Η Barbie αποκτά επιτέλους σώμα με ατέλειες!

Η Barbie αποκτά επιτέλους σώμα με ατέλειες!

Ποιο κορίτσι της γενιάς μας δεν χάρηκε όταν πήρε την πρώτη του Barbie; Αν θυμηθούμε πώς ήταν μέχρι πρότινος οι πιο διάσημες κούκλες του κόσμου, θα φέρουμε στο μυαλό μας μια γαλανομάτα, ξανθιά κούκλα με πλούσιο μπούστο και δυσανάλογα λεπτή μέση. Αυτό ίσχυε μέχρι τώρα. Πλέον, η κλασική Barbie γίνεται κοντούλα, ψηλή, αποκτά καμπύλες και θυμίζει περισσότερο μια κανονική γυναίκα!

Σκοπός της Matel, της εταιρείας που έχει τα δικαιώματα για την κυκλοφορία της κούκλας, είναι να την προσαρμόσει στα δεδομένα της εποχής και να την φέρει πιο κοντά στους καταναλωτές της. Έτσι, η καινούρια συλλογή της πιο αγαπημένης κούκλας στον κόσμο πλέον θα περιλαμβάνει επτά διαφορετικές αποχρώσεις δέρματος, δεκαοκτώ χρώματα ματιών, ισάριθμα διαφορετικά χτενίσματα και τρεις καινούριους τύπους σώματος.

Η Εvelyn Mazzocco, γενική διευθύντρια για την κυκλοφορία της Barbie, αναφέρει ότι σκοπός της εταιρείας πλέον είναι να πάει μπροστά, να προοδεύσει και να μην προωθεί την τελειότητα, κάτι για το οποίο πολλοί γονείς κατηγορούσαν την κούκλα ως κακό πρότυπο για τα μικρά κορίτσια.

Οι μεγάλες δυσαναλογίες, μάλιστα της Barbie, οδήγησαν τον Nickolay Lamm, έναν γνωστό καλλιτέχνη να σχεδιάσει την δική του Barbie, με το όνομα Lammily, με βάση την πραγματική, μέση γυναίκα. Η διαφορά ανάμεσα στις δύο κούκλες είναι παραπάνω από εμφανής!

Μέχρι πρότινος, η Barbie ήταν κάπως έτσι... Ή μάλον, μόνο έτσι!

Από τον Ιούνιο του 2015, στη συλλογή προστέθηκαν κούκλες από άλλες εθνικότητες.

 

Τώρα, την καινούρια συλλογή του 2016 συμπληρώνουν τρεις ακόμα κούκλες με διαφορετικό τύπο σώματος. Έτσι, η Barbie γίνεται χυμώδης, κονταίνει και ψηλώνει!

Εκτός, όμως, από το χρώμα του δέρματος και το σώμα, αποκτά ακόμα 17 εντυπωσιακά χτενίσματα, ξεφεύγοντας από το κλασικό ξανθό.

 

Το αποτέλεσμα, αν μη τι άλλο, εντυπωσιάζει!

Η πρωτοβουλία αυτή της Matel, αν και άργησε, θεωρείται εξαιρετικά σημαντική, κυρίως γιατί έρχεται σε αντίθεση με τα τα εξεζητημένα πρότυπα ομορφιάς που προωθούνται τη σημερινή εποχή και που επηρεάζουν αρνητικά τα νέα κορίτσια. Από εδώ και στο εξής, η πιο διάσημη κούκλα στον κόσμο αντιπροσωπεύει την πραγματικότητα και δεν προωθεί πια την αδικαιολόγητη τελειότητα. Εξάλλου, δεν συμφωνείτε ότι οι καινούριες κούκλες είναι πιο αληθινές και πιο όμορφες;

Πηγή: buzzfeed.com

 

 

v