Πώς να φτιάξετε απίθανα παιχνίδια από ρολό τουαλέτας

Πώς να φτιάξετε απίθανα παιχνίδια από ρολό τουαλέτας

Η φυσιολογική και αναμενόμενη κατάληξη ενός ρολού τουαλέτας είναι φυσικά στην ανακύκλωση. Όμως, στο πλαίσιο της μόδας που κυριαρχεί και θέλει να χρησιμοποιούμε έξυπνα το κάθε φαινομενικά άχρηστο αντικείμενο, τα ρολά τουαλέτας μπορούν να μετατραπούν σε απίστευτες κατασκευές και παιχνίδια που θα ενθουσιάσουν τα παιδιά.

Γι’ αυτό, την επόμενη φορά που θα τελειώσει το χαρτί τουαλέτας, μην ξεχαστείτε. Kρατήστε το για να φτιάξετε τις πιο πρωτότυπες αλλά εύκολες χειροτεχνίες παρέα με το παιδί.

1.Ένα ξεχωριστό ρολόι

Κόψτε ένα ρολό τουαλέτας σε σχήμα βραχιολιού και κολλήστε στην πάνω μεριά του με σελοτέιπ ένα στρογγυλό χαρτί στο οποίο θα έχετε ζωγραφίσει ένα ρολόι. Για να το κάνετε πιο ιδιαίτερο, το παιδί μπορεί να διακοσμήσει το βραχιόλι του με πολύχρωμες ζωγραφιές. Εκτός αυτού, είναι ο πιο παιχνιδιάρικος τρόπος να του μάθετε την ώρα!

2. Αυτοσχέδιες μαριονέτες

Το παιδί μπορεί γι’ αρχή να διακοσμήσει το σώμα-ρολό της μαριονέτας όπως θέλει, είτε με ζωγραφιές είτε κολλώντας πολύχρωμα χαρτιά.  Στη συνέχεια, περνάτε μέσα από ένα κομμάτι σπάγκου μισό καλαμάκι και έπειτα από πάνω του περνάτε το μισό ρολό. Κάνετε δύο τρύπες μπροστά και πίσω στο πάνω μέρος ενός καινούριου ρολού τουαλέτας και τέσσερις παράλληλες τρύπες στη βάση του για τα πόδια της μαριονέτας. Για τα πόδια, περάστε από μέσα ένα κομμάτι σπάγκου το οποίο, αν θέλετε, μπορείτε να εμπλουτίσετε με χάντρες. Απλώς φροντίστε στο τέλος να κάνετε έναν κόμπο για να στερεωθούν.


Έπειτα, περνάτε από τις πάνω τρύπες δύο ξεχωριστά κομμάτια σπάγκου τα οποία θα ενώνετε με ταινία διπλής όψης και δύο ξύλινα καλαμάκια που δένετε χιαστί για το χερούλι, όπως φαίνεται στη φωτογραφία.

3. Το βραχιόλι του σούπερ ήρωα

Φτιάχνετε με το παιδί το ορόσημο του αγαπημένου του ήρωα (το αφρώδες υλικό είναι ιδανικό) και στη συνέχεια το διακοσμείτε με γκλίτερ χρυσόσκονη. Μαζί με μια κάπα (που μπορεί να είναι και ένα απλό σεντόνι) έχετε την τέλεια μεταμφίεση.

4. Ολόκληρο σερβίτσιο για την κουζίνα της κόρης σας

Κόβετε ένα ρολό τουαλέτας όπως βλέπετε στη φωτογραφία, φροντίζοντας να διπλώσετε τη βάση του για να μην έχει κενό. Φτιάχνετε το χερούλι, απλώς κόβοντας μια στενή λωρίδα απ’ το ρολό και το κολλάτε πάνω του. Έπειτα, το παιδί μπορεί να τα ζωγραφίσει και να δημιουργήσει πάνω τους όπως θέλει.  

4. Ένας πύραυλος εκτοξεύεται

Ζωγραφίστε το ρολό με πορτοκαλί χρώμα και στη συνέχεια κάντε δύο παράλληλες εσοχές με το ψαλίδι στο κάτω μέρος του. Έπειτα, τυλίξτε ένα χαρτί σε τριγωνικό σχήμα και εφαρμόστε το μέσα για τα φτερά του. Εμπλουτίστε το με κομμάτι από αλουμινόχαρτο που θα κολλήσετε για τα κουμπιά ή τα παράθυρα. Για το σκέπασμα, θα φτιάξετε ένα κομμάτι σε κωνικό σχήμα. Για να στερεωθεί καλά, αρκεί λίγη ταινία διπλής όψης.

