15 φωτογραφίες που κάθε νέος γονιός πρέπει να βγάλει το παιδί του!

15 φωτογραφίες που κάθε νέος γονιός πρέπει να βγάλει το παιδί του!

Αρκεί να έχεις γνωρίσει στη ζωή σου έναν μόνο γονιό, για να εξοικειωθείς με τη φρενίτιδα φωτογραφιών που υπάρχει σχεδόν σε κάθε σύγχρονη, νέα οικογένεια. Ειδικά στο πρώτο παιδί, που απολαμβάνει όλη την προσοχή και τον χρόνο των νέων γονιών, τα φλας δίνουν και παίρνουν και οι γονείς γίνονται (κι ας μην ήταν πριν) εκκολαπτόμενοι καλλιτέχνες που φωτογραφίζουν ασταμάτητα τα λιλιπούτεια μοντέλα τους. Ακολουθούν 15 ιδέες για να απαθανατίσετε κάθε στιγμή των παιδιών ευφάνταστα και... καλλιτεχνικά.

1. Ένα κοντινό, έγχρωμο πορτραίτο

2. Κι ένα ρεαλιστικό, ασπρόμαυρο πορτραίτο

Τα πορτραίτα είναι αναπόφευκτη επιλογή! Αν δεν φωτογραφήσετε το πρόσωπο του παιδιού σας, τότε τι θα φωτογραφήσετε; Παίξτε με τα χρώματα και την απόσταση και μη διστάσετε να απαθανατίσετε ακόμα και την πιο γελοία έκφραση!

3. Mια φωτογραφία που να αποδεικνύει ότι ήταν από μικρό, παιδί με χαρακτήρα!

Ποιος είπε ότι η μνήμη εμπεριέχει μόνο θετικές στιγμές; Βγάλτε φωτογραφία το παιδί όταν το πείσμα κάνει την εμφάνισή του (έτσι, θα έχετε αργότερα στα χέρια σας πολύτιμο... αποδεικτικό υλικό).

 

4. Ένα καινούριο χόμπι ξεκινά, ένας καλλιτέχνης γεννιέται (;)

Απαθανατίστε κάθε καινούριο ξεκίνημα του παιδιού. Βγάλτε το φωτογραφία με το καινούριο του μουσικό όργανο, με τη μικρή, χαριτωμένη στολή ποδοσφαίρου ή καρέτα ή με τα πινέλα του.

5. Φωτογραφίστε τα αδερφάκια την ώρα που παίζουν, χωρίς να ποζάρουν

Οι φωτογραφίες με τη μεγαλύτερη αξία είναι αυτές που κανείς δεν πρόλαβε να ποζάρει! Τραβήξτε τα την ώρα που παίζουν, που τρέχουν, που χοροπηδάνε -αυτές οι φωτογραφίες θα γίνουν οι αγαπημένες σας!

6. Αγουροξυπνημένα, κουταβίσια μάτια!

Οι ομορφότερες φωτογραφίες στο οικογενειακό σας άλμπουμ, μπορεί να είναι αυτές με το έντονο, φυσικό φως να λούζει την αγουροξυπνημένη φατσούλα του μωρού σας.

7. Η ώρα του μπάνιου

Μην ξεχάσετε να κάνετε μια... γυμνή φωτογράφηση στο μπάνιο σας! Το νερό και οι σαπουνάδες είναι το ιδανικό φόντο για μερικές καλλιτεχνικές φωτογραφίες που σίγουρα θα αποτελέσουν τα στολίδια της συλλογής σας.

8. Μια φωτογραφία με τη μαμά

Οι μαμάδες συχνά ξεχνούν ότι πρέπει κι εκείνες να μπαίνουν πότε-πότε στο κάδρο. Αδιαφορήστε για τα άλουστα μαλλιά, τα κουρασμένα μάτια και τις παλιές πιτζάμες και φωτογραφηθείτε με το παιδί -η αγάπη σας είναι βέβαιο ότι θα ρετουσάρει τις ατέλειες.

9. Και μία με τον μπαμπά

Μην ξεχνάτε τον μπαμπά! Οι μπαμπάδες είναι συνήθως οι φωτογράφοι της οικογένειας, γι' αυτό, όπως και οι μαμάδες, σπάνια βρίσκονται μπροστά από τον φωτογραφικό φακό. Βάλτε τους στο κάδρο και απαθανατίστε τη μοναδική τους σχέση με τα παιδιά!

10. Μικροσκοπικά πατουσάκια

Ίσως η πιο γλυκιά φωτογραφία που μπορεί να τραβήξει ένας γονιός το νεογέννητο μωρό του: το μικροσκοπικό αποτύπωμά του.

11. αγαπημένο του παιχνίδι

Το αγαπημένο παιχνίδι του παιδιού είναι συχνά γι' αυτό ο καλύτερός του φίλος και μια από τις ισχυρότερες αναμνήσεις του -επομένως, του αξίζει μια θέση στο οικογενειακό άλμπουμ.

12. Η πρώτη μέρα στο σχολείο!

Βγάλτε τη φωτογραφική σας μηχανή και απαθανατίστε την πρώτη μέρα της «μεγάλης» ζωής του μικρού σας μαθητή.

13. Όλοι μαζί!

Αγκαλιά, σκαρφαλωμένοι ο ένας πάνω στον άλλο, καθιστοί, ξαπλωμένοι ή παραταγμένοι, δεν έχει σημασία σε ποια πόζα θα βγάλετε φωτογραφία όλοι μαζί -αρκεί να είστε όλοι μαζί!

14. Η πρώτη τους συνάντηση... 

Υπάρχει πιο πολύτιμη στιγμή για έναν γονιό, από τη στιγμή που το πρώτο του παιδί συναντά το δεύτερο;

15. Σας πιάσανε στον ύπνο

Η πιο γλυκιά στιγμή της οικογενειακής ζωής, η στιγμή που παρατηρείς τα παιδιά να κοιμούνται, πρέπει να φωτογραφηθεί οπωσδήποτε!

v