Πώς να φτιάξετε 10 πρωτότυπες, παιδικές αποκριάτικες στολές

Πώς να φτιάξετε 10 πρωτότυπες, παιδικές αποκριάτικες στολές

Οι Απόκριες είναι προ των πυλών και το καρναβαλίστικο... ντελίριο έχει ήδη αρχίσει να κυριεύει τα παιδιά. Γι' αυτό,  η ερώτηση- εφιάλτης που αρχίζει να ηχεί στ' αυτιά σας, καθημερινά πλέον, είναι η εξής: «Μαμά, πότε θα πάμε να πάρω στολή;». Η απάντησή σας μπορεί να είναι ένα ότι πολύ απλά δεν θα πάτε. Επειδή φέτος θα τη φτιάξετε μόνη σας ή παρέα με το παιδί, γλυτώνοντας χρήματα και επιστρατεύοντας τη δημιουργικότητά σας!

Δείτε τις πιο πρωτότυπες στολές που μπορείτε να φτιάξετε εύκολα στην άνεση του σπιτιού σας, με λίγα υλικά και επιλέξτε:

1. Γοργόνα

Τι θα χρειαστείτε

Πράσινο τούλι

Ένα κολλητό μπλουζάκι (μωβ ή όποιο άλλο χρώμα επιλέξει η κόρη σας)

Μια κορδέλα για τα μαλλιά στο ίδιο χρώμα

Πούλιες ή αστέρια

Πώς θα το κάνετε

Για τη φούστα

Θ' ακολουθήσετε ακριβώς την ίδια διαδικασία που θα κάνατε για μια αυτοσχέδια φούστα μπαλαρίνας, αλλά με μεγαλύτερες λωρίδες ύφασμα. Δείτε ακριβώς τον τρόπο σε παλαιότερο άρθρο του mama365. Στο τέλος, απλώς θα προσθέσετε άλλη μια λωρίδα στο ύψος της γάμπας που θα δέσετε για να σχηματιστεί η ουρά.

Για την μπλούζα και την κορδέλα

Σ' ένα απλό τοπ ράψτε πούλιες ή μεγάλα αστέρια που θα παραπέμπουν σε αστερίες. Το ίδιο ακριβώς θα κάνετε και στην κορδέλα.

2. Χελωνονιντζάκι

Τι θα χρειαστείτε

Ένα μεγάλο αλουμινένιο ταψί.

Πράσινη μπογιά σε σπρέι.

Χοντρή, πορτοκαλί κορδέλα.

Μια απλή χάρτινη μάσκα.

Κόλλα.

Ψαλίδι.

Πώς θα το κάνετε

Για το καβούκι

Στη στολή αυτή, το καβούκι της χελώνας κλέβει της εντυπώσεις. Πάρτε το αλουμινένιο ταψί και ψεκάστε το με πράσινο σπρέι. Αν πιάνει το χέρι σας, κάντε κάποιες λεπτομέρειες με καφέ ανεξίτηλο μαρκαδόρο. Αφήστε το να στεγνώσει τουλάχιστον για μια μέρα για να μην υπάρξουν... ατυχήματα. Το επόμενο πρωί, κόψτε ένα κομμάτι από την πορτοκαλί κορδέλα και κολλήστε την κατά μήκος του ταψιού. Στη συνέχεια κάντε τέσσερις τρύπες μπροστά για να περάσετε το κορδόνι για να τη φορέσει το παιδί.

Για τη μάσκα

Τη μάσκα απλώς ζωγραφίστε την με το ίδιο χρώμα που έχετε βάλει και στην κορδέλα της ασπίδας. Τόσο απλά!

3. Δύτης

Τι θα χρειαστείτε

Μαύρο, μπλουζάκι, παντελόνι και σκούφο.

Δύο μεγάλα πλαστικά μπουκάλια από αναψυκτικά.

Μπογιά σε σπρέι (κατά προτίμηση πράσινη).

Μάσκα καταδύσεων (θα πρέπει να ξεθάψετε τη τσάντα θαλάσσης).

Ένα κομμάτι μακετόχαρτο.

Ελαστική κορδέλα.

Αφρώδες χαρτόνι.

