Τι να κάνετε με τα παιδιά αυτό το Σαββατοκύριακο

Τι να κάνετε με τα παιδιά αυτό το Σαββατοκύριακο

Έχουμε μπει για τα καλά στον Σεπτέμβρη και οι παιδικές εκδηλώσεις έχουν αρχίσει πάλι να πληθαίνουν. Για αυτό το Σαββατοκύριακο έχουμε μια υπέροχη παράσταση από παραμύθια του Αισώπου, ένα ενδιαφέρον κουκλοθέατρο με οικολογικά μηνύματα, παιδικά διαβάσματα και ένα πέρασμα από το Μουσείο Συναισθημάτων και Παιδικής Τέχνης! Εσείς τι θα κάνετε;

Αίσωπος + αδερφοί Γκριμ = παιχνίδι, στο Studio Μαυρομιχάλη

Τι κοινό έχει ο Έλληνας μυθοποιός με τους Ευρωπαίους παραμυθάδες; Πώς μπορούν να προσεγγίσουν το ίδιο θέμα τα παραμύθια και οι μύθοι; Συνδυάζοντας ευφάνταστα σε μια πρωτότυπη παράσταση παραμύθια των Αδερφών Γκριμ και μύθους του Αισώπου, τρεις ηθοποιοί αφηγούνται και ζωντανεύουν ιστορίες που μιλούν για πολλά από αυτά που δυσκολευόμαστε να εξηγήσουμε στα παιδιά. Μέσα από διαδραστικά παιχνίδια συμμετέχουν, ευαισθητοποιούνται, εκφράζονται, προτείνουν και δημιουργούν. 

Πού: Studio Mαυρομιχάλη (Μαυρομιχάλη 134, Εξάρχεια, τηλ. 2106453330)
Πότε: Κυριακή 21/9, 11:15 πμ
Είσοδος: 8 και 10 ευρώ

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Ο Σκουφής στην κατασκήνωση, στο κτήμα Mabrida

Ένα υπέροχο κουκλοθέατρο από τη Μικρή Σκηνή της οικογένειας Σοφιανού (θυμάστε το Κουτί με τα Παραμύθια;)! Ο Σκούφης με τον σκύλο του Παταπούφ και με τον φίλο του το Φάνη αποφασίζουν να κατασκηνώσουν στο δάσος και στήνουν την σκηνή τους δίπλα σε ένα ποτάμι. Όμως ανακαλύπτουν, πως εξαφανίζονται αδιάκοπα πράγματα γύρω τους και όλες οι υποψίες στρέφονται κατά του μικρού σκύλου Παταπούφ. Είναι όμως έτσι; Η περιπέτεια στην κατασκήνωση θα πάρει μια πολύ αναπάντεχη τροπή.

Που: Κτήμα Mabrida (Αγίου Γεωργίου & Ελαίας, Κορωπί, τηλ. 2106620805)
Πότε: μέχρι: 12/10/2014, Κυριακή στις 12μμ
Είσοδος: 5 ευρώ

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

«Βεγγαλικά» διαβάσματα, στο πωλητήριο της Πινακοθήκης Νίκου-Χατζηκυριάκου-Γκίκα 

Με αφορμή τις διακρίσεις του βιβλίου «Βεγγαλικά… ένα παραμύθι εμπνευσμένο από τα ποιήματα του Νίκου Εγγονόπουλου» του Αλέξη Κυριτσόπουλου, τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου Μπενάκη προτείνουν μια ενδιαφέροσα δράση για τα παιδιά. Αν περάσετε από το πωλητήριο, δεν ανηφορίζετε και στο μουσείο; Στο ρετιρέ σας περιμένει το σπίτι και το ατελιέ όπου έζησε και δημιούργησε ο Νίκος Χατζηκυριάκος-Γκίκας, ένας μοντέρνος χώρος με αρτίστικη αύρα που θα ιντριγκάρει τα παιδιά για δημιουργία.

Που: Πινακοθήκη Νίκου Χατζηκυριάκου - Γκίκα (Κριεζώτου 3, τηλ 210 361 570)
Πότε: Σάββατο 20/9, στις 12 μ.μ.
Είσοδος: Ελεύθερη

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

"Εγώ το παιδί, ο κόσμος μου και ο κόσμος όλος", στο Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης

Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης είναι ένα πρωτοποριακό Μουσείο, από τα ελάχιστα στον κόσμο που εκθέτουν έργα ζωγραφικής και κατασκευές παιδιών 5 έως 14 ετών. Σκοπός του είναι να προσφέρει τη δυνατότητα γνωριμίας με την Τέχνη από την παιδική ηλικία. Συγκεκριμένα αυτή την περίοδο παρουσιάζει μια έκθεση που αποκαλύπτει την πορεία του Μουσείου κατά τη διάρκεια των 20 χρόνων λειτουργίας του. Η έκθεση περιλαμβάνει 177 έργα ζωγραφικής και κατασκευές παιδιών 4- 14 ετών, έργα μαθητών από όλη την Ελλάδα και έργα παιδιών που συμμετείχαν τα τελευταία 20 χρόνια στα εικαστικά εργαστήρια του Μουσείου.

Πού: Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης (Kόδρου 9, προέκταση οδού Bουλής, Πλάκα, τηλ. 210 3312 621)
Πότε: Tρίτη - Σάββατο: 10.00 - 14.00, Kυριακή: 11.00 - 14.00
Είσοδος: Ελεύθερη

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

"Γεια σου Κύριε Φόβε", στο Μουσείο Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας

Η διαδραστική έκθεση του μουσείου «Γεια σου κύριε Φόβε» θα είναι ανοιχτή αυτό το Σαββατοκύριακο! Οι ενήλικες παρέα με τα παιδιά που συνοδεύουν θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν με το φόβο! Πώς; Μέσα από τα διαδραστικά εκθέματα. Να σημειώσουμε ότι μετά τη λειτουργία της διαδραστικής έκθεσης του μουσείου, ξεκινάει ένα εργαστήρι αφιερωμέο σε όλα τα συναισθήματα και σχεδιασμένο για ενήλικες και παιδιά μαζί.

Πού: Μουσείο Συναισθημάτων (Καρατζά 7 & Τσάμη Καρατάσου 56, 117 41 Φιλοπάππου, τηλ. 210 92 18 329)
Πότε: Σαββατοκύριακο 10πμ-1μμ (έκθεση), 1μμ-2μμ (εργαστήρι)
Είσοδος: 4 ευρώ (έκθεση), 8 ευρώ (εργαστήρι)

v