4 παράγοντες που βοηθούν το πέος του να... «δουλεύει» καλύτερα

4 παράγοντες που βοηθούν το πέος του να... «δουλεύει» καλύτερα

Είναι απόλυτα λογικό να μην σημειώνονται πάντοτε επικές επιτυχίες στο (συζυγικό) κρεβάτι. Δύο σύζυγοι μοιράζονται μια ζωή -και η (σεξουαλική) ζωή, ως γνωστόν, έχει τα πάνω της και τα κάτω της (σ' αυτό το σημείο, κλείνουμε με νόημα το μάτι). Αν η ερωτική σας ζωή έχει πάρει την κατηφόρα, αν οι επιδόσεις του καλού σας στο κρεβάτι είναι χειρότερες από τις επιδόσεις του στη μαγειρική ή το κέντημα, τότε ίσως φταίει η διατροφή του. Ή η έλλειψη ύπνου. Ή εσείς. Ή η δουλειά του. Ή όλα αυτά μαζί. Στην περίπτωση που η κρεβατοκάμαρά σας είναι τον τελευταίο καιρό, βαρετά ήσυχη και οι σουμιέδες έχουν καιρό να αναστενάξουν -και αν αυτή η κατάσταση απραξίας δεν οφείλεται στο ότι απλά βαριέστε να κάνετε σεξ- τότε πρέπει να διαβάσετε για τους παράγοντες που μπορούν να βελτιώσουν την ερωτική ορμή του καλού σας και για το πώς μπορεί το πολύτιμο εργαλείο της ηδονής που βρίσκεται στην κατοχή του (ναι, το πέος του), να δουλέψει καλύτερα. Κι ας μείνουν τα μπλε χάπια, στα ράφια των φαρμακείων.

1. Σωστή διατροφή: Όλα τα γιατρεύει

Είναι γνωστό ότι η κακή διατροφή μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην καρδιά. Όπως συμβαίνει οι γιατροί να συμβουλεύουν απαραιτήτως, πριν απ' όλα και σε κάθε σχεδόν περίπτωση τους ασθενείς να «φτιάξουν τη διατροφή τους», έτσι και στην περίπτωση της στυτικής δυσλειτουργίας: το κλειδί μπορεί να βρίσκεται στην ισορροπημένη, πλήρη διατροφή που ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τα μικρό-προβλήματα του εκάστοτε οργανισμού.

Γιατί: Ένα πέος για να διπλασιαστεί και να... ορθωθεί χρειάζεται -προφανώς- να αυξηθεί η ροή αίματος στην περιοχή. Έρευνες αποδεικνύουν ότι οι ίδιες διατροφικές συνήθειες που περιορίζουν την πίεση του αίματος στις στεφανιαίες αρτηρίες (και, τελικά, προκαλούν καρδιακά προβλήματα), μπορούν να παρακωλύσουν και την ροή αίματος στο πέος, σύμφωνα με το Web MD.

Τι πρέπει να κάνετε: Σύμφωνα με άρθρο του Iatronet το 40-50% των διαβητικών και το 20% των ασθενών με υψηλές τιμές χοληστερίνης και λιπιδίων αντιμετωπίζουν στυτική δυσλειτουργία. Κατά συνέπεια, λίπη, τηγανιτά και τροφές με συντηρητικά πρέπει να περιορισθούν και τη θέση τους να πάρουν φρούτα, λαχανικά, ψάρια κ.ο.κ.

2. Δύο «αγαπημένες αμαρτίες» που πρέπει να τα περιορίσει

Ναι, ο λόγος γίνεται για το κάπνισμα και το αλκοόλ. Συνήθειες καθημερινές, για πολλούς αγαπημένες, επιβλαβείς και αμαρτωλές. Τόσο η χρόνια κατανάλωση αλκοόλ όσο και το συστηματικό κάπνισμα αντιμετωπίζουν δριμύ κατηγορητήριο για κομβικές ευθύνες στην υπόθεση Στυτική Δυσλειτουργία.

Γιατί: Σύμφωνα με τoν Ira Sharlip, Καθηγητή Ουρολογίας στο San Francisco School of Medicine «Ενώ δεν υπάρχουν επαρκείς αποδείξεις ότι η λελογισμένη κατανάλωση αλκοόλ βλάπτει τη στύση, η χρόνια κατανάλωση μπορεί να διαταράξει την ισορροπία των επιπέδων των ανδρικών σεξουαλικών ορμονών». Αντίστοιχα, το κάπνισμα μπορεί να βλάψει τα σχετιζόμενα με το πέος αγγεία, εμποδίζοντας την φυσιολογική ροή αίματος στην περιοχή και κάνοντας εν τέλει, τη στύση προϊόν κοπιώδους προσπάθειας (αν όχι αδύνατη).

Τι πρέπει να κάνετε: Το τι πρέπει να κάνει ο έχων το πρόβλημα είναι, στην προκειμένη περίπτωση, μάλλον προφανές. Πρέπει να κόψει το κάπνισμα, ούτως ώστε τα αγγεία που η επιβλαβής συνήθεια του «χάλασε» να επουλωθούν, και να περιορίσει το αλκοόλ, προτιμώντας ιδανικά το κόκκινο κρασί, που περιέχει πολλές αντιοξειδωτικές ουσίες.

3. Άγχος: ο μεγάλος εχθρός της σεξουαλικής ευτυχίας

Για να πάρει... το σύστημα «μπροστά», απαραίτητη προϋπόθεση είναι η σεξουαλική επιθυμία. Η ερωτική του ορμή, μπορεί να προέρχεται από τη σέξι ρόμπα σας που αφήνει τον σέξι μηρό σας ακάλυπτο ή από τον ακόμη πιο σέξι (και ακόμα πιο ακάλυπτο) μηρό μιας αιθέριας δεσποινίδος σε κάποια διαφήμιση/ταινία/εστιατόριο. Την φυσιολογική αυτή έκρηξη τεστοστερόνης, μπορεί να πνίξει στα γεννοφάσκια της το στρες και η κατάθλιψη.

