Το θαύμα της ζωής: Η 17 μηνών Νάντια σώθηκε ύστερα από 4 μέρες στη θάλασσα

Το θαύμα της ζωής: Η 17 μηνών Νάντια σώθηκε ύστερα από 4 μέρες στη θάλασσα

Η ιστορία της συγκίνησε το πανελλήνιο. Η μόλις 17 μηνών Νάντια, το προσφυγόπουλο που νίκησε τον θάνατο ύστερα από τέσσερις ημέρες στη θάλασσα, είναι πλέον καλά στην υγεία της, ασφαλής και χαρούμενη. To σημαντικό τώρα είναι να βρεθεί μια οικογένεια που θα την υιοθετήσει. 

 
 

Tέσσερις ημέρες και τρεις νύχτες έμειναν στο νερό η 19χρονη Dooa Al Zamel από τη Συρία και η μόλις 17 μηνών Νάντια, το κοριτσάκι που έχει συγκινήσει το πανελλήνιο. Σε ένα σωσίβιο αγκαλιασμένες σφιχτά, πάλευαν με τα κύματα. Στο πρόσωπό της 19χρονης, οι γονείς της μικρής Νάντια είδαν τον σωτήρα του παιδιού τους. "Πάρτην, αν μπορείς να τη σώσεις", ήταν η δραματική έκκληση της μητέρας πριν χαθεί μαζί με τον σύζυγό της στα νερά της Μεσογείου...

Όταν βρέθηκε το παιδί, χρειάστηκε να διακομιστεί στη Μονάδα Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου. Οι γιατροί διαπίστωσαν ότι είχε έκπτωση της λειτουργίας των ζωτικών οργάνων και βαριάς μορφής αφυδάτωση.

Σήμερα το κοριτσάκι έχει διαφύγει πλήρως τον κίνδυνο και μεταφέρεται στο κέντρο Βρεφών "Μητέρα" αναζητώντας οικογένεια. Το Κέντρο Βρεφών "Μητέρα" στην Αθήνα έχει οριστεί ως προσωρινός επίτροπος για την επιμέλεια του παιδιού μέχρι να ολοκληρωθούν οι δικαστικές διαδικασίες για την τύχη του.

Έσπασαν τα τηλέφωνα για να την υιοθετήσουν

Περισσότερα από 500 τηλεφωνήματα έχουν γίνει στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο από ανθρώπους σε ολόκληρη την Ελλάδα που ζητούν να υιοθετήσουν τη μικρή Νάντια. Σύμφωνα με τον κ. Χαριτάκη, "αυτό που συμβαίνει είναι πρωτόγνωρο και συγκλονιστικό. Η ιστορία του παιδιού έχει συγκινήσει όλο τον κόσμο".

Να σημειώσουμε ότι το πλοιάριο με τους περίπου 500 μετανάστες είχε αναχωρήσει στις 6 Σεπτεμβρίου από λιμάνι της Αιγύπτου με προορισμό την Ιταλία. Τέσσερις ημέρες μετά τους προσέγγισε ένα άλλο σκάφος, το οποίο, με βάση τις μαρτυρικές καταθέσεις των επιζώντων, τους εμβόλισε.

Πηγή: news247.gr

v