Δείτε το κοριτσάκι που γεννήθηκε χωρίς μύτη!

Δείτε το κοριτσάκι που γεννήθηκε χωρίς μύτη!

Η μικρούλα Τέσα Έβανς από την Ιρλανδία γεννήθηκε ...μαχήτρια! Είναι 17 μηνών και της αρέσει να τρέχει, να παίζει και να στέλνει φιλιά. Όμως διαφέρει σε κάτι από τα άλλα παιδιά, αφού γεννήθηκε χωρίς μύτη!

Το κοριτσάκι είναι μια σπάνια περίπτωση, καθώς μόλις 40 ανάλογα περιστατικά έχουν καταγραφεί στα ιατρικά χρονικά. Δεν έχει την αίσθηση της όσφρησης, ωστόσο μπορεί να φταρνίζεται, να βήχει και να "κολλάει" κρυολογήματα. Παρά την διαφορετικότητά της, όμως, το χαμόγελό της δεν σβήνει!

Η μητέρα της λέει: «Στην αρχή δεν μπορούσα να το κατανοήσω. Δεν πίστευα πως είναι δυνατό να ζήσει. Δεν ήξερα πώς να τη βοηθήσω. Όμως έπειτα από τόσους μήνες που την έχουμε στο σπίτι, μεγαλώνει κανονικά, χαμογελάει συνέχεια και η έλλειψη της μύτης της δεν μας απασχολεί πλέον».

Η «ιδιαιτερότητα» της Τέσα φάνηκε στον υπέρηχο που έκανε η μητέρα της κατά την 20η εβδομάδα της κύησης. Της συστήθηκε τότε να σταματήσει την κύηση, αλλά στη συνέχεια η ίδια και ο σύζυγός της αποφάσισαν να κρατήσουν το μωρό γνωρίζοντας τις δυσκολίες. Τις πρώτες πέντε εβδομάδες, η Τέσα έμεινε στην εντατική μονάδα. Στο κοριτσάκι χρειάστηκε να γίνει τραχειοτομή για να μπορεί να αναπνέει και σύντομα θα μπει στο χειρουργείο για να της τοποθετηθεί ένα αισθητικό καλούπι σε σχήμα μύτης και σε μέγεθος που θα ταιριάζει στο παιδικό της πρόσωπο.

Δείτε το παρακάτω βίντεο με στιγμές της μικρής Τέσα:

Πηγή: huffingtonpost.com

v