Τι μπορώ να κάνω για να έχω περισσότερο γάλα;

Τι μπορώ να κάνω για να έχω περισσότερο γάλα;

Ερώτηση:
Γειά σας, θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση: θηλάζω το 2,5 μηνών μωρό μου . Γενικώς δεν έχω πολύ γάλα -ποτέ δεν του έφτανε το δικό μου- και του δίνω συμπλήρωμα με το μπουκάλι, αλλά όσο πάει και λιγοστεύει. Τι μπορώ να κάνω για να έχω περισσότερο;
Απάντηση:

Η παραγωγή γάλακτος διαφέρει από γυναίκα σε γυναίκα αλλά δύο- τρία στοιχεία είναι απαραίτητα για να διατηρηθεί και ίσως να αυξηθεί. Πρώτα απ' όλα είναι η ενυδάτωση, πρέπει να παίρνετε πολλά υγρά ώστε να μπορέσει το στήθος να έχει την πρώτη ύλη για ν΄αναπαραγάγει το γάλα. Το δεύτερο κυριότερο είναι να  βάζετε το μωρό να θηλάζει επίμονα ώστε να δίνει μέσω της θηλής μήνυμα στον εγκέφαλο ότι πρέπει να στείλει τις κατάλληλες ορμόνες για να παραχθεί περισσότερο γάλα. Δεν είναι το ίδιο αποτελεσματικό να βγάζετε με θήλαστρο το γάλα γι’ αυτό βάλτε το μωρό  και επιμείνετε να θηλάζει από την θηλή. Καλή τύχη!

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά «Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

 

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v