Πώς να φέρεστε καλύτερα στο σύντροφό σας

Πώς να φέρεστε καλύτερα στο σύντροφό σας

Συμβαίνει και στα καλύτερα (και πιο αγαπημένα) ζευγάρια: όσο τα χρόνια περνούν ο πραγματικός, άξεστος και ανυπόμονος εαυτός βγαίνει στην επιφάνεια. Ο χρόνος είναι συνήθως εχθρός της ευγένειας και της τρυφερότητας και αρωγός της τραχύτητας. Τα «σ’ αγαπάω» γίνονται λιγότερα και η μουρμούρα περισσότερη –στους περισσότερους θνητούς. Αν, λοιπόν, νιώθετε κι εσείς ότι στο άλλο σας μισό αξίζει κάτι περισσότερο και πιο ενθουσιώδες από τη μουτρωμένη έκφρασή σας τα νωχελικά απογεύματα ή το χλιαρό, μέσα απ’ τα δόντια «καλημέρα» τα κατσουφιασμένα πρωινά, δείτε αυτή τη λίστα με τους είκοσι τρόπους για να φέρεστε (ακόμη) καλύτερα στο/στην σύντροφό σας.

1. Γιατί τον/την επιλέξατε για σύντροφο της ζωής σας; Ανακαλέστε όλα αυτά που σας έκαναν να ερωτευτείτε και να διαλέξετε το άλλο σας μισό. Είστε οι ίδιοι άνθρωποι –μόνο λίγο κουρασμένοι απ’ το πέρασμα του χρόνου.

2. Μην τον/την διακόπτετε όταν μιλάει. Λίγες επικοινωνιακές συνήθειες δημιουργούν τόσο εκνευρισμό όσο αυτή μεταξύ ενός ζευγαριού. Πιθανότατα ξέρετε ήδη τι θέλει να πει, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να ολοκληρώσετε τη φράση του.

3. Ποιο είναι το μεγαλύτερο ελάττωμά του/της; Σκεφτείτε για δυο λεπτά τι σας ενοχλεί περισσότερο απ’ όλα και αναλογιστείτε: Είναι πραγματικά αφόρητο; Κι ακόμη κι αν είναι όντως πολύ εκνευριστικό, σκεφτείτε: Δεν υπήρχε ανέκαθεν –απ’ όταν τον γνωρίσατε; Αν ενοχλείστε με κάτι που άλλοτε δεν σας πείραζε, εσείς έχετε αλλάξει, κι όχι ο σύντροφό σας. 

4. «Πώς πήγε η δουλειά;»/ «Όλα καλά με τη μαμά σου;»/ «Βρήκες τελικά κίνηση στη Μεσογείων;». Ρωτήστε για τις λεπτομέρειες της καθημερινότητάς του/της. Μία ημέρα του στη δουλειά σίγουρα δεν είναι ένα αφήγημα που προσφέρει συγκινήσεις και ανατροπές, αλλά ποιος δεν θέλει να μοιράζεται τις βαρετές λεπτομέρειες της ζωής του;

5. Τα φιλιά δεν κοστίζουν. Δεν χρειάζεται να σαλιαρίζετε ολημερίς σαν έφηβοι, απλά να αυξήσετε την ημερήσια δόση φιλιών. Σύμφωνα με έρευνες, τα φιλιά αυξάνουν την παραγωγή της «ορμόνης της χαράς», της ντοπαμίνης. 

6. Πάρτε τον (ξεχωριστό) χρόνο σας. Αυτονομηθείτε εντός και εκτός σπιτιού –βγείτε ξεχωριστά ή απομονωθείτε όταν είστε σπίτι. Ίσως, αν δώσετε στον εαυτό σας την ευκαιρία να σας λείψει ο/η καλός/η σας, να επανεκτιμήσετε τη σχέση σας και όσα σας προσφέρει. 

7. Δώστε τόπο στην οργή. Δύο άνθρωποι που μένουν μαζί έχουν δεκάδες ευκαιρίες να εκνευρίσουν ο ένας τον άλλον καθημερινά. Αν αρπάζεστε από κάθε μία που προκύπτει, η ζωή σας θα είναι ένας ατελείωτος καυγάς. 

