Η κόρη μου κατάπιε ένα βραχιολάκι και δεν το έχω βρει στα κόπρανά της. Να ανησυχήσω;

Η κόρη μου κατάπιε ένα βραχιολάκι και δεν το έχω βρει στα κόπρανά της. Να ανησυχήσω;

Ερώτηση:
Η κόρη μου είναι 3 ετών και (μάλλον) κατάπιε ένα λευκόχρυσο παιδικό βραχιολάκι. Έχουν περάσει 20 μέρες αλλά δεν το έχω βρει στα κόπρανά της. Υπάρχει πιθανότητα να της έχει κολλήσει πουθενά; Και αν ναι, δεν θα είχε δημιουργηθεί κάποιο εμφανές πρόβλημα που να μας έδειχνε ότι κάτι δεν πάει καλά;
Απάντηση:

Θα πρέπει κατ’ αρχάς να επιβεβαιωθεί ή να αποκλειστεί η παραμονή του ξένου σώματος και ανάλογα με τη θέση του, εφόσον υπάρχει, θα αποφασισθεί περαιτέρω αντιμετώπιση. Για να επιβεβαιωθεί ή να αποκλειστεί η ύπαρξη του ξένου σώματος θα πρέπει να γίνει οπωσδήποτε ακτινογραφία κοιλίας και ανάλογα με τα ευρήματα θα δοθούν οι ανάλογες οδηγίες.

* Μιχαήλ Σούτης, Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας και  Διευθυντής Παιδοχειρουργικού Τμήματος Ευρωκλινικής Παίδων.
 
 

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v