Μυστικά ψυχολογίας για να τα βγάζετε πέρα με δύσκολους ανθρώπους!

Μυστικά ψυχολογίας για να τα βγάζετε πέρα με δύσκολους ανθρώπους!

Πολλές φορές αυτό που κάνει δύσκολη την ζωή μας στην δουλειά ή στις κοινωνικές συναναστροφές δεν είναι ούτε η φύση της δουλειάς ούτε οι συνθήκες των συναναστροφών, αλλά οι άνθρωποι. Όλοι έχουμε τα μειονεκτήματά μας, όμως, οι ψυχολόγοι λένε ότι με την σωστή διαχείριση μπορείτε να φέρετε κάθε άνθρωπο στα «μέτρα» σας, κάνοντας την επικοινωνία μαζί του να φαίνεται... παιχνίδι! Οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να επιτυγχάνετε πιο εύκολα τους σκοπούς σας από εδώ και πέρα...

Προσπαθήστε να μην θυμώνετε

Αν συνδιαλέγεστε με κάποιον που είναι θυμωμένος, προσπαθήστε να παραμένετε ήρεμοι. Αυτό μπορεί να θυμώσει τον άλλον ακόμα περισσότερο, όμως με τον τρόπο αυτόν εσείς θα έχετε το «πάνω χέρι» στην συζήτηση. Επιπλέον, εκείνος θα νιώθει μετανιωμένος μετά!

Για να σας φέρονται όπως θέλετε

Όταν φέρεστε με χαρά και ενθουσιασμό κάθε φορά που συναντάτε κάποιον, τον εκπαιδεύετε να σας φέρεται με την ίδια χαρά τις επόμενες φορές που θα σας δει.

Η καλύτερη στάση σε ραντεβού για συνέντευξη εργασίας

Όταν σας παίρνουν συνέντευξη για κάποια δουλειά, προσποιηθείτε ότι μιλάτε σε κάποιον φίλο. Με τον τρόπο αυτό θα νιώθετε περισσότερη αυτοπεποίθηση και λιγότερο άγχος.

Οπτική επαφή

Όταν μιλάτε από κοντά για πρώτη φορά με κάποιον που δεν γνωρίζετε, παρατηρήστε προσεκτικά το χρώμα των ματιών του. Η έντονη οπτική επαφή θα κάνει τον άλλον να σας συμπαθήσει περισσότερο.

Για καλή αρχή

Στο πρώτο ραντεβού με κάποιον πηγαίνετέ τον κάπου συναρπαστικά. Έτσι θα πετύχετε να σας συνδυάσει το άτομο αυτό με τον ενθουσιασμό και την διασκέδαση!

Για να σας κάνουν μια χάρη...

Είναι πιο πιθανό να συμφωνήσει κάποιος να σας κάνει μια χάρη, αν του έχετε πρώτα ζητήσει να κάνει κάτι πολύ μικρό για εσάς. Αντίστοιχα, είναι πιο εύκολο να σας βοηθήσει κάποιος, αν πρώτα σας έχει αρνηθεί μια μεγάλη χάρη.

Τιθασεύστε το σώμα σας

Όταν βιώνετε μια κατάσταση άγχους, μεταφράστε την στο μυαλό σας ως μια κατάσταση ενθουσιασμού. Οι σωματικές αντιδράσεις είναι παρόμοιες όταν βιώνει κανείς είτε άγχος είτε ενθουσιασμό, όμως το μυαλό σε κατάσταση ενθουσιασμού δεν αφήνει το στρες να καταβάλει το σώμα, με αποτέλεσμα να νιώθετε περισσότερο «ζωντανή».

Σταματάτε αυτόματα τους αγενείς ανθρώπους

Αν εργάζεστε σε κάποιο τμήμα εξυπηρέτησης προσωπικού και έρχεστε καθημερινά σε επαφή με κόσμο, τοποθετήστε έναν μεγάλο καθρέφτη πίσω σας. Οι άνθρωποι τείνουν να είναι λιγότερο αγενείς και κακοί όταν μπορούν να δουν τον εαυτό τους στον καθρέφτη. Κανείς δεν θέλει να προβάλει ένα τέτοιο προφίλ!

Αφήστε τον άλλον να βρει τη λύση

Όταν κάποιος σας δίνει μία ημιτελή απάντηση σε αυτό που τον ρωτήσατε, περιμένετε και διατηρήστε την οπτική επαφή σας. Έτσι, ο άλλος θα νιώσει ότι χρειάζεται να πει περισσότερα και θα συνεχίσει να μιλά.

Αποφύγετε την... θεία δίκη στον χώρο εργασίας

Κατά την διάρκεια ενός meeting καθίστε δίπλα στον άνθρωπο που θεωρείτε «αντίπαλο». Όσο πιο κοντά του καθίσετε, τόσο περισσότερο μειώνετε την ψυχολογία της αγέλης, δηλαδή την επιθετικότητα κάποιου που σας έχει απέναντι και μακριά του. Έτσι, το άτομο αυτό θα δυσκολευτεί να σας επιτεθεί.

Για να δείχνετε το ενδιαφέρον σας σε κάποιον

Όταν μία παρέα γελάει με κάτι, το κάθε άτομο ενστικτωδώς κοιτάζει αυτόν που έχει δίπλα του ή αυτόν που θα ήθελε να έχει δίπλα του.

Η αυτοπεποίθηση είναι το «κλειδί»

 

Είναι δύσκολο να διακρίνει κανείς ανάμεσα στην αυτοπεποίθηση και την ικανότητα. Να δείχνετε ότι έχετε αυτοπεποίθηση, λοιπόν, αν θέλετε οι άλλοι να σας θεωρούν ικανή.

Μην δείχνετε ανασφάλεια

Μη λέτε ή γράφετε «πιστεύω» και «νομίζω». Αυτά υπονοούνται. Επιπλέον, σας κάνουν να δείχνετε ότι έχετε ανασφάλεια γι'αυτό που λέτε.

Όπως το έκανε ο Μωυσής

Όταν περπατάτε ανάμεσα σε πολύ κόσμο, να έχετε το βλέμμα σας καρφωμένο στον προορισμό σας. Ενστικτωδώς οι άνθρωποι γύρω σας θα ανοίγουν τον δρόμο για να περάσετε.

Τα πόδια δεν λένε ψέματα!

Το πού είναι στραμμένα τα δάχτυλα των ποδιών των ανθρώπων μαρτυρά αυτό που θέλουν. Αν είναι στραμμένα προς το μέρος σας σημαίνει ότι ενδιαφέρονται να μιλήσουν μαζί σας. Αν είναι στραμμένα μακριά από εσάς σημαίνει ότι ετοιμάζονται να αποχωρήσουν από την συζήτηση μαζί σας.

Πηγή: ebaumsworld

v