10 DIY αποκριάτικα αξεσουάρ για να φτιάξετε με το παιδί

10 DIY αποκριάτικα αξεσουάρ για να φτιάξετε με το παιδί

Χωρίς καλά- καλά να το καταλάβουμε, το δεύτερο αποκριάτικο σαββατοκύριακο καταφθάνει και οι καρναβαλίστικες προετοιμασίες απογειώνονται! Αν κι εσείς είστε καλεσμένοι μαζί με το παιδί σε κάποιο αποκριάτικο πάρτυ και προβληματίζεστε για το τι θα ντυθείτε, να είστε σίγουροι ότι ακόμα και ένα αξεσουάρ αρκεί. Βάλτε τη δημιουργικότητά σας και φτιάξτε το μόνοι σας ή, φυσικά, με τη συνδρομή του παιδιού. 

1. Τα παπούτσια από τον... Μάγο του Οζ!

Αν έχετε ένα παλιό ζευγάρι παπούτσια για πέταμα, καλύτερα να το ξανασκεφτείτε γιατί μπορείτε άνετα να τα μετατρέψετε στα παπούτσια της... Ντόροθι από το Μάγο του Οζ.

Υλικά:

Παπούτσια.

Κόκκινο γκλίτερ.

Κόλλα για υφάσμα.

Φαρδύ πινέλο.

Εκτέλεση:

Απλώστε μια εφημερίδα στην επιφάνεια... εργασίας για να μην λερώσετε το σπίτι. Στη συνέχεια, καλύψτε το παπούτσι με την ειδική κόλλα χρησιμοποιώντας το πινέλο. Έπειτα, «πασπαλίστε» τα με μπόλικο γκλίτερ. Μετά, αφήστε την πρώτη στρώση να στεγνώσει κάποιες ώρες και επαναλάβετε την ίδια διαδικασία για τη δεύτερη στρώση.

2. Το πιο εύκολο πριγκιπικό στέμμα

Υλικά:

Σύρμα πίπας (συσκευασία των 8 τεμαχίων).

Χάντρες (προαιρετικά).

Εκτέλεση:

«Μετρήστε» το κεφάλι της κόρης σας ή το δικό σας (ανάλογα με το ποιον προορίζεται) και σχηματίστε τη βάση του. Έπειτα, κόψτε μικρά κομματάκια και περάστε από μέσα τις χάντρες. Στη συνέχεια, γαντζώστε τα πάνω στη βάση. Τόσο απλά!

3. Γίνετε... λουλούδι!

Υλικά:

Μια παλιά φούστα μπαλαρίνας (από το μπαλέτο της κόρης σας)

Παραμάνες.

Γκλίτερ.

Πράσινο χαρτόνι.

Εκτέλεση:

Και πάλι θα χρειαστεί να μετρήσετε την περίμετρο του κεφαλιού για να εφαρμόζει καλά. Αν περισσεύει, δεν χρειάζεται καν να την ράψετε, απλώς να την «μαζέψετε» με μια παραμάνα. Αν έχετε κόλλα σε μορφή σπρέι προτιμήστε την για να κολλήσετε στις άκρες της φούστας το γκλίτερ. Διαφορετικά το γκλίτερ σε μορφή κόλλας είναι πολύ οικονομικό και θα κάνει την ίδια δουλειά. Για να το εμπλουτίσετε, μπορείτε να κολλήσετε ό,τι άλλο θέλετε –πεταλούδες, μέλισσες και μικρά λουλουδάκια.

Έπειτα, κόψτε το πράσινο χαρτόνι σε σχήμα δύο φύλλων και καρφιτσώστε το πάνω στη μια άκρη της φούστας.

4. Χαβανέζικη φούστα

Υλικά:

Καφέ χαρτί του μέτρου.

Ταινία διπλής όψης.

Κορδέλα ή σπάγκο.

Συρραπτικό.

Εκτέλεση:

Αρχίστε να κόβετε το χαρτί του μέτρου σε λωρίδες, χωρίς όμως να κόψετε τη μεριά που θα δέσετε γύρω απ' τη μέση. Έπειτα, απλώστε κόλλα στο πάνω μέρος της, κολλήστε προσεκτικά ένα κομμάτι σπάγκου ή κορδέλας και αφήστε τη φούστα να στεγνώσει.

Στο τέλος, αν θέλετε, συρράψτε, στο κάτω σημείο της φούστας τις λωρίδες για σχέδιο.

*Αν θέλετε να συμπληρώσετε τη στολή με το κλασικό χαβανέζικο κολιέ, κάντε μια τρύπα σε χρωματιστές χάρτινες θήκες για σοκολατάκια και περάστε γύρω απ' τον σπάγκο.

