Ανησυχώ για τα αποτελέσματα του προγεννητικού ελέγχου μου

Ανησυχώ για τα αποτελέσματα του προγεννητικού ελέγχου μου

Ερώτηση:

Καλησπέρα. Έπειτα από την αυχενική διαφάνεια, η οποία ήταν καλή αλλά το papp-a 1-136, έκανα τροφοβλάστη, η οποία βγήκε με αποτέλεσμα 20{ 80%} μεταφάσεις μια κυτταρική σειρά φυσιολογικό αριθμό και δομή χρωμοσωμάτων και σε 5 {20%} μεταφάσεις παρατηρείται μια δεύτερη κυτταρική σειρά σε 47 συνολικά χρωμοσώματα και υπεράριθμο ένα αυτοσωμικό χρωμόσωμα 8 (καρυοτυπος mos 46,xx/47,xx,+8 μωσαικισμος). Την Δευτέρα έκανα και αμνιοπαρακέντηση για να βεβαιωθούμε πως το παιδί δεν νοσεί. Είμαι στην 18η εβδομάδα, 34 ετών, και έχω ένα ακόμη παιδάκι υγιέστατο. Οποιαδήποτε πληροφορία θα μπορούσατε να μου δώσετε σχετικά με το αποτέλεσμα θα μου ήταν χρήσιμη. Είναι σύνηθες φαινόμενο αυτό που συμβαίνει; Συνήθως νοσεί το παιδί; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.  

Απάντηση:

Αγαπητή κυρία, είναι σπάνιο η βιοψία τροφοβλάστης να μη συμφωνεί απόλυτα με τον καρυότυπο που γίνεται στα εμβρυικά κύτταρα από την αμνιοπαρακέντηση. Νομίζω ότι πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιο γενετιστή, ο οποίος θα σας δώσει τις ακριβείς, λεπτομερείς και σωστές πληροφορίες εφόσον του προσκομίσετε και τις αναλυτικές εξετάσεις που έχετε κάνει. 

O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά «Μίτωση»

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v