Πού να πάτε με τα παιδιά αυτό το Σαββατοκύριακο!

Πού να πάτε με τα παιδιά αυτό το Σαββατοκύριακο!

Όχι μία, ούτε δύο, άλλα 5 απίθανες παραστάσεις περιμένουν τα παιδιά αυτό το Σαββατοκύριακο με παραμύθια, κουκλοθέατρο, αλλά και ρόλους για τα ίδια! Δείτε πού να τα πάτε ανάλογα με την ηλικία τους και τα ενδιαφέροντά τους.

Τα παιδιά συμπρωταγωνιστούν με τον... παπουτσωμένο γάτο!

Μια πρωτότυπη εκδοχή του κλασσικού παραμυθιού του Σαρλ Περώ, όπου τα παιδιά από το κοινό φοράνε κοστούμια και συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους ηθοποιούς και τις κούκλες στη σκηνή. Μια χαρούμενη και αισιόδοξη ιστορία, για τα όνειρα, τη δύναμη της θέλησης, τη φιλία, που μένει αξέχαστη σε μικρούς και μεγάλους. Ιδανικό για παιδιά από 3 ετών.

Χώρος Τέχνης Ασωμάτων: Ασωμάτων 6, Αθήνα, Θησείο, τηλ. 2118009838.
Πότε: έναρξη Σάββατο 4/10, κάθε Σάββατο στις 12:15μμ.
Είσοδος: 8 ευρώ.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.

Άκου: Μία παράσταση για παιδιά από 1 έτους στο Θέατρο Πόρτα

Ένα παιδί και μια μελωδία. Το παιδί ξυπνάει, γιατί η μελωδία που τον συνόδευε, παύει. Ξυπνάει και παλεύει να τη θυμηθεί, να την ξαναφέρει πίσω, να την ανασυνθέσει. Αλλιώς το παιδί δεν θα μπορέσει να κοιμηθεί. Κι ένα μεγάλο «ταξίδι» ξεκινάει. Μία υπέροχη παράσταση για μικρά παιδιά (1-3 ετών), που βασίζεται σε ήχους και σε μουσική!

Θέατρο Πόρτα: Μεσογείων 59, Αθήνα, τηλ. 2107780518.
Πότε: Σάββατο 11.00, Κυριακή 11.00 (και από 25/10/14 μόνο κάθε Σάββατο 11.00).
Είσοδος: 8 ευρώ

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ

Η κούκλα που είχε δύο μαμάδες επιστρέφει στο Θέατρο Βικτώρια

Μια πολύχρωμη διαδραστική παράσταση, με θέμα το δίκαιο και την ιδιοκτησία, γεμάτη από ανατροπές, εικόνες, ήχους, φαντασία, αγαπημένους ήρωες, κούκλες, ζωντανή μουσική, τραγούδι και χορό για παιδιά και για μεγάλους που παραμένουν παιδιά. Μια ιστορία για όλα τα παρατημένα παιχνίδια που βρίσκουν μια αληθινή οικογένεια... με ένα τέλος απρόσμενο αλλά χαρούμενο. Κατάλληλη για παιδιά από 3 ετών.

Θέατρο Βικτώρια: Μαγνησίας 5 & Γ. Σεπτεμβρίου 119, τηλ. 2108233125.
Πότε: Πρεμιέρα: Κυριακή 5 Οκτωβρίου και κάθε Κυριακή, στις 11:30πμ.
Είσοδος: 8 ευρώ (άνεργοι, πολύτεκνοι: 5 ευρώ)

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ

Ο εγωιστής γίγαντας, στον Πολυχώρο Τέχνης Αλεξάνδρεια

Το έργο είναι μια διασκευή πάνω στο πρωτότυπο παραμύθι του Όσκαρ Ουάιλντ και πραγματεύεται τα πολλά πρόσωπα του εγωισμού σε αντιπαραβολή με την ομαδικότητα, τη φιλία, τη χαρά που καταφέρνουν στο τέλος να υπερνικήσουν. Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με την έννοια και τις διάφορες εκφράσεις του εγωισμού, ενώ με διαδραστικό τρόπο καλούνται να απαντήσουν σε διλήμματα και ερωτήματα σχετικά με την εγωκεντρική συμπεριφορά. Η φιλία και ο αλτρουισμός θριαμβεύουν στο τέλος! Χρησιμοποιούνται διαφορετικές τεχνικές κουκλοθεάτρου, όπως επιτραπέζιες κούκλες άμεσου χειρισμού και θέατρο σκιών τα οποία είναι χειροποίητα. Κατάλληλο για παιδιά από 3 ετών.

Πολυχώρος Τέχνης Αλεξάνδρεια: Σπάρτης 14, Πλατεία Αμερικής, τηλ. 210 8673655.
Πότε: Κυριακή 5 & 12 Οκτωβρίου στις 12.00
Είσοδος: 6 ευρώ

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ

Τομ Σόγιερ, στο Θέατρο Ελληνικός Κόσμος και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Ο Τομ Σόγιερ είναι ένας ήρωας γοητευτικός και αντιπροσωπευτικός της παιδικής ανεμελιάς και σκανδαλιάς, αλλά επίσης της παιδικής αθωότητας και ακεραιότητας. Γιατί ο Τομ λέει ψέματα για να σκεπάσει μία αταξία ή ζημιά του, λέει όμως την αλήθεια όταν αυτό απαιτεί η δικαιοσύνη, η ευθύτητα και η τιμιότητα. Η παράσταση «Τομ Σόγιερ», με τους ίδιους συντελεστές και με διαφορετική διανομή, θα παρουσιάζεται και στη Θεσσαλονίκη, σε συμπαραγωγή με το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Κατάλληλο για παιδιά από 5 ετών.

Θέατρο Ελληνικός Κόσμος: Πειραιώς 254, Ταύρος, τηλ. 2122540315 και Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης: 25ης Μαρτίου & Παραλία, τηλ. 2310895800.
Πότε: Αθήνα: Από τις 5 Οκτωβρίου και κάθε Κυριακή στις 11:30 & 14:45 - Θεσσαλονίκη: Από 19 Οκτωβρίου και κάθε Κυριακή στις 11:30 & 15:00.
Είσοδος: Αθήνα: 7-13 ευρώ (οικογενειακό εισιτήριο 4 ατόμων: 45€) - Θεσσαλονίκη: 7-13 ευρώ

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ και εδώ.

v