5. Ασπίδα!

Υλικά:

Χοντρό χαρτόνι (ή από χαρτόκουτο).

Τσόχα με το μέτρο σε τρία χρώματα.

Δυνατή κόλλα ή πιστόλι σιλικόνης.

Εκτέλεση:

Κόψτε το χαρτόνι σε σχήμα ασπίδας και απλώστε στη μια μεριά του την κόλλα ή τη σιλικόνη. Στη συνέχεια, εφαρμόστε πάνω την τσόχα μέχρι να κολλήσει καλά και αφήστε τη να στεγνώσει. Στολίστε τη μ' ένα σταυρό από τσόχα σε άλλο χρώμα ή κάντε όποιο άλλο σχέδιο θέλετε. Στην πίσω μεριά του, κολλήστε ένα ακόμα κομμάτι για το χερούλι.

6. Ποδιά ζωγράφου

Υλικά:

Άσπρη ποδιά.

Μπογιές.

Εκτέλεση:

Η εκτέλεση απαιτεί τις δεξιότητές τας στην... αφηρημένη τέχνη! Χρωματίστε χωρίς κανένα συγκεκριμένο σχέδιο την ποδιά με τις νερομπογιές και το έργο σας είναι έτοιμο! Απαραίτητο, συμπληρωματικό αξεσουάρ οι ίδιες οι νερομπογιές.

7. Φτερά αγγέλου

Υλικά:

Γκοφρέ χαρτί.

Συρραπτικό.

Δύο μεταλλικές κρεμάστρες.

Πένσα.

Ταινία διπλής όψης.

Πιστόλι σιλικόνης (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Ενώστε τη μια άκρη του γκοφρέ χαρτονιού με το συρραπτικό και κόψτε με το ψαλίδι ίσες λωρίδες. Στη συνέχεια κόψτε με την πένσα τα κεφάλια των κρεμαστρών και ενώστε τα με την ταινία. Έπειτα, κολλήστε το χαρτόνι πάνω στις κρεμάστρες είτε με το πιστόλι σιλικόνης (αν έχετε) είτε –προσεκτικά- με την ταινία.

8. Καπέλο και κάπα για ντεντέκτιβ!

Υλικά:

Καρό κομμάτι ύφασμα.

Ένα μεγάλο Κουμπί.

Δύο καπέλα.

Εκτέλεση:

Κόψτε το ύφασμα σε στρογγυλό σχήμα, διπλώστε το και έπειτα κόψτε ένα μισοφέγγαρο στο μέρος του λαιμού. Ράψτε ένα μεγάλο κουμπί στο πάνω μέρος του και τελειώσατε! Αν δεν θέλετε να σας «πνίγει», κόψτε από μπροστά την κάπα και ράψτε τα ξηλώματα.

Για το αυτοσχέδιο καπέλο, απλώς κολλήστε τα δύο καπέλα μεταξύ τους και αφήστε το να στεγνώσει.

9. Αξεσουάρ Minions!

Υλικά:

Κίτρινο σκουφάκι.

Μαύρο σύρμα πίπας.

Ρολό από χαρτί υγείας.

Μαύρη κορδέλα.

Ασημί μπογιά.

Εκτέλεση:

Κάντε τρύπες μ' ένα μικρό ψαλιδάκι στο κίτρινο σκουφάκι και περάστε από μέσα το σύρμα πίπας για τις κεραίες. Για να μην ενοχλούν το παιδί (ή και εσάς) διπλώστε τις από κάτω.

Μετά, κόψτε δύο κομμάτια από το ρολό τουαλέτας και βάψτε τα σε ασημί χρώμα. Τέλος, με το συρραπτικό, στερεώστε πάνω τους την κορδέλα!

10. Διαβολικά... κερατάκια!

Υλικά:

Μαύρη στέκα.

Κορδέλα.

Πλαστικά ποτηράκια.

Αλουμινόχαρτο.

Μαύρη αυτοκόλλητη ταινία.

Σύρμα.

Εκτέλεση:

Λυγίστε το σύρμα και περάστε το μέσα από το ποτήρι. Μετά, κόψτε το ποτήρι στο ύψος που θέλετε και κολλήστε το πάνω στη στέκα με τη μαύρη ταινία. Στη συνέχεια, ντύστε τα ημιτελή κερατάκια με αρκετές στρώσεις αλουμινόχαρτο και καλύψτε το με την μαύρη ταινία. Προαιρετικά, μπορείτε να δέσετε γύρω από τη στέκα μια κορδέλα σε άλλο χρώμα για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v