Η απόλυτη συνταγή για λαχταριστές κοτομπουκιές στον φούρνο!

Η απόλυτη συνταγή για λαχταριστές κοτομπουκιές στον φούρνο!

Υπάρχει φαγητό που να ενθουσιάζει τα παιδιά περισσότερο από τις κοτομπουκιές; Ας θέσουμε την ερώτηση αντίστροφα: Υπάρχει φαγητό που να ενθουσιάζει μεν τα παιδιά, αλλά εσάς ακόμα περισσότερο, τόσο που να θέλετε να τους το... κλέψετε; Κακά τα ψέματα, οι κοτομπουκιές είναι μακράν η νοστιμότερη εκδοχή του δημοφιλέστερου πουλερικού, όμως έχουν ένα σημαντικό πρόβλημα: Συνήθως είναι τηγανιτές. Μια μαμά, όμως, συνήθως βρίσκει τον τρόπο να διορθώνει και αυτά τα προβλήματα, καταλήγοντας να σερβίρει τις πιο γευστικές κοτομπουκιές του κόσμου όλου, μαριναρισμένες σε μέλι και σως BBQ... ψημένες στον φούρνο!

Μια καλή μαμά, μάλιστα, μοιράζεται την φανταστική αυτή συνταγή με άλλες μαμάδες, για την ετοιμάσουν για τα παιδάκια τους:

Υλικά (για 3-4 μερίδες):

700γρ. κοτόπουλο (στήθος ή φιλέτο)
¾ της κούπας από την αγαπημένη σας σως BBQ
¼ της κούπας μέλι
½ κούπα αλεύρι ολικής άλεσης
1 κ.γ. αλάτι
½ κ.γ. μαύρο πιπέρι
½ κ.γ. πάπρικα
2 μεγάλα αυγά
1 ½ κούπα τρίμμα φρυγανιάς ή ξερού ψωμιού
Ελαιόλαδο σε δοχείο με σπρέϊ

Εκτέλεση:

Αναμείξτε την BBQ σως και το μέλι σε ένα μεγάλο μπολ. Κόψτε το κοτόπουλο σε λωρίδες. Βάλτε το κοτόπουλο στο μπολ και ανακατέψτε καλά για να «πάει» η σως παντού και να το καλύψει.

Βάλτε το μπολ στο ψυγείο από 30 λεπτά έως 6 ώρες (ανάλογα με το πόσο χρόνο έχετε πριν το μαγειρέψετε). Όσο περισσότερο αφήσετε το κοτόπουλο να μαριναριστεί, τόσο πιο έντονες θα είναι οι γεύσεις της BBQ και του μελιού.
Όταν έρθει η ώρα να το μαγειρέψετε, προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Και απλώστε σε ένα ταψί ένα αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Αναμείξτε το αλεύρι, το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα σε ένα ρηχό πιάτο. Χτυπήστε τα αυγά σε ένα άλλο ρηχό πιάτο. Απλώστε το τρίμμα φρυγανιάς ή ξερού ψωμιού σε ένα τρίτο ρηχό πιάτο.

«Περάστε» την κάθε λωρίδα κοτόπουλο πρώτα από το πιάτο με το αλεύρι, τινάζοντας όσο περισσεύει, έπειτα από το πιάτο με τα αυγά και έπειτα από το πιάτο με το τρίμμα φρυγανιάς, ξανά τινάζοντας ό,τι περισσεύει. Προσθέτετε κάθε φορά στα πιάτα ό,τι υλικό τελειώνει για να φτάσει για όλο το κοτόπουλο (π.χ. αλεύρι ή φρυγανιά).

Τοποθετήστε το κοτόπουλο στο αντικολλητικό χαρτί. Ψεκάστε το με το λάδι για να «σταθεί» καλά η εξωτερική κρούστα και να ψηθεί καλύτερα.

Ψήστε το κοτόπουλο για 10 λεπτά. Γυρίστε το από την άλλη πλευρά και συνεχίστε να το ψήνετε μέχρι η κρούστα να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα και το εσωτερικό του κοτόπουλου να έχει ψηθεί καλά –περίπου άλλα 10-15 λεπτά αρκούν.

Πρόταση σερβιρίσματος: Μπορείτε να σερβίρετε τις κοτομπουκιές σας με BBQ σως ή με σως γιαουρτιού και να συνοδεύσετε με πουρέ ή λαχανικά!

Καλή σας όρεξη!

Πηγή: sallysbakingaddiction.com

v