Ένα μεγάλο ευχαριστώ προς όλες τις μαμάδες!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ προς όλες τις μαμάδες!

Νιώθετε πως θα μπορούσατε να είστε καλύτερη μαμά; Νιώθετε πως κάνετε διαρκώς λάθη; Η Hope Daniels, μια μαμά-blogger που δεν διαφέρει σε τίποτα από κάθε άλλη μαμά, θέλει να σας πει ένα μεγάλο «Ευχαριστώ». Ξέρετε γιατί;

Ευχαριστώ στη μαμά που φροντίζει τα παιδιά της να είναι πάντα στην ώρα τους, ευγενικά και περιποιημένα. Κι ας μην έχει καταφέρει εκείνη να βαφτεί και να φτιάξει τα μαλλιά της εδώ και 3 μέρες.

Ευχαριστώ στη μαμά που ορκιζόταν ότι δεν θα αφήσει ποτέ το μωρό μπροστά στην τηλεόραση για ώρα, κι όμως το μοναδικό πράγμα που ηρεμεί την κόρη της είναι να βλέπει μαζί της την Πέππα, το γουρουνάκι.

Ευχαριστώ στη μαμά που πληρώνει babysitter για να προσέχει τα παιδιά της, προκειμένου εκείνη να μπορέσει να κάνει ένα μπάνιο και να κοιμηθεί μια ώρα.

Ευχαριστώ στη μαμά που έδωσε έναν χυμό στον γιο της, ενώ ψώνιζε στο σούπερ μάρκετ, για να τον κρατήσει απασχολημένο μέχρι να τελειώσει με τα ψώνια της, και εκείνος έχυσε όλο τον χυμό πάνω του.

Ευχαριστώ στη μαμά του συμμαθητή του παιδιού μου που συμμετέχει σε κάθε εκδήλωση του σχολείου, ψήνει κουλουράκια για τα παιδιά και είναι πάντα πρόθυμη να μεταφέρει παιδιά άλλων από και προς το σχολείο, όμως το παιδί της είναι αυτό που συμπεριφέρεται χειρότερα από κάθε άλλο στην τάξη.

Ευχαριστώ στη μαμά που έχει πάντα αντισηπτικά μαντηλάκια και οινόπνευμα στην τσάντα της, όμως δεν καταφέρνει ποτέ να σταματήσει τον γιο της από το να βάζει ό,τι βρει στο στόμα του.

Ευχαριστώ στη μαμά που μαθαίνει στα παιδιά της να μη μιλούν ποτέ άσχημα και «πιάνεται στα πράσα» κάθε φορά από τον 4χρονο γιο της όταν λέει «γαμώτο» στο τηλέφωνο.

Ευχαριστώ στη μαμά που αγοράζει μόνο βιολογικά φρούτα και λαχανικά για τα παιδιά, αλλά καταβροχθίζει ένα πακέτο μπισκότα Παπαδοπούλου μόνη της, όταν δεν την βλέπει κανείς.

Ευχαριστώ στη μαμά που τηλεφωνεί στον παιδίατρο στις 12 τα μεσάνυχτα, γιατί δεν μπορεί να ηρεμήσει από τον φόβο ότι το παιδί της κατάπιε ένα μπαλάκι πριν 6 ώρες.

Ευχαριστώ στη μαμά που ήταν τόσο ενθουσιασμένη που θα ταξίδευε για πρώτη φορά με το μωρό της στο αυτοκίνητο, ώστε δεν συνειδητοποίησε -παρά αφού είχαν φτάσει στον προορισμό τους- ότι δεν είχε δέσει το καθισματάκι του.

Ευχαριστώ στη μαμά που ξέχασε εντελώς να βάλει πλυντήριο, ώστε αναγκάστηκε να στείλει την κόρη της στο σχολείο φορώντας της το αγορίστικο εσώρουχο του αδερφού της.

Ευχαριστώ στη μαμά που δεν φεύγει ποτέ από το σπίτι χωρίς την τσάντα-αλλαξιέρα του μωρού της, όμως καταλήγει να μην αλλάζει το μωρό όταν λερωθεί, γιατί ξέχασε να την εφοδιάσει με πάνες και υγρομάντηλα.

Ευχαριστώ στη μαμά που ήταν υπερβολικά κουρασμένη για να τσακωθεί για ακόμα μία φορά με την κόρη της που ήθελε να πάει στο σχολείο με τις πυτζάμες, ώστε την άφησε να πάει έτσι...

Ευχαριστώ στη μαμά που κάθε φορά που νιώθει χάλια για την εμφάνισή της, ρωτά τα παιδιά της αν είναι όμορφη. Εκείνα την αγκαλιάζουν και της λένε ότι είναι λίγο χοντρούλα.

Ευχαριστώ στη μαμά που προσποιείται ότι κοιμάται το βράδυ, όταν ξυπνά για 5η φορά το μωρό της, προκειμένου να το αναλάβει ο άνδρας της.

Ευχαριστώ συντρόφισσες μαμάδες που μου θυμίζετε πως δεν είμαι μόνη!

Και, με τη σειρά μου, παρακαλώ.

Με αγάπη,

Από τη μαμά που κατάλαβε ότι δεν θα κέρδιζε την μάχη του υγιεινού πρωινού και έτρεχε στις 7 το πρωί στον φούρνο για να αγοράσει για την 3χρονη κόρη της κρουασάν σοκολάτα.

v