Αυτοκόλλητη ταινία (κατά προτίμηση χρωματιστή).

Πώς θα το κάνετε

Για τα μπουκάλια

Καθαρίστε τα μπουκάλια και βγάλτε τα αυτοκόλλητα. Στη συνέχεια, ψεκάστε τα με τη μπογιά και αφήστε τα να στεγνώσουν για μισή ώρα. Έπειτα, περάστε την χρωματιστή, αυτοκόλλητη ταινία γύρω τους. Μετά, πάρτε το μακετόχαρτο, κάντε τέσσερις τρύπες και περάστε από μέσα την κορδέλα. Όση κορδέλα περισσεύει κολλήστε καλά πάνω στα μπουκάλια.

Για τα βατραχοπόδαρα

Κόψτε το αφρώδες χαρτόνι σε σχήμα βατραχοπόδαρου και στο τέλος κάντε δύο τρύπες στο κάτω μέρος του για να περάσετε το κορδόνι. 

4. Σαλιγκάρι

Τι θα χρειαστείτε

Καφέ χαρτί μέτρου (όσο περισσότερο τόσο το καλύτερο).

Αυτοκόλλητη ταινία.

Ένα κομμάτι από σκληρό χαρτόκουτο.

Κορδέλα.

Μια στέκα.

Δύο μεγάλα φουντάκια (προαιρετικά).

Πώς θα το φτιάξετε

Όσο εντυπωσιακό είναι το αποτέλεσμα, τόσο απλό είναι στην κατασκευή του. Ζαρώστε πολύ καλά το χαρτί και έπειτα κάντε το ρόλο. Στη συνέχεια, στρίψτε το γύρω από τον εαυτό του και αρχίστε να σχηματίζετε το ένα διπλωμένο «φιδάκι». Ενώ το φτιάχνετε και ανάμεσα στις στρώσεις του χαρτιού, τοποθετήστε σε διάφορα σημεία ταινία διπλής όψης για να σταθεί καλύτερα.

Έπειτα, πάρτε το κομμάτι από το χαρτόκουτο και κολλήστε πάνω του τα κομμάτια κορδέλας. Με τη σειρά του, αυτό κολλήστε τη με ταινία διπλής όψης στο κέλυφος.

Παρόμοια διαδικασία εφαρμόζετε και στη στέκα. Αν επιθυμείτε, στο τέλος κολλάτε και δύο μεγάλα φουντάκια για να γίνουν ακόμα πιο εντυπωσιακές οι κεραίες!

5. Φρανκεστάιν!

Τι θα χρειαστείτε

Παλιά ρούχα του παιδιού.

Παραμάνες.

Πώς θα το κάνετε

Κόψτε τα ρούχα σε διάφορα, τυχαία σημεία τους και έπειτα περάστε από μέσα τις παραμάνες. Προτιμήστε, επίσης, να ολοκληρώσετε το σύνολο με παλιά, φθαρμένα παπούτσια! Αυτό ήταν όλο!

Αν πιάνει το χέρι σας, μπορείτε να εξελίξετε τη στολή μ' ένα ενυτπωσιακό μακιγιάζ. Πάρτε ιδέες από εδώ:

6. Ανανάς

Τι θα χρειαστείτε

Τσόχα με το μέτρο (κίτρινο και λίγο πράσινο).

Μαύρη νερομπογιά.

Βαμβάκι.

Ένα κομμάτι από σκληρό χαρτόκουτο.

Βελόνα και κλωστή.

Πώς θα το φτιάξετε

Διπλώστε την τσόχα και κόψτε ακριβώς στη μέση την εσοχή για το λαιμό σε σχήμα μισοφέγγαρου. Το ίδιο κάνετε και για την περιοχή των χεριών, χρησιμοποιώντας το παιδί ως μοντέλο για να του πάρετε τα μέτρα. Έπειτα, με μαύρη νερομπογιά ζωγραφίστε τις εγκοπές του ανανά και αφήστε την κάπα να στεγνώσει.