Γιατί: Η αδρεναλίνη είναι μια ορμόνη που παράγεται όταν ο οργανισμός βρίσκεται σε συνθήκες υπερέντασης εξαιτίας έντονης άσκησης ή στρες. Αν ο καλός σας ταλαιπωρείται από άγχος, ο οργανισμός αυξάνει την παραγωγή αδρεναλίνης κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων, και τη συστολή των αγγείων. Κι αυτό δεν μπορεί να είναι παρά ένα κακό νέο για τη στύση αφού, όπως αναφέραμε, αν θέλει να είναι «πολύ σκληρός για να (σας) πεθάνει» η ροή αίματος πρέπει να διατηρείται σε φυσιολογικά επίπεδα.

Ταυτόχρονα, καθαρά ψυχολογικά συμπτώματα άγχους μπορούν να δώσουν γερά χαστούκια στην υγεία της στυτικής του λειτουργίας. Η ενδεχόμενη αίσθηση ανεπάρκειας ως συζύγου και ατόμου εν γένει που μπορεί να τον βασανίζει ή η έλλειψη καλής διάθεσης και δραστηριοποίησης είναι λίγες μόνες απ' τις πτυχές του ψυχικού κόσμου ενός ανθρώπου με έντονο στρες. Ποιος θέλει να κάνει σεξ, όταν νιώθει ψυχικά κουρασμένος ή απαθής;

Τι πρέπει να κάνετε: Το στρες είναι η αντίδραση του σώματος για τα προβλήματα της ζωής. Αν μπορούσατε να έχετε λύσει τα προβλήματά σας λογικά θα το είχατε ήδη κάνει, επομένως απομένει να προσπαθήσετε να αποφορτίσετε όσο μπορείτε τον καλό σας. Θυμίστε του ότι χιλιάδες άντρες ταλανίζονται από το ίδιο πρόβλημα και στηρίξτε τον χωρίς να απογοητεύεστε (τουλάχιστον φανερά!) ή να δυσανασχετείτε. Μιλήστε για όσα τον απασχολούν και βρείτε τον σωστό τρόπο να τον απαλλάξετε -όσο περνάει από το χέρι σας- από τα άγχη του. Αν η κατάσταση γίνεται από προσωρινή, καθεστώς επισκεφτείτε έναν ειδικό Ουρολόγο-Ανδρολόγο για να εντοπίσετε την πηγή του προβλήματος.

4. Η δική σας, πολύτιμη βοήθεια

Ως εδώ με τα της Ιατρικής! Ένας σημαντικός παράγοντας «ελλιπούς» ή ανύπαρκτης στύσης, μπορεί να είναι η αίσθηση ρουτίνας ή, ακόμη χειρότερα, η γενική δική σας απροθυμία για σεξ. Όχι, δεν εννοούμε ότι τα έξτρα κιλά που πήρατε με την πάροδο του χρόνου αρκούν για να μειώσουν τη σεξουαλική ορμή του, ούτε ότι οφείλετε να βάζετε σκούπα με στολή σέξι μαζορέτας (αν και θα ήταν οπωσδήποτε μια τίμια και αναγνωρισμένη προσπάθεια). Μιλάμε για ερωτική διαθεσιμότητα, για λίγη περισσότερη φαντασία (και γενναιοδωρία) στο κρεβάτι και -γιατί όχι;- για μερικές παραπάνω ερωτικές σεξουαλικές επιθέσεις.

Γιατί: Σύμφωνα με άρθρο των Δημήτρη Χατζηχρήσου, Καθηγητή Ουρολογίας στο Α.Π.Θ. και της Εύης Κυράνα, Ψυχολόγου Υγείας και Σεξολόγου στο Iatronet «Δεν αρκεί μόνο η επιθυμία για να πυροδοτηθεί η σεξουαλική λειτουργία». Οι ειδικοί θεωρούν εξίσου σημαντικά τα ερεθίσματα που ο εγκέφαλος αξιολογεί ως σεξουαλικά, χρησιμοποιώντας τη μνήμη, τους συνειρμούς και όλες τις αισθήσεις.

Αν, λοιπόν, έχετε από συνήθεια προσπεράσει το στάδιο των ερωτικών παιχνιδιών και των προκαταρκτικών ή έχετε αφαιρέσει από την ερωτική διαδικασία όλα τα μικρά στοιχεία που την καθιστούν ένα αμοιβαίο σεξουαλικό παιχνίδι, είναι λογικό ο αντρικός εγκέφαλος να μην αντιλαμβάνεται τη γυμνή όψη του κορμιού σας σαν επαρκές σεξουαλικό ερέθισμα, αφού δεν θα το συνδέει με σεξουαλική ευχαρίστηση.

Τι πρέπει να κάνετε: Μην βιαστείτε να αγοράσετε στολή σέξι νοσοκόμας! Κατ' αρχάς, δώστε χρόνο και χώρο και προσπαθήστε να εξασφαλίσετε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες -κλειστή πόρτα, στοιχειώδης ησυχία και πονηρή διάθεση αρκούν. Δευτερευόντως, πάρτε την κατάσταση στα χέρια σας και προσφέρετέ του λίγη φροντίδα, χωρίς ανταλλάγματα. Μην γίνετε πιεστική και προσπαθήστε να του προσφέρετε απόλαυση χωρίς να νιώθετε ότι κάνετε αγγαρεία.

Καλού-κακού, φάτε και κανένα θαλασσινό –ποτέ δεν ξέρεις...

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v