5 οικονομικές οικογενειακές ταβέρνες με αυλή!

5 οικονομικές οικογενειακές ταβέρνες με αυλή!

Κάναμε μια βόλτα στην πόλη και ανακαλύψαμε πέντε φανταστικά ταβερνάκια με αυλές, τα οποία προσφέρουν υπέροχο φαγητό σε εξαιρετικές τιμές και στα οποία μπορείτε να απολαύσετε μεσημεριανή έξοδο με όλη την οικογένεια!

Άμα Λάχει (Καλλιδρομίου 69, Εξάρχεια, τηλ. 210 3845978)

Το κτίριο ψηλοτάβανο, με τεράστιες ξύλινες πόρτες και μεγάλα παράθυρα, διατηρεί την αυθεντικότητά του. Το καλωσόρισμα, ένα μπολάκι με υπέροχες ελιές μαριναρισμένες σε λάδι, ροζ πιπέρι, φρέσκια ρίγανη και φιλέ αμύγδαλου, προϊδεάζει θετικά για τη συνέχεια. Η καπνιστή μελιτζάνα πάνω σε ψητή πίτα σερβιρισμένη με γαλοτύρι Τρικάλων, οι χορτοκεφτέδες ζυμωμένοι με διάφορα χόρτα, ο ντάκος με ντομάτα και το τηγανητό πιλάφι με καλαμαράκια είναι νοστιμότατα! Θα απολαύσετε το μενού με 15 ευρώ το άτομο. 

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ

Θάλειας Μεζεδοτεχνείον (Κουτσικάρη 47, Γκύζη, τηλ. 215 5207098)

Η Θάλεια, η μαγείρισσα του ομώνυμου ουζερί στην Τζια, έφτιαξε το αθηναϊκό της μαγαζί, «Θάλειας Μεζεδοτεχνείον» μέσα σε μια υπέροχη αυλή. Η ίδια είναι γνωστή για τις μικρασιάτικες συνταγές της, όπως τα σουτζουκάκια και τα παστουρμαδοπιτάκια της, τα οποία μπορείτε να συνοδέψετε με χύμα κρασί. Πολύ καλή η μελιτζανοσαλάτα, οι «παντρεμένες» σαρδέλες με την ντοματούλα, οι κροκέτες από μπακαλιάρο, η ομελέτα με κολοκυθοκορφάδες και το μπισκοτογλυκό με παγωτό βανίλια. Θα πληρώσετε γύρω στα 15 ευρώ το άτομο. 

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ

Εξωστρεφής (Ανεξαρτησίας 1, Λόφος του Στρέφη, τηλ. 215 5515656)

Ο Εξωστρεφής, φοράει τα καλοκαιρινά του κι ανεβαίνει τα σκαλιά του λόφου για να απολαύσει το καλοκαίρι. Τα πολύχρωμα τραπέζια του πάνω στον λόφο, οι παγωμένες μπίρες, η υπέροχη αυλή του, τα πολύ νόστιμα μεζεδάκια (κεφτεδάκια, μπριζολάκια, πατάτες τηγανιτές, ποικιλίες κλπ) και οι οικονομικές του τιμές, προσφέρουν όαση δροσιάς και απόλαυσης στο κέντρο της Αθήνας.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ

Μυρτιά (Αϊδινίου 55, Νέα Σμύρνη, τηλ. 210 9370708)

Ταβέρνα οικογενειακή που ικανοποιεί μια έξοδο με τα παιδιά! Προσελκύει θαμώνες από όλη την Αθήνα, καθώς φημίζεται για τα καλά ψησίματα και το γευστικό κρέας. Νόστιμη πατατοσαλάτα, τηγανητά κολοκυθάκια, ζουμερά παϊδάκια, φανταστικά κεφτεδάκια και χύμα κόκκινο κρασί. Αν πλησιάζετε στο σημείο εκείνο που νιώθετε πως χορταίνετε, αφήστε χώρο για το καλύτερο κλείσιμο: κερασμένοι λουκουμάδες με μέλι ή λιωμένη σοκολάτα και χαλβάς σιμιγδάλι θα σας γλυκάνουν. Μπορείτε να φάτε με όλη την οικογένεια με 15-20 ευρώ το άτομο. 

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ

Τρίκυκλο (Θ. Γεωμέτρου & Πυθέου 34, Νέος Κόσμος, τηλ. 210 9232384)

Καφέ-μεζεδοπωλείο που στεγάζεται σε ένα ανακαινισμένο δίπατο κτήριο του 1931. Σερβίρει γύρω στα πενήντα πιάτα ελληνικής κουζίνας όπως κρεμμύδια γεμιστά με κιμά, ντοματοκεφτέδες, σκαλτσούνια κρητικά με μυζήθρα, λινγκουίνι με κοκκινιστό μοσχαράκι, πατάτες φούρνου, κοτόπουλο με κρέμα γάλακτος και ρόκα, απάκι, γαβράκι φιλέτο μαρινάτο, κρεατικά σχάρας και πιάτα ημέρας. Η τσικουδιά έρχεται απευθείας από το Μυξούρεμμα Ρεθύμνου, το ρακόμελο φτιάχνεται σύμφωνα με την παραδοσιακή συνταγή της Αμοργού, ενώ οι ελιές, το ελαιόλαδο και το μέλι είναι από τη Λακωνία. Πόσο θα πληρώσετε; Περίπου 15 με 20 ευρώ το άτομο. 

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

v