5. Καπέλα για πάρτι

Με ένα μολύβι, ζωγραφίστε το περίγραμμα του καπέλου, ανάλογα με το σχήμα που θέλετε να πετύχετε -το συγκεκριμένο σχέδιο είναι πιο… πριγκιπικό. Στη συνέχεια, κόψτε το με ένα σταθερό ψαλίδι και με ένα μαρκαδόρο, ζωγραφίστε μια χοντρή γραμμή στις άκρες του. Περάστε τις λεπτομέρειες με διαφορετικό χρώμα για αντίθεση και διακοσμήστε το όπως θέλετε. Στο τέλος, κάντε δύο τρύπες για να περάσετε στο κάτω μέρος τον σπάγκο, δένοντας κόμπο τις άκρες του για να στερεωθεί και να μπορεί το παιδί να το φορέσει.

Αν προβλέπεται σύντομα το πάρτι γενεθλίων του παιδιού, είναι η ιδανική ιδέα για να φτιάξετε με το παιδί τα καπελάκια των λιλιπούτειων καλεσμένων σας.

6. Μολυβοθήκη για τους μαρκαδόρους του παιδιού

Ντύστε το παιδί με παλιά ρούχα, γιατί θα λερωθεί, κι έπειτα αφήστε το να χρωματίσει τα ρολά με ένα μεγάλο πινέλο και ακρυλική μπογιά. Αφού στεγνώσει μπορεί να ζωγραφίσει από πάνω ένα άλλο σχέδιο για αντίθεση σε έντονο χρώμα ή να απεικονίσει τα αντικείμενα που θα βάζει μέσα για να τα ξεχωρίζει. Αφήστε την καυασκευή να στεγνώσει και η μολυβοθήκη σας είναι έτοιμη!

Αν θέλετε να το κάνετε πιο… παιχνιδιάρικο, κόψτε τα ρολά σε διαφορετικά μεγέθη έτσι ώστε να σχηματίζεται ένα κάστρο.

7.  Αυτοσχέδιες σφραγίδες

Κόψτε τα ρολά κατά το ένα τρίτο τους για να μπορεί να τα διαχειριστεί το παιδί και μετά δώστε τους διαφορετικά σχήματα. Στη συνέχεια, σε ένα πλαστικό πιάτο βάλτε διαφορετικά χρώματα ακρυλικής μπογιάς (το πιθανότερο είναι το παιδί να έχει από τις χειροτεχνίες του νηπιαγωγείου). Έπειτα, μπορεί να τα «βουτήξει» μέσα ένα- ένα και να χαρεί το αποτέλεσμα στο μπλοκ ζωγραφικής του.

8. Κυάλια

Για ένα ζευγάρι κυάλια, θα χρειαστείτε τρία ρολά χαρτιού. Το ένα απ’ αυτά, κόψτε το στη μέση για να ξεδιπλωθεί και αφήστε το παιδί να το ζωγραφίσει αν θέλει. Τυλίξτε το  γύρω απ’ τα άλλα δύο ρολά και συρράψτε το. Το ένα εξάρτημα για το παιχνίδι των πειρατών είναι έτοιμο! Για το στήριγμα, κάντε δύο τρύπες στις οποίες θα περάσετε ένα σπάγκο ή ένα κομμάτι ύφασμα.

9. Μικρές γλαστρούλες


Βάλτε στο τραπέζι καφέ χαρτί και τοποθετήστε πάνω του το ρολό. Γεμίστε το κατά τα 2/3 του με χώμα και φυτέψτε ένα μικρό σπόρο ή ένα κομμάτι απ’ τα φυτά σας. Στη συνέχεια, τυλίξτε το με το χαρτί και δέστε το μ’ ένα σπάγκο. Είναι το τέλειο δώρο για τον παππού και τη γιαγιά ή για να δημιουργήσει το παιδί ένα μικρό κήπο στο παράθυρό του.

10. Ώρα για μπόουλινγκ!



Στο σαλόνι σας. Αφήστε το παιδί να ντύσει με αυτοκόλλητο χαρτί, να ζωγραφίσει ή να «μεταποιήσει» τα ρολά όπως θέλει! Στη συνέχεια φτιάξτε μια μπάλα από παλιές εφημερίδες και δέστε τις με αυτοκόλλητη ταινία ή με το ίδιο υλικό που ντύσατε και τα ρολά, αν θέλετε να είναι ασορτί. Έτσι, θα παίζετε μπόουλινγκ παρέα με το παιδί, χωρίς να φοβάστε ότι μπορεί να κάνει ζημιές ή να κινδυνεύσει!
 

v