Μπορεί η οπίσθια μήτρα να επηρεάζει τη σύλληψη;

Μπορεί η οπίσθια μήτρα να επηρεάζει τη σύλληψη;

Ερώτηση:
Προσπαθούμε για παιδί 1 χρόνο τώρα. Έκανε ο σύζυγος σπερμοδιάγραμμα. Μας είπαν ότι η ποσότητα και η ποιότητα είναι καλή, υπάρχει όμως πρόβλημα με την κινητικότητα (20%) και μικρή μόλυνση στο σπέρμα που δεν επηρεάζει το σπέρμα. Ο γιατρός έδωσε αντιβίωση για τη μόλυνση και του είπε να μειώσει το κάπνισμα. Εγώ έχω κάνει όλες τις ορμονικές εξετάσεις και όλα είναι καλά. Ο γιατρός μου μού έδωσε Οvamit, Choriomon ένεση και Duphaston. Είπε να δοκιμάσουμε έτσι για 6 μήνες και να κάνω τεστ ωορρηξίας και βλέπουμε. Μου είπε, επίσης, ότι έχω οπίσθια μήτρα. Θέλω να ξέρω αν υπάρχουν πιθανότητες για φυσιολογική σύλληψη ή αν πρέπει να πάμε απευθείας σε υποβοηθουμένη μέθοδο και κατά πόσο η οπίσθια μήτρα μπορεί να επηρεάζει τη σύλληψη.
Απάντηση:

Στην ερώτησή σας η απάντηση είναι κατηγορηματικά όχι. Η σύλληψη εξαρτάται από άλλους παράγοντες και όχι από τη πρόσθια ή οπίσθια θέση της μήτρας. Από ό,τι μου λέτε έχετε κάνει έναν βασικό έλεγχο, δεν μου γράψατε όμως τις ορμόνες σας, δεν μου γράψατε την ποιότητα της ωορρηξίας με μια προγεστερόνη την εικοστή πρώτη ημέρα του κύκλου και δε μου γράφετε αν έχετε κάνει υστεροσαλπιγγογραφία. Αν τα κάνετε όλα αυτά και μετά δεν μπορείτε να συλλάβετε για έναν χρόνο, είναι καιρός να απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό για να σας λύσει το θέμα της υπογονιμότητας. Καλή επιτυχία.

* Ο Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά «Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr.

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v