Οι καλύτερες παιδικές παραστάσεις σε καλοκαιρινή περιοδεία!

Οι καλύτερες παιδικές παραστάσεις σε καλοκαιρινή περιοδεία!

Καλοκαίρι και μερικές απ’ τις πιο πετυχημένες παιδικές παραστάσεις του χειμώνα περιοδεύουν τη χώρα και τα νησιά με στόχο να τις απολαύσουν ακόμη περισσότεροι θεατρόφιλοι, μικροί και μεγάλοι. Ορίστε, πέντε από αυτές...

Τα ψηλά βουνά

Με σκηνικά που εμπλουτίζονται από ψηφιακές προβολές κινουμένων σχεδίων υψηλής ανάλυσης, βασισμένες στις αυθεντικές εικόνες του Ζαχαρία Παπαντωνίου, η ομάδα που συντονίζει και σκηοθετεί ο Βασίλης Μαυρογεωργίου παρουσιάζει μία πιστή στο πρωτότυπο θεατρική εκδοχή του κλασικού έργου, «Τα Ψηλά Βουνά» και καλεί μικρούς και μεγάλους απ’ όλα τα μέρη της Ελλάδας να απολαύσουν το μοναδικό υπερθέαμα, άλλοι για να μάθουν και άλλοι για να θυμηθούν…

Μάθετε ότι χρειάζεστε στο tapsilavouna.gr.

Πινόκιο

Η παιδική σκηνή «Μαγικές Σβούρες» παρουσιάζουν την πιο γοητευτική, κλασική περιπέτεια του κόσμου, την ιστορία του πιο διάσημου, μικρού και ανυπάκοου ψεύτη με την υπέροχη ζεστή καρδιά και το κοφτερό μυαλό. Το «Πινόκιο» του Κάρλο Κολόντι, σε διασκευή και σκηνοθεσία του Δημήτρη Αδάμη, φεύγει απ’ την Αθήνα και περιοδεύει σ’ όλη την Ελλάδα για να ψυχαγωγήσει και να διασκεδάσει μικρούς και μεγάλους με τα καμώματα των ηρώων του, το χιούμορ και τις υπέροχες μουσικές του, έργα των μεγάλων ιταλών μουσουργών και παραδοσιακές μελωδίες της Νοτίου Ιταλίας.

Μάθετε περισσότερα εδώ.

Τριγωνοψαρούλη, μην εμπιστεύεσαι ΠΟΤΕ… αχινό!



Το «Θέατρο του Βορρά» παίρνει τους δρόμους για να παρουσιάσει σε όλη την Ελλάδα την θεατρική εκδοχή του αγαπημένου παιδικού  βιβλίου του Βαγγέλη Ηλιόπουλου «Τριγωνοψαρούλη, μην εμπιστεύεσαι ΠΟΤΕ… αχινό!» σε σκηνοθεσία Μπίλιως Κωνσταντοπούλου. Τρέξτε, λοιπόν, με τα μικρά σας να γνωρίσετε από κοντά τον Καρχαρία, τον Αστερία, την Κυρία Σουπιά, τη Γλώσσα, τον Αχινό και φυσικά τον Τριγωνοψαρούλη, που χορεύουν και τραγουδούν ζωντανά τα αγαπημένα γνωστά τραγούδια του θαλασσινού ήρωα, εκπέμποντας διαχρονικά μηνύματα για τη φιλία, τη διαφορετικότητα, τον ρατσισμό, το bullying και την ξενοφοβία.

Μάθετε λεπτομέρειες εδώ.

Ο κουρέας της Σεβίλλης

Το κλασικό θεατρικό έργο του Μπομαρσέ, και μετέπειτα όπερα διά χειρός Τζοακίνο Ροσίνι, γίνεται στα χέρια της Κάρμεν Ρουγγέρη ένα μουσικό παραμύθι γεμάτο μαγεία, ρεαλισμό και χιούμορ που αναμένεται να διασκεδάσει τους μικρούς θεατές σε όλη την Ελλάδα, φέρνοντάς τους, παράλληλα, σε επαφή με την κλασική μουσική. «Ο κουρέας της Σεβίλλης» είναι η ιστορία ενός έρωτα μεταξύ δύο ανθρώπων, των εμποδίων που συναντούν και της υπερπήδησής τους με τη βοήθεια ενός ξακουστού κουρέα, του Φίγκαρο.

Ενημερωθείτε από το site της Κάρμεν Ρουγγέρη.

Πιάνω παπούτσι πάνω στο πιάνο

Βασισμένο στη Σταχτοπούτα του Σεργκέι Προκόφιεφ και σε μια ιδέα του Θωμά Μοσχόπουλου, το «Πιάνω παπούτσι πάνω στο πιάνο» είναι μια πρωτότυπη παράσταση για όλη την οικογένεια γεμάτη μουσική, φαντασία, χιούμορ, συγκίνηση, μαγεία και αλήθεια. Έξι ηθοποιοί κι ένας πιανίστας ανεβαίνουν σε ένα πιάνο που γίνεται πατάρι, οι κολοκύθες γίνονται άμαξες, τα ποντίκια γίνονται άλογα, τα παλιά παπούτσια γίνονται γυάλινα γοβάκια και ένα σωρό άλλα απίθανα πράγματα συμβαίνουν, δοσμένα με ενέργεια, χορό και μουσική σε όποιον αποφασίζει να τιμήσει μία απ’ τις πιο αγαπημένες παραστάσεις του χειμώνα σε κάποιο απ’ τα πολλά μέρη της Ελλάδας που περιλαμβάνονται στην καλοκαιρινή της περιοδεία.

Δείτε εδώ, για περισσότερα.

v