10 καταπληκτικές χρήσεις του αγγουριού στο σπίτι

10 καταπληκτικές χρήσεις του αγγουριού στο σπίτι

Δεν είναι μυστικό ότι τα φυσικά προϊόντα μπορούν να αποβούν ευεργετικά σε θέματα οικιακά ή και ομορφιάς. Όπως το μέλι και το γάλα (ανάμεσα σε πολλά άλλα) έτσι και το αγγούρι δεν είναι μια τροφή που απλά μπορεί να καταναλωθεί στο φαγητό, την σαλάτα ή το ρόφημα. Έχει πολύ σημαντικές χρήσεις σε θέματα σπιτιού και ομορφιάς.

Σταματά το τρίξιμο της πόρτας

Αν τρίζουν οι πόρτες σας, μπορείτε να πάρετε μια φέτα αγγουριού, και να τρίψετε με αυτήν κατά μήκος τους μεντεσέδες της πόρτας. Θα παρατηρήσετε ότι πολύ γρήγορα ο ανεπιθύμητος θόρυβος θα έχει εξαφανιστεί. 

Ξεθολώνει τα τζάμια

Για να καθαρίσετε εύκολα τα θολά τζάμια του μπάνιου από τους υδρατμούς, δοκιμάστε να τρίψετε μια φέτα αγγουριού στον καθρέφτη. Όσο παράξενο κι αν ακούγεται, θα δείτε πως τα τζάμια θα ξεθολώσουν πολύ πιο γρήγορα από ό,τι περιμένατε. 

Μειώνει την υφή της κυτταρίτιδας

Εννοείται πως στο θέμα της κυτταρίτιδας δεν μπορούν να γίνουν θαύματα, ωστόσο αν κάνετε αρκετές εφαρμογές στην περιοχή με φέτες από αγγούρι θα ανακαλύψετε πως θα υπάρξει κάποια βελτίωση στην επιδερμίδα σας. Μην ξεχνάτε βέβαια να βάζετε και την ειδική κρέμα σώματος! 

Αίσθημα κούρασης και άγχους

Τα αγγούρια είναι μια καλή πηγή από βιταμίνες Β και υδατάνθρακες, στοιχεία που μπορούν να προσφέρουν γρήγορη τόνωση! Πιείτε, λοιπόν, έναν χυμό με αγγούρι ή μασουλήστε ένα για σνακ. Αν τώρα, έχετε πολύ άγχος, μπορείτε να κάνετε το εξής: Κόψτε ένα αγγούρι και τοποθετήστε το σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό. Τα συστατικά θα απελευθερωθούν στον ατμό, δημιουργώντας έτσι ένα χαλαρωτικό, αναζωογονητικό άρωμα.

Γυαλίζει τα παπούτσια

Δεν το περιμένατε αυτό! Κι όμως. Το αγγούρι μπορεί να γυαλίσει τα παπούτσια. Τρίψτε απλά ένα φρεσκοκομμένο αγγούρι πάνω στα παπούτσια και αυτό θα τους δώσει γρήγορη λάμψη.

Ανακουφίζει από πονοκέφαλο / hangover

Αν πάτε στο κρεβάτι έχοντας καταναλώσει πολύ αλκοόλ, φάτε μερικές φέτες αγγουριού και ξυπνήστε ανανεωμένοι και χωρίς πονοκέφαλο. Τα αγγούρια περιέχουν αρκετή ζάχαρη, βιταμίνες του συμπλέγματος Β και ηλεκτρολύτες που κρατούν τον οργανισμό σε ισορροπία κρατώντας μακριά τον πονοκέφαλο!

Καθαρίζει την αναπνοή

Αν δεν έχετε τσίχλα και θέλετε καθαρή αναπνοή, χρησιμοποιήστε αγγούρι! Βάλτε μια φέτα αγγούρι στην γλώσσα σας για 30 δευτερόλεπτα. Το αγγούρι θα σκοτώσει τα βακτήρια στο στόμα σας και θα εξαλείψει την κακή αναπνοή.

Η απόλυτη περιποίηση στο πρόσωπο

Κόψτε ένα αγγούρι και βράστε το σε μια κατσαρόλα με νερό. Αφαιρέστε την κατσαρόλα από την φωτιά και σκύψτε πάνω στην κατσαρόλα. Το δέρμα σας θα γίνει πιο λαμπερό και υγιές από ποτέ! Μπορείτε, επίσης, να κόψετε φέτες και με αυτές να φροντίσετε την περιοχή των ματιών, ειδικά όταν τα μάτια είναι πρησμένα και κουρασμένα. 

Διώχνει του γυμνοσάλιαγκες

Βάλτε μερικές φέτες αγγουριού σε μία κονσέρβα στο μπαλκόνι ή στον κήπο και θα απαλλαχτείτε από τα παράσιτα! Μπορείτε επίσης να βάλετε τρεις ή τέσσερις φέτες αγγουριού σε ένα μπολ στον κήπο ή στο μπαλκόνι. Το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο και σίγουρα ιδιαίτερα ευχάριστο για εσάς. 

Θεραπεύει το έγκαυμα από τον ήλιο

Μερικές φορές ένα αντηλιακό δεν προστατεύει από τα ηλιακά εγκαύματα. Αν λοιπόν καθίσετε για πολλή ώρα στον ήλιο και καείτε, τρίψτε λίγο αγγούρι στο σημείο. Θα δείτε θεαματικά αποτελέσματα.

v