«Συγγνώμη που δεν θα είσαι πια το μοναχοπαίδι μου»

«Συγγνώμη που δεν θα είσαι πια το μοναχοπαίδι μου»

Η Rasha Rushdy, μία μητέρα που περιμένει το δεύτερο παιδί της ανοίγει την καρδιά της σε μία συγκινητική εξομολόγηση απευθυνόμενη στην πρώτη της κόρη. Της ζητάει συγγνώμη που πια δεν θα μπορούν να κάνουν όλα όσα έκαναν πριν και να διασκεδάσουν οι δυο τους γιατί γνωρίζει ότι οι αλλαγές που θα έρθουν με την άφιξη της δεύτερης κορούλας της θα είναι πολλές.

«Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει. Σε έξι εβδομάδες περιμένουμε το δεύτερο μωράκι μας.

Δεν μπορώ να περιγράψω την χαρά μου που θα γνωρίσω το καινούριο μου παιδάκι. Είχα την αίσθηση ότι η δεύτερη εγκυμοσύνη πέρασε πολύ πιο γρήγορα από την πρώτη, με αποτέλεσμα να μην έχω καταλάβει ακόμα ότι σε λίγο καιρό έρχεται το δεύτερο μωρό μου. Κάθε μέρα, λίγο-λίγο συνειδητοποιώ ότι σε λίγο καιρό θα κρατάω στην αγκαλιά μου ένα νεογέννητο μωράκι. Κάθε μέρα, όμως, η καρδιά μου ραγίζει όλο και περισσότερο για το μεγάλο μου παιδί.

Η μεταμόρφωσή της από ένα μικρό κοριτσάκι σε μία σωστή κυρία είναι ραγδαία. Καθημερινά, καταφέρνει κάτι καινούριο, μαθαίνει μία καινούρια λέξη και με εκπλήσσει συνεχώς με την λαμπρή προσωπικότητά της. Δεν μπορώ να περιγράψω με λόγια το πόσο την αγαπάω! Κάποιες φορές, μάλιστα, νομίζω ότι η καρδιά μου πονάει από αγάπη και την περηφάνια όταν την βλέπω να κάνει κάτι καινούριο.

Γι' αυτό, σκέφτομαι από μέσα μου ότι πρέπει να της ζητήσω συγγνώμη: « Κοριτσάκι μου, συγγνώμη που πια δεν θα είσαι το μοναχοπαίδι μου... Συγγνώμη που πια θα είμαι πολύ κουρασμένη για να μπορώ να παίζω μαζί σου όλη μέρα. Κάποιες φορές , θα το κάνω, αλλά ξέρω εκ των προτέρων ότι πολλές από αυτές, όσο και αν θέλω, δεν θα τα καταφέρνω.
Συγγνώμη που δεν θα μπορώ ν' ακολουθήσω τις επιθυμίες σου και να κάνουμε αυθόρμητα πράγματα μαζί, επειδή έτσι απλά ήθελες. Δεν θα σταματάμε στην παιδική χαρά στο δρόμο μας για το σούπερ μάρκετ, και δεν θα βουτάμε τα πόδια μας στο συντριβάνι πριν γυρίσουμε σπίτι από την βόλτα μας.

Συγχώρεσέ με που δεν θα μπορώ πια να σου δίνω την αμέριστη προσοχή μου, να φτιάχνουμε μαζί το αγαπημένο σου γεύμα και να τρώμε γελώντας. Συγγνώμη που πια δεν θα είμαι μόνο δική σου.

Δεν ξέρω πώς ακριβώς θ' αλλάξει η ζωή μας με την αδελφούλα σου που θα γνωρίσεις σε λίγο. Αλλά θα κάνω ό,τι μπορώ για να μην νιώσεις ποτέ ζήλεια, να μην αισθανθείς παραμελημένη ή μόνη. Μόνο αυτό μπορώ να κάνω. Σίγουρα θα καταφέρω κάποια στιγμή να βρω τις ισορροπίες, αλλά τώρα μου φαίνεται πολύ δύσκολο να είμαι «αρκετή» και για τις δυο σας. Πάντα ήμουν, είμαι και θα είμαι η μανούλα σου!

