Οι κίνδυνοι του Facebook για τα παιδιά σε ένα σοκαριστικό βίντεο

Οι κίνδυνοι του Facebook για τα παιδιά σε ένα σοκαριστικό βίντεο

Έχετε παιδί σε ηλικία τέτοια που να χρησιμοποιεί πλέον το Facebook; Αν ναι, πόσες φορές του/της έχετε μιλήσει για τους πιθανούς κινδύνους που έχει η συναναστροφή του/της με άτομα που δεν γνωρίζει από κοντά; Το παρακάτω βίντεο αποδεικνύει, με τρόπο σοκαριστικό, πως όσες φορές κι αν έχετε προειδοποιήσει το παιδί σας, όσες ειδήσεις με παιδόφιλους και απαγωγείς παιδιών κι αν έχετε δει μαζί, όσες σχετικές συζητήσεις κι αν έχετε κάνει... δεν αρκούν! Τα παιδιά στην εφηβεία αποδεικνύονται συχνά παραπάνω επιπόλαια από όσο νομίζουμε ότι είναι...

Το παρακάτω βίντεο αποτελεί απόσπασμα από την δημοφιλή εκπομπή του Coby Persin, με θέμα τους κινδύνους του Facebook για τα παιδιά στην εφηβεία. Σε αυτό, ο παρουσιαστής, σε συνεργασία με τους γονείς τριών κοριτσιών στην εφηβεία (ηλικίας 12, 13 και 14 ετών) αναλαμβάνουν να κάνουν ένα πείραμα: Ο παρουσιαστής δημιουργεί το ψεύτικο προφίλ ενός 15χρονου νεαρού στο Facebook και με αυτό γίνεται φίλος και αρχίζει την επικοινωνία με τα τρία κορίτσια. Εκείνα ανταποκρίνονται αμέσως και -το χειρότερο- λίγες μέρες αργότερα, δέχονται να τον συναντήσουν από κοντά, κρυφά από τους γονείς τους!

Και στις τρεις συναντήσεις που θα δείτε στο παρακάτω βίντεο, κρυμμένοι βρίσκονται οι γονείς των κοριτσιών, οι οποίοι αρχικά δεν μπορούσαν να διανοηθούν ότι οι έφηβες κόρες τους θα αποδεικνύονταν τόσο επιπόλαιες!

Δείτε τι γίνεται όταν ο μικρές σπεύδουν να συναντήσουν το «15χρονο αγόρι», τις αντιδράσεις των γονιών τους, αλλά και τον τρόμο των κοριτσιών όταν αντιλαμβάνονται σε πόσο μεγάλο κίνδυνο θα μπορούσαν να έχουν βρεθεί!

v