Συνταγή για το πιο λαχταριστό και δροσερό σάντουιτς που έχετε δοκιμάσει

Συνταγή για το πιο λαχταριστό και δροσερό σάντουιτς που έχετε δοκιμάσει

Σε ποιον δεν αρέσει το κλασικό σάντουιτς με το ψωμί, τη ντομάτα, το μαρούλι και το μπέικον, όχι μόνο για τη γεύση του, αλλά και για την ευκολία με την οποία ετοιμάζεται. Τι γίνεται, όμως, αν δε θέλουμε ή αν δεν έχουμε ψωμί; Πολύ απλά, το κάνουμε με περισσότερη ντομάτα, γλιτώνουμε θερμίδες και κερδίζουμε σε γεύση. Ορίστε πώς.

Τι θα χρειαστείτε

12 φέτες μπέικον κομμένες στη μέση

Μαύρο πιπέρι

4 ντομάτες μεγάλες

2 φύλλα μαρούλι ρομάνα σε κομματάκια

1 αβοκάντο κομμένο σε λεπτές φέτες

2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα

Τι πρέπει να κάνετε

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.

Κατόπιν, πλέκετε τις μισές φέτες του μπέικον ως εξής: επάνω σε χαρτί ψησίματος, απλώνετε δίπλα-δίπλα 3 μισές φέτες, βάζετε την 4η επάνω απ’ τις ακριανές και κάτω απ’ τη μεσαία, την 5η κάτω απ’ τις ακριανές και πάνω απ’ τη μεσαία και την 6η όπως την 4η.

Επαναλαμβάνετε 4 φορές μέχρι να τελειώσει το μπέικον και πασπαλίζετε με μαύρο πιπέρι.

Επάνω στο μπέικον, όπως είναι απλωμένο στο χαρτί ψησίματος, ακουμπάτε μία σχάρα για να μη «σκευρώσουν» οι φέτες και ψήνετε για 20 λεπτά, ώσπου να μοιάζει τραγανό.

Βγάζετε το μπέικον απ’ το φούρνο και τοποθετήστε το σ’ ένα πιάτο στο οποίο έχετε απλώσει χαρτί κουζίνας.



Στη συνέχεια, κόβετε τις ντομάτες σε φέτες και φυλάτε τις εσωτερικές σ’ ένα τάπερ, εκτός απ’ την πάνω και την κάτω.

Στην κάτω φέτα, τη βάση, απλώνετε το μαρούλι, το μπέικον και το αβοκάντο και τα σκεπάζετε με το πάνω μέρος της ντομάτας, αφού το έχετε αλείψει εσωτερικά με μαγιονέζα.

Το άνευ ψωμιού σάντουιτς είναι έτοιμο και περιμένει να το απολαύσετε οικογενειακώς.

Δείτε αναλυτικά στο βίντεο πώς θα το κάνετε:



Πηγή: goodhousekeeping.com

v