Υπάρχουν χάπια για να μου έρθει περίοδος;

Υπάρχουν χάπια για να μου έρθει περίοδος;

Ερώτηση:
Έχω καθυστέρηση 17 ημερών. Δεν θέλω σε καμία περίπτωση να είμαι έγκυος, καθώς είμαι μόλις 18 χρονών. Με το αγόρι μου χρησιμοποιούμε σχεδόν πάντα προφυλακτικό. Είναι πιθανόν να έχω μείνει έγκυος από προσπερματικά υγρά; Επίσης, δίνω Πανελλήνιες και έχω τρομερό άγχος, ενώ έχει αλλάξει το καθημερινό μου πρόγραμμα και οι ώρες ύπνου μου αυτές τις μέρες λόγω εξετάσεων. Υπάρχουν κάποια χάπια για να σου έρθει η περίοδος; Χορηγούνται μόνο από γυναικολόγο ή μπορείς να τα πάρεις μόνος σου από κάποιο φαρμακείο;
Απάντηση:

Εφόσον έχετε καθυστέρηση και υποψιάζεστε εγκυμοσύνη, πρέπει να πάρετε ένα τεστ κυήσεως ούρων στο σπίτι ή ακόμα καλύτερα να κάνετε μια χοριακή γοναδοτροπίνη στο μικροβιολόγο της γειτονιά σας. Σίγουρα, όπως ρωτάτε, μπορεί να μείνει έγκυος μια κοπέλα από τα προσπερματικά υγρά. Το ότι δίνετε πανελλήνιες εξετάσεις και έχετε μεγάλο άγχος, αυτό μπορεί να έχει επηρεάσει την περίοδο σας και να μην έχει έρθει ανεξάρτητα από όποιον άλλο παράγοντα. Για να ησυχάσετε νομίζω ότι πρέπει να κάνετε πρώτα μια β-χοριακή και μετά να απευθυνθείτε στον γυναικολόγο σας, ώστε να μπορέσει να σας ρυθμίσει την έμμηνο ρήση. Αλλιώς θα περιμένετε να έρθει μόνη της εφόσον εξασφαλίσετε ότι δεν είστε έγκυος.

* Ο Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά «Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr.

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v