Εκπαιδευτικά sites για παιδιά σχολικής ηλικίας!

Εκπαιδευτικά sites για παιδιά σχολικής ηλικίας!

Ο καλύτερος τρόπος για να μάθει κάτι το παιδί είναι μέσα από το παιχνίδι. Και για τα σημερινά παιδιά, τα οποία περνούν την μισή τους ζωή στον ψηφιακό κόσμο, τι καλύτερο από το να συνδυάζονται γνώση και παιχνίδι κάτω από την ομπρέλα του ίντερνετ. Κάπως έτσι σκέφτηκαν και οι δημιουργοί των παρακάτω ιστοσελίδων και δημιούργησαν εκπαιδευτικές πλατφόρμες για παιδιά Νηπιαγωγείου, αλλά και για μαθητές κάθε τάξης Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, στις οποίες θα βρουν πλούσιο υλικό που θα τους βοηθήσει να κάνουν διασκεδαστική και αποτελεσματική επανάληψη των μαθημάτων τους, να μάθουν τις πιο ενδιαφέρουσες -και κατάλληλες για την ηλικία τους- πληροφορίες, αλλά και να βοηθηθούν σε κάθε πιθανή μαθησιακή τους δυσκολία.

Δείτε, λοιπόν, 7 άκρως εκπαιδευτικές ιστοσελίδες, στις οποίες θα αφήνετε με χαρά (και με απόλυτη ασφάλεια) να πλοηγείται για ώρες το παιδί:

Thrania

Η εκπαιδευτικός κ. Χριστίνα Μπέσιου δημιούργησε μία εξαιρετική ιστοσελίδα, στην οποία οι μαθητές Δημοτικού και οι γονείς τους θα βρουν περιεκτικά ηλεκτρονικά βοηθήματα για το Δημοτικό, εκπαιδευτικά βίντεο με στοχευμένο προσανατολισμό, φύλλα εργασίας, ιδέες διακόσμησης της τάξης και προτεινόμενες δραστηριότητες, με σκοπό να βοηθηθούν τα παιδιά στην καθημερινή μελέτη. Ενδιαφέρουσα είναι και η κατηγορία «Χρήσιμα», στην οποία θα βρείτε τι σημαίνουν και από πού προέρχονται καθημερινές φράσεις όπως «χτύπα ξύλο», «και οι τοίχοι έχουν αυτιά», συχνά λάθη που κάνουμε κατά την χρήση της ελληνικής γλώσσας, καθώς και πολλές χρήσιμες ιστοσελίδες εκπαιδευτικού χαρακτήρα.

Jele

Το Jele είναι ένα πολύ αξιόλογο διαδραστικό site εκπαιδευτικών / ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων, οι οποίες βασίζονται στην ύλη του Δημοτικού. Έτσι, παιδιά ηλικίας από 5-6 ετών μπορούν να συμμετέχουν σε περιπετειώδεις δραστηριότητες με έξυπνους διαλόγους και σύντομες περιπετειούλες που τα καλούν να λύνουν προβλήματα, τα βοηθούν όταν κάνουν λάθος και τα επιβραβεύουν όταν βρίσκουν το σωστό αποτέλεσμα. Το Jele απευθύνεται σε παιδιά της Α΄, Β΄και Γ΄ τάξης Δημοτικού με περί τις 250 δραστηριότητες για την κάθε τάξη!

E-mathima

Στο e-mathima μαθητές Νηπιαγωγείου και Δημοτικού, γονείς και εκπαιδευτικοί βρίσκουν υλικό για κάθε τάξη, καθώς και θέματα ειδικής και διαπολιτισμικής εκπαίδευσης. Επιλέγοντας, λοιπόν, κανείς την τάξη που αντιστοιχεί στο παιδί μπορεί να «κατεβάσει» τα σχετικά βιβλία, από την σελίδα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, φύλλα εργασίας, καθώς και πλούσιο υλικό για το νηπιαγωγείο. Επίσης, εκεί θα βρείτε εξαιρετικές ασκήσεις και υλικό για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και για παιδιά που ακολουθούν διαπολιτισμική εκπαίδευση.

E-Class

Η ιστοσελίδα έχει δημιουργηθεί από το 31ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου και περιλαμβάνει μαθήματα της Ε' και ΣΤ' Τάξης Δημοτικού, σε πλήρη ανάπτυξη για να βοηθιούνται τα παιδιά στο διάβασμά τους. Εκεί το παιδί θα βρει πολλές ακόμα πληροφορίες, ελεύθερου χαρακτήρα, κατάλληλες για την ηλικία του, χρήσιμες πληροφορίες για τους γονείς, καθώς και θέματα ασφαλείας για την πλοήγηση των παιδιών στο Διαδίκτυο.

Σε συνεργασία με το σχολείο Περιστερίου, το 8ο Δημοτικό σχολείο Νάουσας έχει την δική του αντίστοιχη ιστοσελίδα (anixtosxoleio) με παρεμφερές περιεχόμενο για τις ίδιες τάξεις.

Τα Τερατάκια Blog

To 5ο Δημοτικό Σχολείο Πολίχνης έχει δημιουργήσει μία εξαιρετική ιστοσελίδα, στην οποία πέρα από πληροφορίες και δημοσιεύματα για το ίδιο το σχολείο, τα παιδιά θα βρουν εκτυπώσιμες εργασίες για κάθε τάξη του Δημοτικού, την κατηγορία «Μαθαίνω» με πολλά εκπαιδευτικά παιχνίδια σε θέματα Γεωγραφίας, Υπολογιστών, Φυσικής, Γλώσσας, Μαθηματικών και Ιστορίας, καθώς και χρήσιμο υλικό για γονείς και εκπαιδευτικούς.

9ο Γυμνάσιο Πειραιά

Η ιστοσελίδα έχει βραβευτεί για το περιεχόμενό της, το οποίο περιλαμβάνει, πέρα από πληροφορίες για το ίδιο το σχολείο, θέματα για να κάνει το παιδί επανάληψη στα μαθήματα με διασκεδαστικό τρόπο, μέσα από αλληλεπιδραστικά παιχνίδια, ραδιόφωνο και ενδιαφέροντα βιντεάκια κατάλληλα για παιδιά Γυμνασίου.

Ψηφιακό σχολείο

Η ιστοσελίδα αυτή θα φανεί πιο χρήσιμη σε γονείς μαθητών και εκπαιδευτικούς, καθώς περιλαμβάνει πλούσιο ψηφιακό εκπαιδευτικό περιεχόμενο, όπως διαδραστικά σχολικά βιβλία για όλες τις τάξεις του Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου και το Φωτόδεντρο που είναι μια καταπληκτική πλατφόρμα σχολικών αντικειμένων. Εκεί θα βρείτε, δηλαδή, ψηφιακά αντικείμενα της σχολικής τάξης όπως χάρτες, κείμενα, εικόνες, παιχνίδια, βίντεο, πειράματα και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε!

v