10 φράσεις που εκνευρίζουν κάθε μαμά

10 φράσεις που εκνευρίζουν κάθε μαμά

«Μόνο όταν αποκτήσεις δικά σου παιδιά, θα καταλάβεις!», έτσι συνήθιζαν να λένε οι μαμάδες μας και δεν τις πιστεύαμε. Τελικά, έρχεται η ώρα που σκεφτόμαστε ακριβώς το ίδιο για τους φίλους και τους γνωστούς που δεν έχουν παιδιά... Αδυνατούν να καταλάβουν πώς είναι να είσαι γονιός γιατί πολύ απλά δεν ξέρουν. Γι' αυτό, άθελά τους, μπορεί να χρησιμοποιήσουν κάποιες κλισέ, «άκομψες» εκφράσεις, ικανές να εκνευρίσουν κάθε μαμά!

«Τι κάνεις όλη μέρα σπίτι;»

Πολλοί θεωρούν ότι το να κάθεσαι όλη μέρα σπίτι φροντίζοντας ένα νεογέννητο είναι εύκολη υπόθεση. Στην πραγματικότητα, είναι το ακριβώς αντίθετο. Το να φροντίζεις ένα μωρό που δεν μπορεί να εκφραστεί, να σου πει τι θέλει και που πρέπει να μαντεύεις συνεχώς τις ανάγκες του, σίγουρα δεν μπορεί να συνοψιστεί με το ρήμα «κάθομαι».

«Γιατί δεν κοιμάσαι όταν κοιμάται και το μωρό;»

Προφανώς το θεωρούν εύκολο. Πώς γίνεται, όμως, να κοιμηθεί κανείς όταν ανά μισή ώρα ξυπνάει από το κλάμα του μωρού; Προτιμότερο είναι να μην ξαπλώσει καθόλου.

«Δεν σου μοιάζει καθόλου»

Όταν έχει περάσει εννέα απίθανους, αλλά δύσκολους μήνες κουβαλώντας στα σπλάχνα της ένα μωρό, η φράση αυτή είναι το τελευταίο πράγμα που θα ήθελε ν' ακούσει μία μαμά. Ακόμα και αν ισχύει, καλό θα είναι να μην ειπωθεί, τουλάχιστον τους πρώτους μήνες μετά τη γέννα, που η γυναίκα είναι πιο ευάλωτη ψυχολογικά!

«Έχεις δοκιμάσει το γάλα σου;»

... μία από τις πιο εκνευριστικές ερωτήσεις που μπορούν να κάνουν σε μία μαμά που μόλις έχει γεννήσει. Φυσικά και το έχει δοκιμάσει, όταν το ζεσταίνει για να ελέγξει την θερμοκρασία του! Και για να προλάβει την επόμενη ερώτηση, συμπληρώνει «όχι, δεν είναι σιχαμένο!».

«Θα γυρίσεις τόσο σύντομα στη δουλειά;»

Κάθε μαμά που αφήνει για πρώτη φορά το παιδί της, έχει τύψεις! Ξέρει ότι δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά ή ότι δεν είναι δικό της θέμα, αλλά και μόνο στη σκέψη ότι θα πρέπει να το αποχωριστεί «αναγκαστικά» για να επιστρέψει στη δουλειά, είναι κάτι που δεν θα πρέπει να της θυμίζετε.

«Είναι καλό μωρό;»

Τι απάντηση περιμένει να πάρει όποιος κάνει τέτοια ερώτηση; Ένα μωρό είναι μωρό , δεν μπορεί να είναι ούτε καλό ούτε κακό. Έχει ανάγκες, κλαίει συνεχώς και προσπαθεί να γνωρίσει τον κόσμο γύρω του. Όπως όλα τα μωρά!

«Πότε θα κάνεις δεύτερο παιδί;»

Πότε να προλάβει να σκεφτεί αν θα κάνει ένα δεύτερο παιδί; Μόλις γέννησε το πρώτο! Και ενδεχομένως, ειδικά αν είναι νέα μαμά, να σκέφτεται ότι δεν θέλει να ξαναπεράσει, τουλάχιστον σύντομα, την ίδια διαδικασία.

«Είμαι πτώμα, έχω κοιμηθεί μόνο έξι ώρες»

Εκείνη την ώρα εύχεστε ταυτόχρονα να μπορούσατε να πείτε το ίδιο πράγμα, αλλά στην πραγματικότητα αυτό που μπορείτε να πείτε είναι ότι έχετε κοιμηθεί έξι... λεπτά!

«Έχω παχύνει, δεν βρίσκω τι να βάλω!»

Μία φράση που καμία καινούρια μαμά δεν πρέπει ν' ακούσει. Εκείνη την ώρα σκεφτείτε ότι απευθύνεστε σε μία γυναίκα που μόλις έχει γεννήσει και ακόμα δεν έχει προλάβει να χάσει τα κιλά της γέννας!

«Θα έρθεις για καφέ;»

Μάλλον όχι! Μία νέα μαμά δεν προλαβαίνει να κάνει μπάνιο, πόσο μάλλον να βγει με τις φίλες της για καφέ. Ακόμα και να ήθελε, βέβαια, η εξάντληση δεν την αφήνει...

Όλες οι μαμάδες, και ειδικά όσες αποκτούν το πρώτο τους παιδί, χρειάζονται αρκετό χρόνο για να βρουν την σωστή ισορροπία ανάμεσα στην μητρότητα και την προηγούμενη καθημερινότητά τους! Γι' αυτό, μην τις παρεξηγείτε... Προσπαθήστε να τις καταλάβετε και να είστε δίπλα τους για ό,τι χρειαστούν! 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v