Διακόσμηση με γράμματα: Η τάση που έγινε μανία!

Διακόσμηση με γράμματα: Η τάση που έγινε μανία!

Μπορεί και να αποτελεί την εξέλιξη και συνέχεια του επαναστατικού grafiti στους τοίχους της πόλης, μπορεί να είναι ο συνδυασμός δύο διαφορετικών ειδικοτήτων και τεχνών της γραφιστικής, μαζί με την διακόσμηση. Απ' όπου κι αν προέρχεται, είναι η τελευταία λέξη της μόδας στην διακόσμηση εσωτερικού χώρου και, όπως θα δείτε, «κολλάει» παντού...

Πάρτε ιδέες από τη νέα αυτή τάση που μας έχει κλέψει την καρδιά, δείτε εικόνες με γράμματα σε όλα τα χρώματα και μεγέθη αλλά και πώς τοποθετούνται παντού μέσα στο σπίτι ή τον εργασιακό χώρο και δείτε το... διάβασμα με άλλο μάτι!

«Γράψτε» πάνω στους τοίχους του σπιτιού

Δεν ενοούμε με τον κλασικό graffiti-τρόπο, που και αυτό είναι εξίσου μοδάτο, αλλά με κάποια ταπετσαρία γεμάτη γράμματα, ίσως και ένα ολόκληρο κειμενο. Με στένσιλ ή ακόμα και με εκτυπωμένη επιφάνεια που κολλά πάνω στον τοίχο.

Συνδυάστε τα γράμματα με κορνίζες...

...και φτιάξτε έναν τοίχο σας κομποζάροντας (ταιριάζοντας) γράμματα ή ίσως κάποιους αριθμούς με φωτογραφίες, ενθύμια ή άλλα καδράκια.Βάλτε την φαντασία σας να δημιουργήσει κάτι φρέσκο και εντυπωσιακό όπως ένα Scrabble!

Διακοσμητικά γράμματα... παντού!

Τα διακοσμητικά γράμματα είναι ιδιαίτερα επιβλητικά και καταφέρνουν να αποσπούν την προσοχή, σε όποιο δωμάτιο ή τοίχο αποφασίσετε να τα «γράψετε», ανεξάρτητα από το ύφος της διακόσμησης.

Μπορούν να αποτελέσουν σημείο αναφοράς στην είσοδο, στην κουζίνα, στον χώρο του γραφείου, ακόμα και στο μπάνιο αν σας αρέσει!

Στο πάτωμα!

Επειδή το lettering έγινε φανατική μόδα, στο εμπόριο υπάρχουν πλέον και διάφορα πατώματα, τύπου laminate, που έχουν και αυτά τυπωμένα πάνω γράμματα αλλά και διάφορα συνθήματα.

Eίσοδος και γράμματα

Tο καλοσώρισμα με παιχνιδιάρικο, σοβαρό, αλλά και στυλατο ύφος δίνει διαφορετικό αποτέλεσμα από τα καθιερωμένα στον αντίστοιχο χώρο.

Mπάνιο και συνθηματολογία

Σημειώματα σκόρπια ή σε σειρά με νόημα ή χωρίς, αστεία ή σοβαρά, φράσεις που μας εκφράζουν και κάνουν την καθημερινότητά μας στο μπάνιο πιο ευχάριστη.

Στον χώρο εργασίας...

Η ιδανικότερη διακόσμηση, αφού συνδυάζεται άψογα και με την χρήση του συγκεκριμένου χώρου. Σημαντικές σημειώσεις, στις οποίες θα πέσει το μάτι σας όταν μιλάτε στο τηλέφωνο, ημερολόγιο και άλλα πολλά.

...Ή ακόμα και στο παιδικό υπνοδωμάτιο!

Σηματοδοτήστε χώρους...

Οριοθετώντας με τον παιχνιδιάρικο αυτόν τρόπο και στους υπόλοιπους που χρησιμοποιούν το σημείο ότι η χρήση αφορά μόνο για εκείνο το «τακτοποιημένο» σημείο!

Κάντε το «γράψιμο» παιχνίδι!

Και μάλιστα παιχνίδια για τα παιδιά, καρφώνοντας κάποια καρφιά τα οποία θα δώσουν την εκκίνηση για να γραφτεί με σπάγγους και κλωστές κάτι που γι'αυτά θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Δημιουργήστε ακόμα και σφραγίδες σκαλίζοντας ξύλα... είναι «άποψη»!

Ο αριθμός της εισόδου του σπιτιού...

...μπορεί να έχει και αυτός διαφορετική προοπτική, ενώ δεν αποκλείεται να το βρείτε και σε τυποποιημένη μορφή.

Για το τέλος, μικρές διακοσμητικές παρεμβάσεις που διαφοροποιούνται στο λεπτό!

Μαξιλάρες, μαξιλαράκια, πουπουλένια φουσκωτά που μπορούν να σηματοδοτήσουν, να διακοσμήσουν και να δώσουν χαρακτήρα σε οποιαδήποτε στιγμή θελήσετε να εντυπωσιάσετε και να αλλάξετε τον αέρα του σπιτιού.

Ως επίδοξοι «συγγραφείς» βάλτε φαντασία, μεράκι και τέχνη, και βγείτε από τα όρια του χαρτιού! Το σπίτι, το εξοχικό και ο χώρος εργασίας σας αδημονούν!

v