Μοκέτα: Πώς να καθαρίσετε φυσικά τους επίμονους λεκέδες

Μοκέτα: Πώς να καθαρίσετε φυσικά τους επίμονους λεκέδες

Ο ερχομός του καλοκαιριού (ναι, του καλοκαιριού!) σημαίνει, μεταξύ άλλων, και ότι έχετε δουλειές με φούντες: να κατεβάσετε τα καλοκαιρινά, να ανεβάσετε τα χειμωνιάτικα, να κρεμάσετε τις καλοκαιρινές κουρτίνες (αν διαθέτετε τέτοιες) και, φυσικά, να καθαρίσετε και να μαζέψετε μοκέτες και χαλιά! Αντί να πληρώσετε, για να απομακρύνετε επίμονους λεκέδες και οσμές απ’ τη μοκέτα σας, δείτε πώς με απλά σπιτικά υλικά, μπορείτε να την φρεσκάρετε μόνοι!

Τι θα χρειαστείτε

1 κ.γλ. υγρό απορρυπαντικό πιάτων

1 κ.γλ. λευκό ξίδι

1 κ.γλ. μαγειρική σόδα

1 φλιτζάνι ζεστό νερό

1 μπουκάλι με αντλία σπρέυ

1 απορροφητική πετσέτα

1 καθαρό σφουγγάρι κουζίνας

Τι πρέπει να κάνετε

Βήμα 1ο

Συγκεντρώστε όλα τα απαραίτητα υλικά και στήστε το μικρό σας εργαστήριο στο νιπτήρα ή το νεροχύτη σας. Ξεκινήστε βάζοντας στο μπουκάλι-σπρέυ το υγρό απορρυπαντικό πιάτων, το ξίδι και το νερό.

Στο στάδιο αυτό χρειάζεται προσοχή. Το ξίδι είναι οξύ, ενώ η μαγειρική σόδα βάση, που σημαίνει ότι μαζί θα δημιουργήσουν διοξείδιο του άνθρακα, γι΄αυτό να είστε προετοιμασμένοι για πολλές μπουρμπουλήθρες! Επομένως: αφού ανακατέψετε καλά το ξίδι με απορρυπαντικό και το νερό, ανοίξτε το μπουκάλι και κρατώντας το μέσα στο νιπτήρα προσθέστε την μαγειρική σόδα και αμέσως επανατοποθετήστε το βιδωτό πώμα!

Βήμα 2

Σκουπίστε με την ηλεκτρική σκούπα τη μοκέτα και, στη συνέχεια, τρίψτε μαλακά τους επίμονους λεκέδες με την τραχιά πλευρά του σφουγγαριού.

Βήμα 3ο

Ψεκάστε χωρίς φειδώ το βρώμικο σημείο με το σπιτικό καθαριστικό και τρίψτε με την πετσέτα μέχρι να δείτε αποτελέσματα. Όταν ο λεκές και η κακοσμία απομακρυνθούν, αφήστε για λίγο την πετσέτα να απορροφήσει την υγρασία.

Καλή επιτυχία!

v