Γιατί ο γιος μου αρνείται να φάει;

Γιατί ο γιος μου αρνείται να φάει;

Ερώτηση:

Οι γιοι μου είναι 26 και 8 μηνών. Από τον Δεκέμβρη ο μεγάλος δεν τρώει τίποτα, εκτός από γάλα, τοστ, χαλβαδάκι και κορν φλεικς. Εδώ και δυο εβδομάδες, πίνει μόνο γάλα και τρώει κουλούρι Θεσσαλονίκης και κριτσίνια με σουσάμι. Τον Δεκέμβρη είχε πάθει βροχιολίτιδα και κόλλησε τον αδελφό του, που χρειάστηκε να νοσηλευθεί για 4 μέρες. Από τότε, ο μεγάλος μάλλον έπαθε κάτι σαν ψυχολογικό σοκ, γιατί ήμουν συνέχεια με το μωρό στο νοσοκομείο, και δεν έτρωγε με κανέναν άλλον. Επειδή δεν μπορούσε πλέον να ενεργηθεί, έφτασα στο σημείο να του βάζω καθαρκτικό μέσα στο γάλα, να του κάνω κλύσμα και, τους τελευταίους δύο μήνες, να του βάζω σκόνη μουρουνέλαιο στο νερό του. Τον έχει εξετάσει παιδογαστρεντερολόγος και τον πάω και σε λογοθεραπεύτρια που ειδικεύεται σε θέματα διατροφής. Το βάρος του και οι εξετάσεις του είναι όλες καλές και το Σεπτέμβρη θα τον στείλουμε στον παιδικό σταθμό. Εύχομαι να του ανοίξει η όρεξη και να αρχίσει να τρώει εκεί! Να προσθέσω ότι γενικά σιχαίνεται ακόμα και να πιάνει κάποια τρόφιμα και προτιμάει συνήθως τις ξερές τροφές. Ουσιαστικά, δεν έχει φάει εδώ και 6 μήνες.

Απάντηση:

Μην ασχολείσθε περισσότερο με τη διατροφή των παιδιών σας. Εφόσον έχουν τακτική παιδιατρική παρακολούθηση και ο παιδίατρος σας δεν προβληματίζεται, με τις καμπύλες ανάπτυξης τους, μην ανησυχείτε. Αφήστε τον παιδικό σταθμό να κάνει το «θαύμα» του!

* Η κ. Αγραφιώτου Αικατερίνη είναι Διευθύντρια του Παιδιατρικού Τμήματος της Ευρωκλινικής  Παίδων

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

 

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v