6 πρακτικές συμβουλές για να βγάζετε κολακευτικές φωτογραφίες στην παραλία

6 πρακτικές συμβουλές για να βγάζετε κολακευτικές φωτογραφίες στην παραλία

Ο Ιούνιος μπαίνει ζεστός ζεστός, η ώρα της παραλίας επιτέλους έφτασε κι είναι θέμα χρόνου ν’ αρχίσουμε τις εκδρομές στις κοντινές θάλασσες για βουτιές, ηλιοθεραπεία, δροσερά κοκτέιλ και φωτογραφήσεις. Εντάξει, αυτό το τελευταίο δεν είναι απαραίτητο, όμως πώς αλλιώς θα δουν οι φίλοι μας στα κοινωνικά μέσα πόσο ωραία περνάμε μακριά τους; Πόδια, σαγιονάρες και σέλφι κόντρα στον ήλιο μόνο αμηχανία δείχνουν, γι’ αυτό δώστε το κινητό σε κάποιον άλλον και πάρτε την πόζα που σας αξίζει.

Ίσια η πλάτη, μέσα η κοιλιά

Πρώτ’ απ’ όλα, ένας γενικός κανόνας: Σε κάθε περίπτωση, είτε είστε όρθια είτε κάθεστε στη σεζ-λονγκ, τρέχετε στο γυαλό ή παίζετε ρακέτες, ποτέ, μα ποτέ, δεν θα καμπουριάζετε την ώρα που σας φωτογραφίζουν. Δεν έχει σημασία αν είναι το φυσικό σας ή βαριέστε ή κουραστήκατε απ’ το τίκι-τάκα. Θα ρουφήξετε λίγο την κοιλιά σας, θα τεντώσετε τη ράχη σας κι ύστερα θα «παίξετε» μέχρι να πάρετε την τελική σας πόζα.

Σε μια ευθεία οι ώμοι, πάνω το πηγούνι

Αν οι ώμοι σας πέφτουν προς τα κάτω ή κλείνουν προς τα μέσα, ευθυγραμμίστε τους για να δώσετε ισορροπία στην εικόνα σας και στηρίξτε τους τοποθετώντας τα χέρια σας στη μέση ή στους γοφούς. Προσοχή, όμως, ποτέ δάχτυλα ανοιχτά. Τώρα που η βάση του κεφαλιού ευθυγραμμίστηκε, δώστε έκταση στο λαιμό σας σηκώνοντας ελαφρά το πηγούνι, αποφεύγοντας παράλληλα τη δημιουργία σκιών κάτω απ’ τα μάτια σας.

Καθιστή με λυγισμένα πόδια, ξάπλα με στήριξη

Αν δεν θέλετε να βγείτε όρθια, καθίστε στην άμμο με τη λεκάνη ελαφρώς πιο βυθισμένη και τα πόδια λυγισμένα κι ενωμένα. Στη θαυματουργή αυτή στάση, κρύβονται αυτομάτως όλες οι ατέλειες των ποδιών και της περιφέρειας ενώ η προσοχή στρέφεται στο πάνω μέρος του σώματος που, για να επιλέξατε αυτήν την πόζα, θα είναι για το καλό σας. Αν, πάλι, έχετε... ποδάρες και θέλετε να βγείτε ξάπλα, κρατήστε τα γόνατα ενωμένα και στηρίξτε τον κορμό στον αγκώνα σας χωρίς να «χύνεστε» στη σεζ-λονγκ.

Σταυρώστε πόδια, σταθείτε στις μύτες

Αμφάς, προφίλ ή υπό γωνία ποτέ μην αφήνετε τα πόδια σας ανοιχτά σε στάσεις που δεν σας κολακεύουν. Για καλύτερο και μακρύτερο αποτέλεσμα, σταυρώστε τα ελαφρώς σε πόζες μοντέλου για να πετύχετε το σχήμα που ομοιάζει με κλεψύδρα. Αναλόγως την πόζα και το κάδρο, στηριχθείτε στις μύτες για να τονίσετε τη γραμμή των ποδιών και τις τεντωμένες γάμπες σας.

Πρόσωπο πλάγια, βλέμμα στο φακό και χαμόγελο

Για να μην κοιτάζετε κατάματα τον μελλοντικό θεατή και για να δώσετε λίγο έξτρα ενδιαφέρον στη φωτό σας, πλαγιάστε ελαφρώς το πρόσωπό σας προς τη μία πλευρά και λίγω κάτω, αφήστε το μαλλί να πέσει φυσικά και χαμογελάστε, κρατώντας το βλέμμα σας προς την κάμερα, εκτός κι αν θέλετε κάτι πιο «ψαγμένο». Το χαμόγελο, πάντως, είναι αδιαπραγμάτευτο αφού δίνει στη φωτό την αυτοπεποίθηση και την καλή διάθεση που πρέπει να εκπέμπει.

Αξεσουάρ για έξτρα στιλ

Δεν το συζητάμε, το μαγιό που θα φοράτε στη φωτογράφηση πρέπει να σας πηγαίνει γάντι και το δέρμα σας να μην έχει αφυδατωθεί απ’ τον ήλιο και την αρμύρα. Αν θέλετε όμως να τραβήξετε την προσοχή για το στιλ σας αντί για το κορμί σας, καλύψτε τα ψωμάκια με ένα στιλάτο παρεό ή φορέστε ένα κουλ καπέλο για να τονίσετε την προσωπικότητά σας, να κρύψετε το ταλαιπωρημένο μαλλί σας και ν’ αποτρέψετε τον δυνατό ήλιο απ’ το να χαλάσει το μοιραίο βλέμμα σας.

Καλά κλικ!

Οι φωτογραφίες προέρχοναι από το brightside.me.

v