Πώς να οργανώσω τα παπούτσια μου

Πώς να οργανώσω τα παπούτσια μου

Τα παπούτσια είναι το φετίχ πολλών γυναικών. Επειδή τώρα είναι η εποχή που «κρύβουμε» τις μπότες για να βγάλουμε σιγά-σιγά τις μπαλαρίνες, τα πέδιλα και τις σαγιονάρες, έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε μια... αναδιοργάνωση στα παπούτσια μας.

Δείτε τους πιο έξυπνους και απλούς τρόπους που θα βάλουν σε τάξη το χάος των υποδημάτων σας.

1. Αυτοσχέδια τσάντα με διαχωριστικά

Μια μακρόστενη υφασμάτινη τσάντα μαζί με τις λεγόμενες κυψέλες χαρτοκιβωτίων (ή αλλιώς τα γνωστά διαχωριστικά γυάλινων μπουκαλιών), μπορεί να μετατραπεί σε μια παπουτσοθήκη, και μάλιστα με μεγάλη χωρητικότητα.

2. Στο πλάι του κρεβατιού

Όχι, μη φοβάστε, δεν εννοούμε κάτω απ’ το πάπλωμα, αλλά στα πλάγια του κρεβατιού. Με μια παπουτσοθήκη που στερεώνεται κάτω απ’ το στρώμα, θα εξοικονομήσετε πολύ χώρο. Βρείτε την εδώ

3. Παλέτες και για τα παπούτσια

Τα τελευταία χρόνια, οι παλέτες είναι... μόδα γιατί μπορούν να χρησιμοποιηθούν για άπειρους λόγους. Εδώ σας προτείνουμε ακόμη έναν. Είναι η ιδανική παπουτσοθήκη, αφού δεν χρειάζεται να κάνετε καμία μετατροπή, απλώς να βάλετε τα παπούτσια στη θέση τους.

*Tip: προτιμήστε τη για τα αθλητικά ή υφασμάτινα παπούτσια που δεν κινδυνεύουν να «τραυματιστούν» από τυχόν ακίδες ξύλου.

4. Κρεμάστε τα στην πόρτα της ντουλάπας

Καρφώστε στην πόρτα της ντουλάπας δύο γάντζους και περάστε από μέσα τους ένα κομμμάτι χοντρού σπάγγου. Έπειτα, με μια πένσα φτιάξτε μια κρεμάστρα στην οποία θα κρεμάσετε τις μπαλαρίνες σας.

Δείτε αναλυτικά τον τρόπο στο παρακάτω βίντεο:


Διαφορετικά, στερεώστε μεταλλικά ράφια (όπως αυτά που χρησιμοποιούμε στο μπάνιο) για μια πιο σταθερή κατασκευή.

 5. Έξυπνες λύσεις για… βιαστικούς

Μια έξυπνη ιδέα για όσους φοράνε τα παπούτσια τους αμέσως πριν φύγουν από το σπίτι, είναι να στερεώσετε μια κρεμάστρα για παλτό στο κάτω μέρος του τοίχου δίπλα στην πόρτα και να τα κρεμάσετε εκεί.

Αν πάλι προτιμάτε κάτι πιο καλλιτεχνικό, μπορείτε να φτιάξετε έναν μεταλλικό ή ξύλινο δίσκο με πέτρες στον οποίο θα τοποθετείτε τα παπούτσια μόλις μπαίνετε σπίτι και θα τα φοράτε μόλις είστε έτοιμοι να φύγετε, χωρίς να λερώνουν το υπόλοιπο σπίτι.

6.  Τα παπουτσάκια του παιδιού σε κοντάρι κουρτίνας μπάνιου

Για τα παπούτσια του μωρού, που έχουν πολύ λίγο βάρος, μπορείτε να στερεώσετε οπουδήποτε στο δωμάτιό του ένα κοντάρι κουρτίνας μπάνιου και να τα κρεμάσετε στους γάντζους της κουρτίνας.

