Πώς να φτιάξετε κρέπες εύκολα και γρήγορα!

Πώς να φτιάξετε κρέπες εύκολα και γρήγορα!

Αλμυρές με τυριά, αλλαντικά, λαχανικά και κρέας ή γλυκές με φρούτα, σοκολάτα και καραμέλα, οι κρέπες αποτελούν λατρεμένο σνακ, αλλά και κυρίως γεύμα. Και τι καλύτερο από το να τις ετοιμάζετε στο σπίτι, με φρέσκα και ποιοτικά υλικά και χωρίς κανένα κόστος; Πριν βιαστείτε να παραπονεθείτε ότι δεν έχετε το ειδικό μηχάνημα, δείτε πώς μπορείτε να φτιάχνετε κρέπες στο τηγάνι και πάρτε ιδέες για νόστιμη γέμιση!

Τα υλικά που θα χρειαστείτε για 4-5 μεγάλες κρέπες είναι:

2 αβγά
1 φλ. γάλα
1/2 κ.γ. αλάτι
1 φλ. αλεύρι
2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη ή λάδι

Εκτέλεση:

Χτυπάτε καλά τα αβγά, προσθέτετε το γάλα, το αλάτι, το αλεύρι και το βούτυρο. Σκεπάζετε και αφήνετε για 30 λεπτά.

Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζετε μια μικρή ποσότητα της ζύμης (ίσα να καλύπτει το τηγάνι), και μόλις ψηθεί από κάτω, τη γυρίζετε.

Αφήνετε για λίγο να ψηθεί και από την άλλη πλευρά και βγάζετε την κρέπα από το τηγάνι. Μπορείτε να τη γεμίσετε με ό,τι θέλετε και ή να τη φάτε έτσι ή να τη βάλετε στο φούρνο για να λιώσει η γέμιση.

Μπορείτε, επίσης, να φτιάξετε τις κρέπες και να τις βάλετε στην κατάψυξη, ώστε να έχετε έτοιμες για όποτε θελήσετε να τις γεμίσετε. Κάντε μια στοίβα από όσες κρέπες νομίζετε πως θα σας χρειαστούν κάθε φορά (ίσως λίγες-λίγες μαζί, για να είναι εύκολο να ξεπαγώσετε μόνο όσες θέλετε) και τυλίξτε τις με πλαστική μεμβράνη ή αλουμινόχαρτο (προσέξτε να είναι καλά κλεισμένες οι άκρες). Ξεπαγώστε σε θερμοκρασία δωματίου πριν τις χωρίσετε.

Πάρτε ιδέες γέμισης για αλμυρές και γλυκιές κρέπες: 

Λαχταριστές κρέπες με μανιτάρια και παρμεζάνα

Για τη γέμιση:

30γρ. βούτυρο
1 κ.σ. αλεύρι
250ml γάλα
100γρ τυρί παρμεζάνα
Κρέμα γάλακτος
Κομμάτια φιλέτου κοτόπουλου ψιλοκομμένα
Μανιτάρια ψιλοκομμένα
Πιπέρι

Ανακατεύετε σε μια μικρή κατσαρόλα το αλεύρι με το βούτυρο. Προσθέτετε το γάλα και ανακατεύετε μέχρι να πάρει βράση και να γίνει σαν μπεσαμέλ. Προσθέτετε την παρμεζάνα, τα μανιτάρια, το κοτόπουλο και την κρέμα γάλακτος.

Βάζετε μια κουταλιά από τη γέμιση στην κάθε κρέπα και την τυλίγετε προσεχτικά. Τοποθετείτε τις κρέπες σε ένα μικρό ταψάκι, ρίχνετε πιπέρι και προαιρετικά λίγη γραβιέρα από πάνω, και τις ψήνετε σε δυνατό φούρνο.

Συνταγή: queen.gr

Αλμυρές κρέπες με αλλαντικά και μπεσαμέλ

Για τη γέμιση:

½ φλιτζάνι του τσαγιού έτοιμη μπεσαμέλ
5 φέτες γαλοπούλα
1 φλιτζάνι καβουρδισμένο, ψιλοκομμένο μπέικον
2 φλιτζάνια τριμμένο κίτρινο τυρί της αρεσκείας μας
Ποικιλία από λαχανικά (καρότο, αρακάς)
αλάτι, πιπέρι
1 κ.γ. βούτυρο

Αναμιγνύετε τη σάλτσα μπεσαμέλ με τη γαλοπούλα, το μπέικον και το μισό τριμμένο τυρί. Αλατοπιπερώνετε. Προσθέτετε τα λαχανικά, αφού πρώτα τα έχετε βράσει και τα έχετε κόψει σε μικρά κομμάτια. 

Σε ένα-ένα από τα φύλλα προσθέτετε τα υλικά της γέμισης στο κέντρο και τα τυλίγετε καλά. Τοποθετείτε τις τυλιχτές κρέπες δίπλα-δίπλα σε ένα πυρίμαχο σκεύος, τις αλείφετε με λίγο βούτυρο και πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν και να λιώσει καλά το τυρί. Πολύ σημαντικό: Σερβίρονται ζεστές!

Συνταγή: lovecooking.gr

Γλυκές κρέπες

Όταν ετοιμάσετε την κρέπα σας, κόψτε κομμάτια από φρούτα (πχ. μπανάνα, φράουλα ή μήλο) και περιχύσετε τα με σοκολάτα, μπισκότο, αμύγδαλα, φουντούκια κ.λ.π. Μπορείτε να βάλετε και μερέντα ή να βάλετε σιρόπι καραμέλας. Μπορείτε ακόμη να ρίξετε από πάνω μέλι, καρύδια και κανέλα ή να προσθέσετε μπάλες από παγωτό. Οι συνδυασμοί είναι απεριόριστοι, ανάλογα με τα γούστα σας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v