Τι δείχνει για τον χαρακτήρα σας η στάση που κοιμάστε

Τι δείχνει για τον χαρακτήρα σας η στάση που κοιμάστε

Έχουμε συνηθίσει να μας ρωτούν τι ζώδιο είμαστε, πριν μας δώσουν, προφορικά, το αναλυτικό μας ψυχογράφημα, περιμένοντας να πούμε κάτι του τύπου: «απίστευτο, έπεσες μέσα σε όλα» ή «δεν το πιστεύω, με παρακολουθείς;» Πέρα, όμως, από τ’ άστρα, υπάρχουν και κάποιες πιο πεζές, καθημερινές συνήθειες που μπορεί και ν’ αντικατοπτρίζουν στοιχεία της προσωπικότητάς μας με τρόπο εξίσου εντυπωσιακό. Μία απ’ αυτές είναι και η στάση που προτιμούμε όταν πέφτουμε για ύπνο, αφού οι πιο πολλοί από εμάς, τείνουμε να μένουμε πιστοί σ’ αυτήν στο μεγαλύτερο μέρος της ζωής μας. Εσείς, λοιπόν, σε ποια στάση κοιμάστε;

Η εμβρυακή στάση

Προστατευμένοι απ’ τις δυσκολίες και τα προβλήματα της ζωής, σαν το έμβρυο. Έτσι θέλετε να κοιμάστε, τουλάχιστον, αφού στον ξύπνιο σας δείχνετε σκληροί και αδιαπέραστοι απ’ τα πυρά της καθημερινής τριβής με τον κόσμο. Στην πραγματικότητα, είστε ευγενείς, ευαίσθητοι και ευάλωτοι συναισθηματικά, σε μόνιμη αναζήτηση μιας καθησυχαστικής παρουσίας δίπλα σας.

Στο πλάι, με τα χέρια μπροστά και τα γόνατα λυγισμένα

Είστε ανοιχτόμυαλοι απέναντι στις εξελίξεις γύρω σας, μα καχύποπτοι με τους ανθρώπους, αναποφάσιστοι και αναβλητικοί, αλλά πεισματάρηδες και συνεπείς με όσα περιλαμβάνει, τελικά, η κάθε σας απόφαση. Σα να μην έφταναν αυτές οι αντιφάσεις, είστε ήρεμοι, αξιόπιστοι και ατρόμητοι, αλλά, ταυτόχρονα, εξαιρετικά επιρρεπείς στον κυνισμό. Ονειροπόλοι και ρεαλιστές μαζί, ποιητές δηλαδή, το λιγότερο.

Μπρούμυτα, πλακώνοντας το στομάχι σας

Παρορμητικοί και λάτρεις της πρωτοβουλίας, δεν παραλείπετε, παρ’ όλ’ αυτά, να κινείστε βάσει σχεδίου όποτε θέλετε να έχετε τα πάντα υπό τον έλεγχό σας και ν’ αποφεύγετε τις όποιες εκπλήξεις, δυσάρεστες ή ευχάριστες. Με την υπευθυνότητα και την επιμονή σας σε εφαρμογή φτάνετε συχνά στην επιτυχία, ενώ δείχνετε να τα καταφέρνετε μια χαρά, ακόμη και ως ηγέτες.

Ανάσκελα, με πόδια και χέρια ανοιχτά

Δεν το προτιμάτε, αλλά τείνετε να βρίσκεστε στο επίκεντρο της προσοχής, λόγω της «καταραμένης» προσωπικότητάς σας που, συνήθως, είναι αυτό που λέμε «ισχυρή». Είστε, βλέπετε, εξαιρετικά κοινωνικοί με τους γύρω σας, καλοί ακροατές και αθεράπευτα ειλικρινείς, ό,τι πρέπει δηλαδή για φίλοι ή κολλητοί. Και σύντροφοι, βέβαια, με έναν αστερίσκο στο ροχαλητό - πολύ πιθανό έτσι που κοιμάστε!

Μπρούμυτα και στο πλάι, με το ένα γόνατο λυγισμένο

Απρόβλεπτοι και περιπετειώδεις οι ίδιοι, δεν παύετε να αναζητάτε διαρκώς τη σταθερότητα και την ηρεμία. Η προσωπικότητά σας όμως, έτσι κυκλοθυμικοί, αναβλητικοί και αναποφάσιστοι που είστε ώρες ώρες, κάνει τους άλλους ν’ ανησυχούν και να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί απέναντί σας. Δεν πειράζει, όμως, εσείς θα έχετε πάντα τις καλύτερες ιστορίες να λέτε στις παρέες σας.

Ανάσκελα, σε στάση «προσοχής»

Όχι ότι η αυστηρή, πειθαρχημένη στάση σας, στην χαλαρότερη περίοδο της ημέρας, σας βγάζει κάρτα, αλλά είστε, συνήθως, τελειομανής, αυστηρός και εξαιρετικά απαιτητικός με τους γύρω σας. Ευπροσάρμοστος, παρ’ όλ’ αυτά, μεθοδικός και προσηλωμένος στους στόχους σας, είστε και αποφασισμένος να τους πετύχετε και γι’ αυτό, πιο πολύ απ’ ότι με τους άλλους, είστε αυστηρός και απαιτητικός με τον εαυτό σας.

Πηγή: brightside.me

 

v