15 πόλεις που πρέπει να επισκεφτείτε πριν πεθάνετε

15 πόλεις που πρέπει να επισκεφτείτε πριν πεθάνετε

Φτιάξαμε μια λίστα 15 προορισμών απ' όλη την υφήλιο, που πρέπει κανείς να επισκεφτεί οπωσδήποτε μία τουλάχιστον φορά στη ζωή του! Ίσως δεν υπάρχουν χρήματα ή χρόνος ή διάθεση για να φτιάξετε βαλίτσες, όμως ποιός σας εμποδίζει να ταξιδέψετε με τον νου; Περιηγηθείτε στο παρακάτω αφιέρωμα και -ποιος ξέρει;- ίσως αρχίσετε να προγραμματίζετε δειλά, το επόμενό σας ταξίδι!

Βενετία, Ιταλία

Η Βενετία δεν θα μπορούσε να μην συμπεριληφθεί στη λίστα. Απ΄τα γραφικά κανάλια ως τα επιβλητικά, πολύχρωμα κτίρια και τα ατμοσφαιρικά wine-bars, η Βενετία θα σας αιχμαλωτίσει!

Νέα Υόρκη, Η.Π.Α.

Το «σταυροδρόμι του κόσμου», «η πόλη που δεν κοιμάται ποτέ» είναι ένας προορισμός που ο καθένας πρέπει να επισκεφτεί. Η εντυπωσιακή μητρόπολη είναι εδώ και χρόνια πρωτοπόρος στον κόσμο των τεχνών, των επιστημών, της μόδας και της οικονομίας!

Αβάνα, Κούβα

Η Παλιά Αβάνα είναι ένα ταξίδι στο χρόνο. Οι μυρωδιές τις τοπικής κουζίνας, οι ήχοι των κουβανέζικων ρυθμών και τα εκατομμύρια χρώματα είναι εγγυημένο ότι θα σας συνεπάρουν!

Παρίσι, Γαλλία

Η «πόλη του Φωτός» είναι ο απόλυτος προορισμός για τους φιλότεχνους! Η ατμόσφαιρα της πόλης, με τα χαριτωμένα καφέ και την πλακόστρωτη περιοχή της Μονάμαρτης, είναι ικανή να ξυπνήσει τον κρυμμένο ρομαντισμό στον καθένα.

Πεκίνο, Κίνα

Στην ιστορική και πολιτιστική πρωτεύουσα της Κίνας φιλοξενούνται δύο από τα σημαντικότερα αξιοθέατα του κόσμου: Της Αυτοκρατορικής ή Απαγορευμένης πόλης, στην καρδιά της παλιάς πόλης του Πεκίνου, και του Σινικού Τείχους.

Λισαβόνα, Πορτογαλία

 

Η μεσογειακή πρωτεύουσα λέγεται ότι έχει το βλέμμα στην Αμερική και την πλάτη στην Ευρώπη. Χτισμένη στις εκβολές του ποταμού Τάγου, η Λισαβόνα (ή Λισσαβώνα) έχει τη φήμη της πιο νοσταλγικής πόλης της Ευρώπης.

Κάιρο, Αίγυπτος

Οι Πυραμίδες, η Σφίγγα και ο Νείλος ταξιδεύουν τους επισκέπτες σε έναν κόσμο πανάρχαιο και μυθικό. Οι μυρωδιές και οι εικόνες του αιγυπτιακού πολιτισμού, θα σας μείνουν σίγουρα αξέχαστες.

Λονδίνο, Μ.Βρετανία

Το Λονδίνο είναι ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς στον κόσμο, κι όχι άδικα. Μια επίσκεψη στο Λονδίνο είναι μια επίσκεψη στη σύγχρονη ιστορία του Δυτικού κόσμου.

Πράγα, Τσεχία

 

Οι επισκέπτες της Πράγας συμφωνούν όλοι: «Η Πράγα είναι σαν παραμύθι!». Οι γέφυρες, οι πλατείες και οι Καθεδρικοί ναοί της Τσέχικης πρωτεύουσας είναι ένα εντυπωσιακό μείγμα μπαρόκ και γοτθικής αισθητικής. Στην Πράγα, οι ταξιδιώτες έχουν έναν καλό λόγο να κοντοσταθούν σε κάθε γωνιά.

Ιερουσαλήμ, Ισραήλ

Πρόκειται για μια από τις αρχαιότερες πόλεις του κόσμου και θρησκευτικό κέντρο Ιουδαίων, Χριστιανών και Ισλαμιστών. Ο Πανάγιος Τάφος, το Τείχος των Δακρύων και η παλιά πόλη, υπόσχονται να καθηλώσουν κάθε περιηγητή!

Βερολίνο, Γερμανία

Η πολυπολιτισμική πρωτεύουσα της Γερμανίας κρύβει εκπλήξεις σε κάθε γωνιά της. Καλαίσθητη και ατμοσφαιρική, μαμά καλλιτεχνών και ιδεών, έχει τον τρόπο να κερδίζει τους επισκέπτες της.

Σίδνεϊ, Αυστραλία

Το Σίδνεϊ έχει τον απόλυτο συνδυασμό φυσικού και αστικού τοπίου. Με την επιβλητική Όπερα, αλλά και τις εντυπωσιακές παραλίες, δεν αφήνει καμιά αμφιβολία ότι βρίσκεται ανάμεσα στις ωραιότερες πόλεις του κόσμου!

Ζανζιβάρη, Τανζανία

Ιδανικός προορισμός για όσους θέλουν να ζήσουν την εμπειρία του σαφάρι! Ασημένιες παραλίες, κοκοφοίνικες, αλλά και η ακόμη ζωντανή, αρχαία πόλη Stone Town, είναι μερικοί μόνο από τους λόγους που επιβάλλουν ένα ταξίδι στην μακρινή Τανζανία.

Σεβίλλη, Ισπανία

Η Ισπανία δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα. Η Σεβίλλη, γραφική και ζωντανή, είναι χτισμένη στις όχθες του ποταμού Γουαδαλκιβίρ. Η ανδαλουσιανή πρωτεύουσα υπόσχεται ατελείωτες βόλτες, αφού διαθέτει το μεγαλύτερο σε έκταση ιστορικό κέντρο του κόσμου.

Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

Ατελείωτα παζάρια, λαβύρινθοι από δρομάκια, μικροπωλητές και μνημεία απαρτίζουν το χρωματιστό ψηφιδωτό που ονομάζεται Κωνσταντινούπολη!

v