Παιδικές κατασκευές από κουτιά παπουτσιών!

Παιδικές κατασκευές από κουτιά παπουτσιών!

Αν οι ντουλάπες σας έχουν γεμίσει με χαρτονένια κουτιά παπουτσιών που πιάνουν άσκοπα χώρο, αντί να τα πετάξετε χρησιμοποιήστε τα για να επιδοθείτε με τα παιδιά σε ευφάνταστες κατασκευές και χειροτεχνίες που θα συμβάλουν στο παιχνίδι τους και θα γεμίσουν τον ελεύθερο χρόνο τους με τον πιο δημιουργικό τρόπο! Πάρτε ιδέες:

Φωτεινό μικροσκοπικό κουκλοθέατρο

Με μερικά χριστουγεννιάτικα λαμπάκια και μικροσκοπικό σκηνικό, το οποίο θα τοποθετηθεί έτσι ώστε να δημιουργεί την αίσθηση τριών διαστάσεων, μπορείτε να φτιάξετε ένα μικροσκοπικό κουκλοθέατρο που θα ξετρελάνει τα παιδιά!

Γκαράζ για τα αυτοκινητάκια

 

Ανοίξτε τις κατάλληλες «πόρτες», χρωματίστε το έτσι ώστε να θυμίζει γκαράζ και θα έχετε φτιάξει τον ιδανικό χώρο για να αποθηκεύει το παιδί τα αυτοκινητάκια του!

Χαρτονένιο μπάντζο

Αναδείξτε το μουσικό ταλέντο του παιδιού με ένα μοναδικό μπάντζο που θα φτιάξετε εύκολα από υλικά που ήδη έχετε στο σπίτι, όπως ένα κοντάρι σκούπας, τρία μεγάλα και φαρδιά λάστιχα και δύο μολύβια.

Χαρτονένιο κουκλόσπιτο

Για μικρά παιχνίδια, όπως ανθρωπάκια Lego, ένα κουτί παπουτσιών μπορεί να μετατραπεί εύκολα σε κουκλόσπιτο, μαζί με μερικά ρολά από χαρτί υγείας που θα λειτουργήσουν ως «κολόνες» για το σπίτι.

Σπιτάκια για ποντικάκια

Ή για άλλα μικρά ζωάκια που μπορεί να έχουν τα παιδιά. Ανοίξτε πόρτες και παράθυρα στο πάνω και κάτω μέρος του κουτιού, φτιάξτε και μερικά επιπλάκια από χαρτόνι και χαρτί χειροτεχνίας και... το ποντικόσπιτό σας είναι έτοιμο!

Διακοσμητικό κουτί για καραμέλες

Μία ωραία ιδέα διακόσμησης για παιδικό πάρτυ, για την οποία θα χρειαστεί απλά να βάψετε το κουτί σε όμορφα χρώματα και να τοποθετήσετε σε ειδικές θήκες τα γλυκίσματα! Δύο καλαμάκια θα συγκρατήσουν το καπάκι ανοιχτό!

Κουκλοθέατρο για δακτυλόκουκλες

Οι δακτυλόκουκλες των παιδιών μόλις βρήκαν το... πάλκο τους! Με ένα κοπίδι θα ανοίξετε τις κατάλληλες τρύπες και με χρώματα σιλικόνης θα βάψετε ένα όμορφο κουκλοθέατρο!

Κρεμαστό ενυδρείο

Για το πιο πρωτότυπο ενυδρείο θα χρειαστείτε μόνο το περιμετρικό πλαίσιο του κουτιού, στο πάνω μέρος του οποίου θα χαράξετε ευθείες γραμμές. Σε αυτές θα στερεώσετε τα κουμπιά, στα οποία θα δέσετε κλωστές. Από την κάτω άκρη των κλωστών θα κρεμάσετε πολύχρωμα χαρτονένια ψαράκια! Πανέμορφο και πανεύκολο!

Σχολικό λεωφορείο

Εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς, μετατρέψτε ένα κουτί παπουτσιών σε σχολικό λεωφορείο, ντύνοντάς το με κίτρινο γκοφρέ χαρτί και ζωγραφίζοντας πόρτες, παράθυρα και τις επιμέρους λεπτομέρειες. Δύο κύλινδροι από ρολό χαρτί υγείας θα λειτουργήσουν ως ρόδες! Ο καλύτερος τρόπος για να βάλετε το παιδί σε "back to school" κλίμα!

Μοντέλο κήπου

Ανοίξτε το κουτί στα δύο, γυρίστε το κάθετα και με χαρτιά χειροτεχνίας φτιάξτε γλαστρούλες, μελισσούλες και συννεφάκια που θα αποτελέσουν έναν όμορφο κήπο εσωτερικού χώρου, ο οποίος θα μένει πάντα ανθισμένος!

Πηγή: hellowonderful

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v