Τα γεννητικά όργανα του γιου μου όσο μεγαλώνει μικραίνουν. Τί να κάνω;

Τα γεννητικά όργανα του γιου μου όσο μεγαλώνει μικραίνουν. Τί να κάνω;

Ερώτηση:
Έχω έναν γιο 5 χρονών, 37 κιλά και 1,30μ. ύψος. Περνώντας ο καιρός διαπίστωσα πως τα γεννητικά του όργανα αντί να μεγαλώνουν μίκραιναν, έως ότου φτάσαμε στο σημείο, όταν δεν είναι σε στύση, να μην φαίνονται καν. Σκέφτομαι άμεσα να επισκεφθούμε έναν ειδικό παιδοχειρουργό, όμως θα ήθελα να γνωρίζω εάν υπάρχει λύση σε αυτή την ηλικία για το πρόβλημά μας.
Απάντηση:

Στην προεφηβική ηλικία δεν αξιολογείται ιδιαίτερα το μέγεθος των γεννητικών οργάνων, εκτός αν υπάρχουν σύνοδες παθολογικές καταστάσεις, όπως κρυψορχία, πρόωρη ήβη κλπ. Συνήθως λόγω κατανομής του λίπους στο εφήβαιο υπάρχει η ψευδής εντύπωση του μικρού μεγέθους, ειδικά στα παχουλά παιδιά. Πάντως θα πρέπει οπωσδήποτε το παιδί να εξεταστεί από παιδοχειρουργό που θα δώσει τις κατευθύνσεις και θα ενημερώσει τους γονείς για το τι και αν πρέπει να γίνει.

* Ο Μιχαήλ Σούτης είναι Διευθυντής Παιδοχειρουργικού Τμήματος Ευρωκλινικής Παίδων.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v