Φοβάμαι μήπως αυτή η αλλαγή είναι μεγάλη για σένα...

Αλλά τότε σκέφτομαι ότι θα έρθεις στην θέση μου. Είμαι και εγώ η μεγάλη αδελφή της οικογένειας και έχω συνειδητοποιήσει πως ό,τι και αν γίνει, ο αδελφικός δεσμός είναι μοναδικός.

Δεν λυπάμαι που θα γνωρίσεις την καλύτερή σου φίλη σε λίγο καιρό!

Όταν μεγαλώσεις, δεν θα θυμάσαι πια πώς ήταν η ζωή σου χωρίς εκείνη. Δεν θα θυμάσαι πως κάποτε ήσουν μοναχοπαίδι. Θα σου φαίνεται τόσο περίεργο που δεν θα το πιστεύεις και θα με ρωτάς συνεχώς πώς ήταν. «Μαμά, βαριόμουν; Τι έκανα όλη μέρα; Με ποιον έπαιζα;» Σε εκείνη θα βρεις μία έμπιστη φίλη, που θα σε καταλαβαίνει όσο κανένας άλλος. Θα έχετε έναν δικό σας, μοναδικό κώδικα επικοινωνίας, που εμείς οι γονείς δεν θα καταλαβαίνουμε. Θα έχετε τα αστεία σας, που θα λέτε ξανά και ξανά και θα γελάτε το ίδιο κάθε φορά!

Δεν λυπάμαι γιατί θα προσφέρετε η μία στην άλλη πολλά: αλτρουισμό, ευγένεια, γενναιοδωρία, ακόμα και... κοροϊδία. Θα σπάτε η μία τα νεύρα της άλλης. Όπως θα μπορεί να σε καταλάβει με έναν μοναδικό τρόπο, έτσι θα μπορεί να σ' εκνευρίζει όσο κανένας άλλος. Θα ξέρει τις αδυναμίες σου και πολλές φορές θα πατάει πάνω τους. Θα διδάξετε η μία στην άλλη τι θα πει να μην είσαι εγωιστής, να ζητάς πρώτος συγγνώμη και να παραδέχεσαι πως έκανες λάθος. Θα μάθετε ότι κάποιες φορές θα χρειαστεί να βάλετε κάποιον άλλο πάνω από τον εαυτό σας και, αντίθετα με ό,τι νομίζετε, θα σας γεμίζει με χαρά και όχι με ζήλεια.

Δεν λυπάμαι που θα έχεις το προνόμιο να είσαι η μεγάλη αδελφή.

Θα την προσέχεις, θα την προστατεύεις συνεχώς. Θα δεις πώς θα σε υπερασπίζεται και εκείνη μόλις δει ότι αδικείσαι. Σε σένα θα έρχεται μόλις έχει κάποιο πρόβλημα, την δική σου συμβουλή θα ζητάει, γιατί ήσουν πάντα δίπλα της, και θα είσαι για πάντα!

Έτσι, ενώ λυπάμαι που η εποχή που είμαστε μόνες μας φτάνει στο τέλος της, θα κρατήσω για πάντα στην καρδιά μου όλες αυτές τις μοναδικές στιγμές και θα είμαι ευγνώμων που θα μου έχεις δείξει πώς να είμαι μητέρα. Εσύ, το γλυκό μου κοριτσάκι, με την πιο γενναιόδωρη καρδιά.

Είμαι σίγουρη ότι θα γίνεις μία καταπληκτική μεγάλη αδελφή. Και το κοριτσάκι που περιμένουμε θα είναι τυχερό που θα σ' έχει δίπλα του!»

Πηγή: scarymommy.com

v