Υπάρχει περίπτωση ο ενδομήτριος πολύποδας να σημαίνει ότι έχω καρκίνο;

Υπάρχει περίπτωση ο ενδομήτριος πολύποδας να σημαίνει ότι έχω καρκίνο;

Ερώτηση:
Έκανα προληπτικό τεστ Παπ πριν 2 μήνες και βγήκε καθαρό, αλλά ο γιατρός μου βρήκε έναν ενδομήτριο πολύποδα 0.8 χιλιοστά και δεν μου είπε αν πρέπει να τον αφαιρέσω, ούτε αν είναι καλός η κακός. Υπάρχει περίπτωση ο πολύποδας να σημαίνει ότι έχω καρκίνο της μήτρας ή ότι μπορεί να πάθω καρκίνο; 
Απάντηση:

Οι ενδομήτριοι πολύποδες σπάνια είναι καρκίνοι, χωρίς να σημαίνει ότι ποτέ δεν θα γίνει καρκίνος. Επομένως, αν βρείτε έναν ενδομήτριο πολύποδα καλό είναι να το αφαιρέσετε υστεροσκοπικά, που είναι η καλύτερη μέθοδος γι’ αυτή τη διαδικασία και να κοιμάστε ήσυχη. Είναι εύκολη, γρήγορη και ασφαλής. Καλή επιτυχία!

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά «Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr.

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v