8. Μην σχολιάζετε/ υπογραμμίζετε/ γκρινιάζετε για κάθε τι που σας ενοχλεί. Πάρτε το απόφαση: αφήνει τις τρίχες του στο νιπτήρα, γεμίζει ψίχουλα το κρεβάτι, βάζει την τηλεόραση στη διαπασών. Οι πιθανότητες να κάνετε (με τη γκρίνια) έναν ενήλικα να αλλάξει συνήθειες, δεν είναι με το μέρος σας, οπότε συμφιλιωθείτε με τα ελαττώματά του/της. 

9. Είναι αναξιοπρεπές να «πετάτε» κακίες και σπόντες. Σίγουρα έχε ράμματα για τη γούνα του/της. Είναι βέβαιο ότι υπάρχουν πολλά για τα οποία μπορείτε να τον/την κατηγορήσετε. Όμως, το παρελθόν, ανήκει στο παρελθόν και σε κανέναν δεν αρέσουν οι... δηλητηριώδεις άνθρωποι. 

10. Κάντε όσο πιο πολύ σεξ γίνεται. Η κούραση είναι υπολογίσιμος εχθρός, αλλά -το έχουμε ξαναπεί- τρώγωντας έρχεται η όρεξη. Κάντε την υπέρβαση, νικήστε την νωθρότητα και επιτεθείτε. Η υγιής σεξουαλική ζωή είναι μια απ' τις σημαντικότερες παραμέτρους για να είναι μια σχέση ευτυχής. 

11. Κάντε πού και πού ένα μικρό δωράκι ή αφήστε ένα σημείωμα αγάπης. Ξέρετε το άλλο σας μισό σαν την παλάμη του χεριού σας, επομένως δεν θα είναι δύσκολο να σκεφτείτε κάτι που χρειάζεται ή που θα του φτιάξει το κέφι. 

12. Τα ελαττώματά του είναι ευκαιρία για χιούμορ. Αντί να παραπονιέστε, κάντε πλάκα. Πείτε του ένα αστείο για την κοιλιά του που μεγάλωσα όσο κι εκείνος με τα χρόνια, αντί να κάνετε ένα υποτιμητικό σχόλιο. Το χιούμορ είναι σωτήριο όταν το κλίμα είναι βαρύ. 

13. Πείτε «συγγνώμη», όταν χρειάζεται. Είναι φοβερό το πώς μια ειλικρινής απολογία μπορεί να διορθώσει ακόμη και το μεγαλύτερο λάθος. 

14. Μην κρατάτε σκορ. Ποιος ξύπνησε πιο πολλές φορές για το παιδί, ποιος υποχωρεί πιο συχνά, ποιος κάνει τις περισσότερες θυσίες; Δεν έχει σημασία. Είστε στην ίδια ομάδα, δεν είστε αντίπαλοι. 

15.  «Σκάστε» ένα χαμόγελο και πείτε του/της έναν καλό λόγο. Λίγη –όχι πολλή- καλή διάθεση μπορεί να απογειώσει το μεταξύ σας κλίμα. Κάντε ένα θετικό σχόλιο για την εμφάνισή του/της και γελάστε με τα (αποτυχημένα) αστεία του. 

Όσο τα χρόνια περνούν, οι άνθρωποι αλλάζουν, βαραίνουν, «καμπουριάζουν». Αλλά, αν διαβάζετε αυτό το άρθρο, μάλλον έχετε κάποιον για να αλλάξετε και να παραξενέψετε μαζί. Δεν είναι μικρή υπόθεση... 

Ο Γιάννης Μηλιώκας και η Αφροδίτη Μάνου έχουν τραγουδήσει για την περίπτωσή σας. 

«Ήθελα στα γενέθλια να μου `φερνες λουλούδια
ήθελα στα γενέθλια μόνος μου να τα πιω
να με γλυκονανούριζες τα βράδια με τραγούδια
άσε με πήγε τέσσερις θέλω να κοιμηθώ

Κοίτα καλέ που έμπλεξα θα σκάσω απ’ το κακό μου
πάνω που ετοιμαζόμουνα το ίδιο να σου πω
βρε αν δε σ’ ερωτευόμουνα θα `κανα το δικό μου
εγώ να δεις τι θα `κανα μα έλα που σ’ αγαπώ»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v