6 σπιτικά «αντίδοτα» στο fast-food

6 σπιτικά «αντίδοτα» στο fast-food

Η ώρα είναι 6 το απόγευμα, μόλις φύγατε από το γραφείο και στο σπίτι δεν υπάρχει τίποτα για να φάνε τα παιδιά. Το να παραγγείλετε κάτι απ’ έξω μοιάζει μονόδρομος. Όμως όση ώρα θα κάνει να έρθει η παραγγελία σας, άλλη τόση ώρα χρειάζεστε για να ετοιμάσετε ένα εύκολο και πολύ πιο υγιεινό γεύμα.

Όλοι στην κουζίνα

Στην προετοιμασία ενός τέτοιου γεύματος μπορούν να βοηθήσουν και τα παιδιά. Τα μικρότερα μπορούν να ετοιμάσουν το τραπέζι, να πλύνουν τα σαλατικά ή να βάλουν κάποια υλικά πάνω στη ζύμη της σπιτικής πίτσας. Τα μεγαλύτερα μπορούν να συγκεντρώσουν και να μετρήσουν τα απαραίτητα υλικά, να ανοίξουν κονσέρβες, να βάλουν λάδι στην κατσαρόλα ή να τρίψουν τυρί. Αν μάλιστα τα παιδιά είναι στην εφηβεία, μπορούν με τη δική σας καθοδήγηση να κάνουν σχεδόν τα πάντα.

Τι θα μαγερέψετε εύκολα, γρήγορα & υγιεινά

Εφόσον έχετε στο σπίτι τα απαραίτητα υλικά, το να ετοιμάσετε νόστιμες εναλλακτικές του fast food θα είναι «παιχνιδάκι».

Σπαγγέτι με σάλτσα λαχανικών: Ψιλοκόψτε λαχανικά, πάρτε τον χυμό από 2-3 ώριμες ντομάτες και τσιγαρίστε τα για μερικά λεπτά. Αντί για τα κλασικά σπαγγέτι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε «μαλλιά αγγέλου» (μοιάζει με χοντρό φιδές) που βράζουν πιο εύκολα. Πασπαλίστε με μπόλικο τυρί και το γεύμα σας είναι έτοιμο.

Σπιτική πίτσα: Εννοείται ότι θα έχετε έτοιμη ζύμη για πίτσα, ενώ μπορείτε ως βάση να χρησιμοποιήσετε και πίτες για σουβλάκι, που θα έχετε στην κατάψυξη. Φτιάξτε μία γρήγορη σάλτσα ντομάτας με έτοιμο χυμό ντομάτας και μερικά μυρωδικά, απλώστε την στη ζύμη, βάλτε από πάνω το αγαπημένο σας τυρί, γαλοπούλα, πιπεριές, ελιές και ό,τι άλλο έχετε όρεξη και ψήστε την για όση ώρα απαιτεί η ζύμη!

Έτοιμo ριζότο: Στο σούπερ μάρκετ θα βρείτε σίγουρα προ-παρασκευσμένα ριζότο που ετοιμάζονται μέσα σε λίγα λεπτά. Μαζί με αυτά, μπορείτε να ψήσετε πολύ γρήγορα και μερικά σνίτσελ που θα έχετε πάρει από το κρεοπωλείο και θα έχετε στην κατάψυξη. Έτσι έχετε ένα πλήρες, πεντανόστιμο γεύμα σε λίγα μόλις λεπτά.

Φαγητό από το σούπερ μάρκετ: Πολλά μεγάλα σούπερ μάρκετ έχουν έτοιμα, μαγειρεμένα και ζεστά γεύματα, για την ποιότητα των οποίων πιθανώς να ανησυχείτε. Ένα ψημένο κοτόπουλο, όμως, και μία πλυμένη, κομμένη σαλάτα από τα ψυγεία του σούπερ μάρκετ μπορούν να αποτελέσουν εξαιρετικό γεύμα όταν δεν προλαβαίνετε να μαγειρέψετε.

Σάντουιτς: Αντί να παραγγείλετε burger ή σουβλάκια, γιατί να μην ετοιμάσετε μερικά πλούσια σάντουιτς, με ψωμί από τον φούρνο, φέτες γαλοπούλας ή ζαμπόν, τυρί, ντομάτα, μουστάρδα, ή ακόμα και τόνο που θα έχετε στραγγίξει, μαγιονέζα, αγγουράκι και ό,τι άλλο βάζει ο νους σας; Θα σας χορτάσουν με τον πιο υγιεινό τρόπο.

Ό,τι θα τρώγατε για πρωινό: Αν το πρωινό σας αποτελείται από αυγά, ψωμί, μέλι, τοστ, φρούτα, γιαούρτι ή και δημητριακά, γιατί να μην φάτε κάτι αντίστοιχο και το μεσημέρι – τουλάχιστον θα σας «κρατήσει» μέχρι να βρείτε τον χρόνο για να... βάλετε κατσαρόλα.

Πηγή: WebMd

v