Πώς να φτιάξετε πανεύκολα μια φούστα μπαλαρίνας για την κόρη σας!

Πώς να φτιάξετε πανεύκολα μια φούστα μπαλαρίνας για την κόρη σας!

Τα κορίτσια, πλην μερικών σπάνιων εξαιρέσεων, είμαστε λιγάκι ματαιόδοξες και οπωσδήποτε κοκέτες από τότε που θυμόμαστε τον εαυτό μας. Φοράμε τα παπούτσια της μαμάς από τότε που το δικό μας νούμερο είναι-δεν είναι το 28, τυλιγόμαστε με τα κολιέ της, πασαλειφόμαστε με τα κραγιόν της και τις απόκριες θέλουμε να ντυθούμε βασίλισσες της νύχτας, του χιονιού ή όλου του κόσμου! Γενικώς μας αρέσουν τα φρου-φρου και τα αρώματα και αν κάτι είναι ο ορισμός του φρου-φρου, αυτό είναι η φούστα που φοράνε οι μπαλαρίνες –η λεγόμενη tutu!

Γιατί λοιπόν το κοριτσάκι σας να περιμένει τις απόκριες για να φορέσει το ροζ τούλι που τόσο την ενθουσιάζει; Μπορείτε να κάνετε τις μέρες της κόρης σας ακόμη πιο παραμυθένιες, φτιάχνοντας γι’ αυτήν μια φούστα μπαλαρίνας εύκολα και γρήγορα!

Δείτε τις αναλυτικές οδηγίες:

Τι θα χρειαστείτε

-Μεζούρα

-Λάστιχο στο μήκος της περιμέτρου της μέσης της κόρης σας

-Τούλι σε δυο, τρεις (ή περισσότερες) αποχρώσεις της επιλογής σας

Προαιρετικά:

-Βελόνα και ροζ κλωστή

-Πουα κορδέλες

-Μία παραμάνα

Τι πρέπει να κάνετε

Βήμα 1ο

To πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να πάτε το Σαββατοκύριακο για ψώνια με την μικρή σας! Πάρτε το μετρό, κατεβείτε στο Σύνταγμα και περιηγηθείτε στα στενά του εμπορικού τριγώνου -της δαιδαλώδους περιοχής ανάμεσα στις οδούς Σταδίου, Αθηνάς και Μητροπόλεως. Στην Αγίου Μάρκου, την Πραξιτέλους, την Κολοκοτρώνη και την Ευαγγελιστρίας και την Καλαμιώτου θα βρείτε μαγαζάκια με υφάσματα, χάντρες και είδη ραπτικής και κοσμήματος. Ό,τι ακριβώς χρειάζεστε για την κοριτσίστικη φουστίτσα σας! Αφήστε την μικρή να διαλέξει τα χρώματα και τα υλικά που της αρέσουν και επιστρέψτε σπίτι για να φτιάξετε παρέα το χαριτωμένο αξεσουάρ. 

Βήμα 2ο

Μετρήστε τη μέση της κόρης σας και κόψτε το λάστιχο στο ίδιο μήκος. Μπορείτε απλώς να το δέσετε...

...ή, αν διαθέτετε περισσότερο μεράκι, να το ράψετε.

 

Bήμα 3ο

Για να φτιάξετε τη φούστα, πρέπει να περάσετε κομμάτια τούλι από το λάστιχο. Επομένως, πριν απ' όλα, κόψτε το τούλι σε μακριές λωρίδες. Διπλώστε τις λωρίδες στα δύο -πάνω στη φούστα θα είναι διπλωμένες- για να αποφασίσετε το μήκος. 

Μόλις έχετε κόψει αρκετές λωρίδες διαφορετικών χρωμάτων, ξεκινήστε να τις «δένετε» στο λάστιχο, με τον παρακάτω τρόπο:

Αργά ή γρήγορα, το λάστιχο θα μοιάζει κάπως έτσι: 

Tip: Μπορείτε να δέσετε το τούλι κάνοντας και απλό κόμπο, όπως παρακάτω. Αυτό, θα κάνει τη φούστα της μικρής σας να έχει όγκο και πάνω από το λάστιχο. 

Για μια φούστα με... πολλά φρου-φρου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τις δύο τεχνικές.

Το τελικό αποτέλεσμα θα είναι κάπως έτσι:

Tip2: Μην ξεχνάτε ότι το ροζ είναι μια απ' τις πολλές επιλογές. Μπορείτε να κάνετε την tutu μπλε, πράσινη ή όπως αλλιώς θέλει η κόρη σας.

Βήμα 4ο

Στολίστε την φουστίτσα της μικρής με ένα φιόγκο, στερεωμένο με παραμάνα ή ραμμένο.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε πώς ακριβώς να φτιάξετε ένα χαριτωμένο φιογκάκι:

Καλή επιτυχία!

 

v