Έχω λεπτό ενδομήτριο. Θα δυσκολευτώ να μείνω έγκυος;

Έχω λεπτό ενδομήτριο. Θα δυσκολευτώ να μείνω έγκυος;

Ερώτηση:
Καλησπέρα. Είχα μια παλίνδρομη κύηση πριν από περίπου δύο χρόνια και έκανα απόξεση. Πρόσφατα επισκέφθηκα μια άλλη γυναικολόγο για μια δεύτερη γνώμη. Όλα είναι απολύτως φυσιολογικά -η μήτρα, ο κύκλος μου κτλ.- εκτός από το ενδομήτριο που είναι λεπτό. Τη δέκατη μέρα του κύκλου είχε πάχος 5,4 χιλιοστά. Η γιατρός μου είπε πως μάλλον έγινε λάθος χειρισμός κατά την απόξεση κι ότι θα δυσκολευτώ να μείνω έγκυος. Πόσο ανησυχητικό είναι αυτό εφόσον όλα τα υπόλοιπα είναι φυσιολογικά;
Απάντηση:

Το λεπτό ενδομήτριο είναι σίγουρα κάτι το οποίο δεν μας αρέσει. Παρ’ όλα αυτά δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να μείνετε έγκυος επειδή τη δέκατη μέρα είχε πάχος 5,4 χιλιοστά. Σωστό είναι να το μετρήσετε τη δέκατη έκτη και την εικοστή μέρα και καθ’ όλη την διάρκεια του κύκλου για να δείτε πόσο φτάνει. 

Νομίζω, όμως, ότι αν έχετε επαφές για έξι μήνες και δεν μείνετε έγκυος, μετά, με τη βοήθεια του γιατρού θα τα καταφέρετε.

Καλή επιτυχία!

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά «Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

 

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v