Τα πλεονεκτήματα του να έχετε μεγάλα οπίσθια

Τα πλεονεκτήματα του να έχετε μεγάλα οπίσθια

Σαν να μην έφτανε η έρευνα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, σύμφωνα με την οποία οι γυναίκες με μεγάλα οπίσθια παρουσιάζουν μεγαλύτερο δείκτη νοημοσύνης, από τους υπόλοιπους, νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ αυτή τη φορά, κατέληξε στο ότι οι γυναίκες με μεγάλα οπίσθια γεννούν κα πιο έξυπνα παιδιά! Αν ανήκετε στην κατηγορία αυτών των γυναικών, δείτε γιατί έχετε λόγους να καμαρώνετε...

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, διαπίστωσαν ότι ο λόγος που η νοημοσύνη των γυναικών με μεγάλα οπίσθια υπερέχει, είναι το γεγονός ότι οι ίδιες παράγουν περισσότερα Ω3 λιπαρά οξέα τα οποία κινητοποιούν την ανάπτυξη του εγκεφάλου. Η δε αποθήκευση των Ω3 λιπαρών οξέων λαμβάνει χώρα στην περιοχή των ισχύων τους.

Η ίδια έρευνα απέδειξε, επίσης, ότι οι γυναίκες με μεγάλα οπίσθια, τείνουν να έχουν χαμηλότερα επίπεδα χοληστερόλης, ενώ μεταβολίζουν καλύτερα τις ορμόνες που βοηθούν να αποφευχθεί ο διαβήτης και τα καρδιακά προβλήματα. Έτσι, σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι γυναίκες αυτές είναι περισσότερο ανθεκτικές στις χρόνιες παθήσεις.

«Πατώντας» στην συγκεκριμένη έρευνα, μία νέα μελέτη, από επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ, υποστηρίζει ότι τα ίδια Ω3 λιπαρά οξέα περιέχονται και στο μητρικό γάλα των γυναικών αυτών, το οποίο προσφέρουν απλόχερα, καθημερινά στα μωρά τους! Έτσι, τα μωρά αυτά έχουν αυξημένες πιθανότητες να γίνουν έξυπνοι και επιτυχημένοι άνθρωποι.

Ο επικεφαλής της έρευνας Dr. William Lassek, ο οποίος κυκλοφόρησε πρόσφατα βιβλίο με τίτλο «Why Women Need Fat» (Γιατί οι γυναίκες χρειάζονται λίπος), τονίζει βέβαια, ότι η ευφυΐα του παιδιού δεν έχει μόνο να κάνει με το πάχος των οπισθίων, αλλά και με τη συνολική καλή φυσική κατάσταση της γυναίκας, καθώς και με την ισορροπημένη διατροφή της.

Αν θέλετε, λοιπόν, έξυπνα παιδιά, φροντίστε την υγεία και την διατροφή σας και... μην πτοήστε καθόλου από το πάχος στα οπίσθια!

v