Η Lego κυκλοφόρησε φιγούρα-μπαμπά που φροντίζει τα παιδιά!

Η Lego κυκλοφόρησε φιγούρα-μπαμπά που φροντίζει τα παιδιά!

Τα πρότυπα της οικογένειας και της κοινωνίας έχουν αλλάξει ριζικά τα τελευταία χρόνια και η κλασική οικογένεια στην οποία ο πατέρας συνεισφέρει μόνο οικονομικά τείνει να εκλείψει. Και φυσικά, η Lego δεν θα μπορούσε να μην ακολουθήσει αυτούς τους... σύχρονους ρυθμούς της ζωής. Πρόσφατα, η δανέζικη εταιρεία αποφάσισε να λανσάρει την πρώτη κούκλα σε αναπηρικό καροτσάκι. Τώρα κυκλοφορεί την πρώτη φιγούρα-μπαμπά που αναλαμβάνει περισσότερες οικογενειακές υποχρεώσεις και μοιράζεται το βάρος της ανατροφής των παιδιών με τη μητέρα.

Ο μπαμπάς εμφανίζεται να σπρώχνει με το ένα χέρι το καροτσάκι του μωρού και με το άλλο να κρατάει ένα μπουκάλι γάλα, ενώ περπατάει στο δρόμο. Το ντύσιμό του παραπέμπει περισσότερο σε... μοντέρνο μπαμπά, με καρό μπλουζάκι, αθλητικά παπούτσια, γένια και στυλάτο κούρεμα. Δίπλα στέκεται η γυναίκα η οποία φοράει ένα επαγγελματικό, επίσημο ταγιέρ!

Την εποχή που οι δομές της οικογένειας έχουν αλλάξει και που τα κλασικά στερεότυπα που ήθελαν τον άντρα να μην προσφέρει βοήθεια στη μητέρα, έχουν εκλείψει, η Lego αποφάσισε να βάλει και τα κουκλάκια της στο... παιχνίδι!

Ο πρόεδρος της Lego, Soren Torp Laursen, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Πρέπει να ακολουθούμε τον κόσμο γύρω μας που συνεχώς αλλάζει. Προσπαθούμε να αφουγκραστούμε τον κόσμο και να ακούσουμε τις απαιτήσεις των πελατών μας».

O καινούριος μοντέρνος «μπαμπάς» της Lego θα κυκλοφορήσει το καλοκαίρι, ως μέρος της σειράς Lego City Line, που θα περιλαμβάνει και άλλες αντίστοιχες φιγούρες.

Μάλλον θα πρέπει να το λάβουν υπόψη τους και οι άντρες μας...

Πηγή: telegraph.co.uk

 

v