Για το καπέλο

Κόψτε ένα στρογγυλό κομμάτι από την τσόχα και ένα αντίστοιχο από σκληρό χαρτόνι. Στη συνέχεια, περάστε το στην άκρη του με βελόνα και κλωστή για να σουρώσει. Ανάμεσα στο καπέλο και το χαρτόνι, βάλτε το βαμβάκι και στο τέλος ράψτε το κάτω μέρος του. Έπειτα, ράψτε ένα κομμάτι κορδέλας στις δύο άκρες του. Όταν σχηματιστεί το καπέλο, στο πάνω μέρος του μπορείτε να προσθέσετε λίγα κομμάτια από πράσινης τσόχας για τα φύλλα του ανανά. 

7. Minions

Τι θα χρειαστείτε

Κίτρινο σκουφάκι.

Μαύρο σύρμα πίπας.

Ρολό από χαρτί υγείας.

Μαύρη κορδέλα.

Ασημί μπογιά.

Πώς θα το φτιάξετε

 

Αν το παιδί έχει ήδη τζιν σαλοπέτα και ένα κίτρινο μπλουζάκι, ευκαιρία να του φτιάξετε πανεύκολα μια στολή από τα αγαπημένα Minions. Πάρτε το σκουφάκι και κάντε μικρές τρύπες σε διάφορα σημεία του από τα οποία θα περάσετε το σύρμα πίπας. Για να σταθεί, διπλώστε το από το κάτω μέρος του. 

Έπειτα, κόψτε δύο κυκλικά ρολά από το ρολό του χαρτιού τουαλέτας και βάψτε τα με ασημί μαρκαδόρο ή μπογιά σε σπρέι. Αφήστε τα στεγνώσουν και στη συνέχεια συρράψτε τα μεταξύ τους στη μέση και στις άκρες τους με τη μαύρη κορδέλα.

8. Τσούχτρα!

Τι θα χρειαστείτε

Μια διάφανη ομπρέλα.

Λευκά μποά.

'Ασπρη γιρλάντα.

Τούλι.

Πώς θα το φτιάξετε

Κόψτε σε μακριές και λεπτές λωρίδες το άσπρο τούλι και συρράψτε το, όπως και τα λευκά μποά, κατά μήκος της ομπρέλας. Γενικά, μπορείτε να το διανθίσετε με κρίκους και ό,τι άλλο θέλετε.

Για ένα ομοιόμορφο σύνολο , φτιάξτε μια φούστα από άσπρο τούλι όπως θα δείτε εδώ. Αν δεν σας αρέσει η στολή τσούχτρα, άνετα θα μπορέσετε να την «περάσετε» και για σύννεφο!

 9. Χταπόδι

Τι θα χρειαστείτε

4 κολάν στο ίδιο χρώμα/ σχέδιο.

Μπλουζάκι και σκουφάκι το ίδιο χρώμα.

Μια ζώνη στο ίδιο χρώμα με το κολάν.

Πολύ βαμβάκι ή εσωτερικό ντύμα για τα μαξιλάρια.

Πώς θα το φτιάξετε

Γεμίστε τα τρία κολάν με βαμβάκι ή με το εσωτερικό «ντύμα» που βάζουμε στα μαξιλάρια. Έπειτα, περάστε τα γύρω από τη ζώνη. Αν έχετε όρεξη και το ύφασμα της ζώνης το επιτρέπει, ράψτε τα πόδια πάνω της, διαφορετικά δέστε τα με μια κορδέλα στο ίδιο χρώμα.

Στο σκουφάκι, μπορείτε να σχηματίσετε τα μάτια του χταποδιού με χαρτόνια και να τα κολλήσετε! 

10. Ρομπότ

Τι θα χρειαστείτε

Δύο χαρτόκουτα

Αλουμινόχαρτο

Χρωματιστά χαρτόνια/ πομ πον για τα κουμπιά (προαιρετικά)

Πώς θα το φτιάξετε

Κόψτε στα χαρτόκουτα τις τρύπες για τα πόδια, τα χέρια και τα μάτια. Μετά ντύστε τις με αλουμινόχαρτο και σταθεροποιήστε το με αυτοκόλλητη ταινία. Έπειτα, κολλήστε πάνω του ό,τι θέλετε... Από cd μέχρι χρωματιστές ενδείξεις για το on/off ή πομ πον για τα κουμπιά. Και το ρομπότ σας είναι έτοιμο!

 

v