Πόση ώρα μπορεί να μείνει το θαλασσινό νερό πάνω στο μωρό;

Πόση ώρα μπορεί να μείνει το θαλασσινό νερό πάνω στο μωρό;

Ερώτηση:
Έχω μια κορούλα 6 μηνών και ζούμε σε νησί! Έχουμε κάνει 2 μπάνια στη θάλασσα. Όταν πάμε σε παραλίες οργανωμένες μακριά από το σπίτι φοβάμαι να την κάνω μπάνιο, γιατί ανησυχώ για το πώς θα ξεπλυθεί μετά. Ήθελα να ρωτήσω, πόση ώρα μπορεί να μείνει με το θαλασσινό νερό πάνω της; Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος, π.χ. να την ξεπλύνω με νερό από ένα μπουκάλι; Μια πισινούλα θα βοηθούσε την κατάσταση; Ευχαριστώ!  
Απάντηση:

Τόσο το θαλασσινό νερό όσο και ο ήλιος κάνουν καλό αλλά με μέτρο. Η πολλή ώρα στο θαλασσινό νερό αφυδατώνει και στεγνώνει το δέρμα του μωρού. Κάντε μπανάκι, ξεπλύνετε με ένα μπουκαλάκι νερό βρύσης και αφού εξασφαλίσετε την προστασία του από τον ήλιο, χαρείτε μαζί του τις διακοπές. Μην ξεχνάτε να πίνει νερό και να μην μένει ποτέ στον ήλιο τις μεσημβρινές ώρες.

*Καραμούζα Αναστασία, Επιμελήτρια- Παιδίατρος Ευρωκλινικής Παίδων .
 

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v