7.  Καλάθια

Απ’ τις πιο απλές λύσεις για να μην χάνετε τα παπούτσια σας, είναι να τα έχετε συγκεντρωμένα σε καλάθια. Για να μην μπερδεύονται, μπορεί το κάθε μέλος της οικογένειας να έχει το δικό του, ξεχωριστό καλάθι με τ' όνομά του απ' έξω. 

8. Οι μπότες σε κρεμάστρες παντελονιών

Για ν’ αποθηκεύσετε έξυπνα τις μπότες σας, τώρα που πλέον δεν θα τις φορέσετε τουλάχιστον τους επόμενους τέσσερις-πέντε μήνες, το μόνο που χρειάζεστε είναι κρεμάστες παντελονιών. Τις περνάτε από μέσα και... είναι έτοιμες! Για να μην χάσουν τη φόρμα τους, μπορείτε να τις «γεμίσετε»  με τα λεγόμενα «μακαρόνια» πισίνας

9. «Έξυπνες» καρέκλες 

Χρησιμοποιήστε τα έξυπνα σκαμπό με αποθηκευτικό χώρο για να εξοικονομήσετε χώρο και ν’ αποθηκεύσετε τα παπούτσια σας χωρίς να σκονίζονται. Και εδώ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις κυψέλες χαρτοκιβωτίων για ακόμα περισσότερη οργάνωση.

10. Κουρτινόξυλα για τα ψηλοτάκουνα

«Αγγαρέψτε» τον καλό σας να καρφώσει ξύλινα κουρτινόξυλα στον τοίχο για να έχετε μαζεμένα όλα τα ψηλοτάκουνα. Έτσι, τα έχετε σε… κοινή θέα ενώ τα κρατάτε ξεχωριστά από τα υπόλοιπα, πιο πρόχειρα παπούτσια σας.

11. Οι σαγιονάρες πάνε παντού

Το καλοκαίρι πλησιάζει και οι σαγιονάρες έχουν την τιμητική τους. Αποθηκεύστε τις σε παλιές θήκες εγγράφων ή σε μια «θήκη» κάθετης αποθήκευσης που θα κρεμάσετε στην πόρτα της ντουλάπας σας.

12.  Σε κουτιά

Για να είναι πάντα προστατευμένα, αποθηκεύστε τα παπούτσια σε ομοιόμορφα κουτιά, στο εξωτερικό μέρος των οποίων θα κολλήσετε μια φωτογραφία τους ή θα γράψετε μ’ ένα μαρκαδόρο την περιγραφή τους. Εναλλακτικά, προτιμήστε διάφανα κουτιά για να βλέπετε το περιεχόμενό τους.

Αν δεν θέλετε ν’ αγοράσετε καινούρια κουτιά, κρατήστε τα αρχικά δικά τους.

13. Πολυώροφες παπουτσοθήκες 

Τα «έξυπνα» προϊόντα μας γλυτώνουν από κόπο και μας εξοικονομούν χώρο με λίγα χρήματα. Κρεμώντας απλώς μια πολυώροφη παπουτσοθήκη με κάλυμμα μέσα στη ντουλάπα μας, διατηρούμε τα παπούτσια μας προστατευμένα χωρίς να πιάνουν χώρο σε άλλο μέρος του σπιτιού.

14.  Καλάθια μέσα στα συρτάρια

Αν έχετε ήδη αρκετές ραφιέρες ή έπιπλα για την αποθήκευση των ρούχων σας και δεν θέλετε να ξοδέψετε χρήματα σε μια καινούρια παπουτσοθήκη, τοποθετήστε ψάθινα κουτιά στο εσωτερικό τους, που θα «επενδύσετε» με απλό χαρτί του μέτρου για να μην λερώνονται από τα παπούτσια.

15. Τα εκτός εποχής σε... βιτρίνα

Δεν ξέρετε τι να κάνετε την παλιά βιτρίνα της γιαγιάς σας; Αξιοποιήστε την ως παπουτσοθήκη για τα παπούτσια εκτός εποχής. Βάλτε τα στη σειρά και αποθηκεύστε τα, χωρίς να σκονίζονται, μέχρι να τα ξαναχρησιμοποιήσετε.

v