Nestlé: «Διατροφοκάρτες» για ισορροπημένη διατροφή και παιδιά όλο υγεία

Nestlé: «Διατροφοκάρτες» για ισορροπημένη διατροφή και παιδιά όλο υγεία

Η καλή διατροφή είναι το κλειδί για μια ζωή γεμάτη υγεία και μαθαίνεται από μικρή ηλικία.

Στη Nestlé η καλή διατροφή και ιδιαίτερα των παιδιών είναι προτεραιότητα. Eκτός από τη παραγωγή γευστικών και θρεπτικών προϊόντων, αναπτύσσει και εργαλεία  για την εκπαίδευσή όλης της οικογένειας πάνω στην ισορροπημένη διατροφή. 

Στόχος είναι να βοηθήσει γονείς και παιδιά να αποκτήσουν σωστές και βιώσιμες διατροφικές συνήθειες και να ζήσουν με περισσότερη υγεία σήμερα και στο μέλλον.

Μέσα από τη δράση «Nestlé Παιδιά Όλο Υγεία» υποστηρίζει τους γονείς στο ταξίδι τους να μεγαλώσουν υγιή παιδιά. 

Στα πλαίσια αυτά έχουν δημιουργηθεί σειρά από εκπαιδευτικά εργαλεία που βοηθούν τα παιδιά στη διαμόρφωση υγιών και βιώσιμων διατροφικών συνηθειών.

Ένα από αυτά είναι και οι «Διατροφοκάρτες». Πρόκειται για ένα παιχνίδι καρτών μέσα από το οποίο τα παιδιά και οι γονείς μπορούν παίξουν και να διασκεδάσουν μαθαίνοντας για τα διατροφικά στοιχεία (Θερμίδες, υδατάνθρακες, λιπαρά, πρωτεΐνες, φυτικές ίνες κ.α) και το πως να εντάξουν τα τρόφιμα σε μια ισορροπημένη διατροφή. 

Οι Παίκτες έχουν στη κατοχή τους κάρτες από διαφορετικά τρόφιμα με την ανάλυση των διατροφικών τους στοιχείων. Διαλέγουν το στοιχείο που θέλουν να συγκρίνουν και εκείνο με τον καλύτερο αριθμό κερδίζει. Ο παίκτης που θα συγκεντρώσει τις περισσότερες κάρτες είναι ο νικητής. 

Το παιχνίδι επιμελήθηκε από επιστήμονες διαιτολόγους και μέσα από αυτό τα παιδιά εξοικειώνονται με τις διατροφικές έννοιες, κατανοούν τα διατροφικά στοιχεία και παράλληλα μαθαίνουν κάτι πολύ σημαντικό: Να διαβάζουν ετικέτες τροφίμων ώστε να μπορούν να επιλέγουν τρόφιμα με τη καλύτερη διατροφική αξία που θα τους βοηθήσει να κάνουν καλύτερες επιλογές και να έχουν μια ζωή γεμάτη υγεία.

v