10 φράσεις που οι μπαμπάδες δεν πρέπει να λένε στις μαμάδες

10 φράσεις που οι μπαμπάδες δεν πρέπει να λένε στις μαμάδες

Οι μαμάδες -ειδικά οι νέες μαμάδες- μπορεί να είναι κάπως ευερέθιστες αναφορικά με την ανατροφή των παιδιών και τις σχετικές δηλώσεις που ακούν κατά καιρούς από τον έναν κι απ΄τον άλλον. Όταν, μάλιστα, οι δηλώσεις αυτές έρχονται από τον ίδιο τους τον σύζυγο, τα πράγματα γίνονται λίγο χειρότερα. Γιατί όσο καλός μπαμπάς κι είναι, υπάρχουν φορές που λέει τα λάθος πράγματα στη λάθος στιγμή. Γεγονός είναι, βέβαια, ότι πολύ συχνά είναι οι μαμάδες που μεταφράζουν τα λεγόμενα των μπαμπάδων με λάθος τρόπο, ωστόσο... για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο, μπαμπάδες, αυτά είναι τα δέκα πράγματα που καλό είναι να αποφεύγετε να λέτε στη μάνα των παιδιών σας:

 

Αυτό είναι δουλειά της μαμάς

Εκτός κι αν αναφέρεστε στον θηλασμό, μην δοκιμάσετε να το πείτε ποτέ.

Μπορώ να έχω λίγο χρόνο για εμένα;

Μην το διανοηθείτε καν...

Καλά, τι έκανες όλη την ημέρα;

Ρωτήστε και ετοιμαστείτε να ακούσετε: «Πρώτα άλλαξα πάνα το μωρό και μετά τα σεντόνια, και καθάρισα τα πλακάκια που πιτσιλίστηκαν με τσίσα. Μετά έβαλα πλυντήριο και άπλωσα και έτριψα τη μοκέτα για να βγουν κάτι λεκέδες. Στη συνέχεια έδινα μάχη με τον μικρό για να κλείσει επιτέλους την τηλεόραση. Παράλληλα, είχα βάλει να βράσω αυγά για να φάνε τα παιδιά, τα οποία δεν σταματούσαν να μου κάνουν ερωτήσεις και να φωνάζουν 'Μαμά και μαμά!΄. Αργότερα τους άλλαξα πάλι πάνες. Έπλυνα τα πιάτα, ξεκίνησα να ετοιμάζω μεσημεριανό, έπλυνα κατσαρόλες και τηγάνια, και βασικά καθάρισα όλη την κουζίνα και μετά...»

Πάλι μακαρόνια θα φάμε;

Ω ναι!

Φαίνεσαι κουρασμένη.

Ευχαριστώ, αγάπη μου. Έτσι ακριβώς ήθελα να φαίνομαι.

Σταμάτα πια να ανησυχείς για όλα!

Θα σταματήσω να ανησυχώ για όλα όταν σταματήσεις να σκέφτεσαι διαρκώς το σεξ, εντάξει;

Πού είναι το...;

Πώς γίνεται, ενώ τα πάντα στο σπίτι βρίσκονται για χρόνια τακτοποιημένα στην ίδια θέση, οι μπαμπάδες να μην βρίσκουν ποτέ τίποτα;

Τα παιδιά μας χρειάζονται περισσότερη πειθαρχία.

«Αλήθεια; Και μήπως φταίω μόνο εγώ που δεν είναι αρκετά πειθαρχημένα;»

Γιατί δεν έκανες...;

Γιατί δεν έπλυνες το αμάξι; Γιατί δεν πλήρωσες την ΔΕΗ; Γιατί δεν τηλεφώνησες στη μάνα μου; Σας παρακαλούμε, μπαμπάδες, σταματήστε να ρωτάτε γιατί δεν κάναμε τα πάντα και ακόμα περισσότερα, γιατί το να μεγαλώνεις παιδιά είναι -βασικά- τα πάντα.

Μια χαρά είναι το παιδί!

Οι μαμάδες έχουν την τάση να υπεραναλύουν το κάθε τι που έχει να κάνει με το παιδί τους και συχνά ο μπαμπάς είναι ο μόνος άνθρωπος που έχουν ανάγκη να τις ακούσει. Και το να απαντά ο μπαμπάς με ένα «μια χαρά είναι», δεν είναι σε καμία περίπτωση αυτό που η μαμά θέλει να ακούσει.

 

Πηγή: Popsugar

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v