Πώς να διασκεδάσετε δημιουργικά με το παιδί το Σαββατοκύριακο

Πώς να διασκεδάσετε δημιουργικά με το παιδί το Σαββατοκύριακο

Αυτό το Σαββατοκύριακο η Αθήνα κρατάει το επίπεδο ψηλά! Από τη μεγάλη γκάμα παιδικών εκδηλώσεων που προσφέρονται αυτό το διήμερο, ξεχωρίσαμε τις πέντε πιο δημιουργικές επιλογές: γνωριμία με την κλασική μουσική από την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα, χειροτεχνίες στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και παραμύθια από την Ξένια Καλογεροπούλου είναι μερικές από τις ιδέες που συγκεντρώσαμε για 'σας και τα παιδιά σας.

Παραμύθια με την Ξένια Καλογεροπούλου

(Φωτογραφία: athinorama.gr)

Η Ξένια Καλογεροπούλου είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να διηγηθεί στο παιδί σας ένα παραμύθι, και το κάνει στο θέατρο Πόρτα. Κάθε Σάββατο, η έμπειρη με τα παιδιά ηθοποιός, διαλέγει ένα ασυνήθιστο παραμύθι –διαφορετικό κάθε φορά- από την παγκόσμια προφορική παράδοση και το διηγείται στα παιδιά! Μετά το πέρας της διήγησης, οι μικροί ακροατές απασχολούνται με μια δραστηριότητα εμπνευσμένη από την ιστορία που άκουσαν και οι γονείς τους συζητούν με την κ. Καλογεροπούλου για τη σημασία και τις τεχνικές της προφορικής αφήγησης παραμυθιών στα παιδιά. Το εργαστήρι απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4 έως 8 ετών και, φυσικά, στους γονείς τους.

Πού: Θέατρο Πόρτα, Μεσογείων 59, Αθήνα.

Πότε: Σάββατο 7 Μαρτίου, στις 14.00.

Είσοδος: 8€.

Tηλ. Επικοινωνίας: 210 3249829

Μάθετε περισσότερα εδώ.

«Το θαυμαστό ταξίδι της κλασικής μουσικής» στο Μέγαρο

Aυτήν την Κυριακή, 8 Μαρτίου, η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα συστήνει στα παιδιά την κλασική μουσική! Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα μουσικά όργανα της ορχήστρας, να ακούσουν αποσπάσματα από τα δημοφιλέστερα κλασικά έργα (Τέσσερις εποχές του Βιβάλντι, Καρυοθραύστης του Τσαϊκόφσκι και πολλά ακόμη), αλλά και να εξοικειωθούν με την ιστορία της μουσικής και με όρους όπως «μπαρόκ», «τζαζ» κ.λ.π.

Πού: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας. Αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης».

Πότε: Κυριακή 8 Μαρτίου, στις 11:30.

Είσοδος: Γεινική είσοδος – 15€ , Παιδιά και νέοι έως 25 ετών/ φοιτητές/ συνοδοί παιδιών έως 15 ετών -8 €.

Τηλ. επικοινωνίας: 210 7282333

Μάθετε περισσότερα στη σελίδα του Μεγάρου στο Facebook ή στο επίσημο site του Μ.Μ.Α. 

Φτιάχνοντας παιχνίδια με… ρόδες στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Κατά τον πρώτο ανοιξιάτικο μήνα, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης περιμένει τα παιδιά ηλικίας 2 έως 4 ετών για να τα μάθει να φτιάχνουν παιχνίδια και ζωάκια με ρόδες! Το πρόγραμμα «Πάνω σε τροχούς!» υπόσχεται να δείξει στα παιδιά πώς να φτιάχνουν από απλά, ανακυκλώσιμα υλικά τα δικά τους παιχνίδια. Οι διοργανωτές υπόσχονται επίσης πολλή μουσική και χορό και προειδοποιούν ότι όλοι θα λερωθούν!

Πού: Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Νεοφύτου Δούκα 4 (πλησίον Βασιλίσσης Σοφίας). 

Πότε: Κυριακή 8 Μαρτίου, 11.30.

Είσοδος: 15€

Τηλ. επικοινωνίας: 210 7294220 (Μπορείτε να καλέσετε Δευτέρα έως Παρασκευή: 10:00-13:00).

Γνωρίζοντας τον Αίσωπο στη σκιά της Ακρόπολης

Η ομάδα «ΜΥΘΟΣ» του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων, παρουσιάζει για πρώτη φορά αυτή την Κυριακή ένα αφηγηματικό ταξίδι στην εποχή του Αισώπου. Οι ήρωες των μύθων του θα πάρουν σάρκα και οστά και η ιστορία του αρχαιότερου παραμυθά θα ξεδιπλωθεί σαν παραμύθι επί σκηνής. Η παράσταση θα «ντυθεί» με τη μουσική του Νίκου Κυπουργού και βιντεοπροβολέας θα προβάλει το σκηνικό των μύθων.

Πού: «Το Σπίτι των Παραμυθιών», το μουσείο αλλιώς, Ιωσήφ των Ρογών 11 και Λεμπέση, Ακρόπολη.

Πότε: Κυριακή 8 Μαρτίου, στις 12.00.

Είσοδος: 6€ (Πολύτεκνοι 4€)

Τηλ. επικοινωνίας: 2104313332, 6987117542.

Μάθετε περισσότερα εδώ. 

Διαδραστικό παιχνίδι στο Ευγενίδειο Ίδρυμα

(Φωτογραφία: alfavita.gr)

Αν θέλετε η βόλτα αυτού του Σαββατοκύριακου να έχει εκπαιδευτικό χρώμα, μπορείτε να επισκεφτείτε το Ίδρυμα Ευγενίδου στο Παλαιό Φάληρο. Σε ένα διαδραστικό παιχνίδι ονόματι «Τα 7 κλειδιά», τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν μέσα από γρίφους και πειράματα την παραγωγική ιστορία της Ελλάδας και να έρθουν σε επαφή με παραδοσιακά προϊόντα όπως το λάδι ή το μάρμαρο. Η έκθεση βασίζεται σε τρεις άξονες, την ιστορία της ένδυσης, της τροφής και της κατοικίας και απευθύνεται σε παιδιά Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού και Α’ και Β’ Γυμνασίου. Προσοχή! Η είσοδος είναι ελεύθερη, αλλά οι κρατήσεις απαραίτητες! 

Πού: Ίδρυμα Ευγενίδου, Λ. Συγγρού 387, Πάλ. Φάληρο (είσοδος από Πεντέλης 11).

Πότε: Σάββατο και Κυριακή, στις 10.00.

Είσοδος: Ελεύθερη

Τηλ. κρατήσεων: 210 9469631/632

Μάθετε περισσότερα εδώ.

v