Τα 5 άλυτα προβλήματα όλων των γονιών

Τα 5 άλυτα προβλήματα όλων των γονιών

Όταν γίνεται κανείς για πρώτη φορά γονιός, πολύ γρήγορα συνειδητοποίει ότι ο δρόμος αυτός θα έχει πολλές… λακκούβες. Αν περιμένετε, ας πούμε, ότι τα παιδιά σας θα κοιμούνται γαλήνια κάθε βράδυ και ότι θα είναι χαμογελαστά όλο το 24ωρο, προετοιμαστείτε για μεγάλες εκπλήξεις! Και σαν μην έφταναν τα αμέτρητα άγρυπνα βράδια και τα -για μέρες- άλουστα μαλλιά σας, ξαφνικά όλοι έχουν άποψη για το πώς θα έπρεπε να κάνετε όσα δεν κάνετε «σωστά». Υπάρχουν, ωστόσο, πράγματα στα οποία κανένας γονιός δεν μπορεί να δώσει μία οριστική και σωστή λύση. Υπάρχουν προβλήματα για τα οποία, δυστυχώς, δεν έχει βρεθεί μία οδηγία κατάλληλη για όλους. Όπως για παράδειγμα…

Το να καταφέρετε να κάνετε ένα μωρό να κοιμάται όλη τη νύχτα

Το κάθε μωρό είναι διαφορετικό –όσοι έχετε περισσότερα από ένα παιδιά θα το έχετε σίγουρα παρατηρήσει. Εξίσου διαφορετικές συνήθειες έχει και το κάθε μωρό στον ύπνο του. Κάποια μωρά κοιμούνται όλη τη νύχτα, από πολύ νωρίς και κάποια άλλα είναι… ξενύχτηδες! Και, τις περισσότερες φορές, ό,τι κι αν προσπαθήσετε είναι μάταιο. Απλούστατα κάποια μωρά έχουν την τάση να ξυπνούν το βράδυ –ίσως μόνο και μόνο για να αισθανθούν την παρουσία του γονιού. Τα καλά νέα είναι ότι έρχεται κάποτε η στιγμή που συνειδητοποιούν ότι ο ύπνος είναι κάτι καλό, και αρχίζουν να τον απολαμβάνουν. Πολύ σπάνια, όμως, έχει κάνει κάτι ο γονιός για να τα οδηγήσει εκεί.

Το να αποτρέψετε τα δημόσια ξεσπάσματα

Και τι δεν θα έδιναν οι περισσότεροι γονείς προκειμένου να μην ξαναβρεθούν στη δύσκολη θέση του να μαζεύουν το παιδί τους από το πάτωμα ενός πολυκαταστήματος, ενώ αυτό ουρλιάζει και χτυπιέται. Είτε το αφήσετε να ξεσπάσει χωρίς να κάνετε τίποτα, είτε απλά το πάρετε αγκαλιά και αρχίσετε να κατευθύνεστε προς την έξοδο, ένα είναι σίγουρο: Αυτή δεν θα είναι η τελευταία φορά που θα ζήσετε μια τέτοια στιγμή.

Το δάγκωμα

Όλα τα παιδιά περνούν από αυτή τη φάση: Έρχεται κάποια περίοδος που το μικρό σας θα σας δαγκώνει ανελέητα. Και όποιον -ειδικό ή μη- να ρωτήσετε δεν θα μπορέσει να σας δώσει λύση. Θα χρειαστεί απλά να περιμένετε να περάσει και αυτό.

Το να καταφέρετε να κάνετε το παιδί να τρώει τα πάντα

Και πάλι είναι θέμα παιδιού, ωστόσο ο γενικός κανόνας είναι ότι τα πολύ μικρά παιδιά έχουν τρομερές παραξενιές με το φαγητό τους. Όσο κι αν προσπαθήσετε π.χ. να «κρύψετε» τα πράσινα λαχανικά στα αγαπημένα τους κεφτεδάκια ή στα ζυμαρικά, πάντα θα τα ανακαλύπτουν και αυτόματα θα τα απορρίπτουν.

Το να κάνετε ένα μωρό να αγαπήσει το αυτοκίνητο

Ελάχιστα είναι τα μωρά που αντέχουν δεμένα στο ειδικό κάθισμα του αυτοκινήτου για ώρα. Ακόμα και τα πιο καλόβολα, έπειτα από λίγη ώρα θα αρχίσουν να γκρινιάζουν και σταδιακά να δυναμώνουν την ένταση, μέχρι που θα κλαίνε σπαρακτικά. Ό,τι κι αν κάνετε εκείνη τη στιγμή, είναι αδύνατον να τα ηρεμήσετε –αντίθετα, είναι σαν να τα παροτρύνετε να ουρλιάξουν ακόμα πιο δυνατά. Όποιος έχει τη λύση σε αυτό το πρόβλημα (καθώς και σε όποιο από τα παραπάνω) είναι ευπρόσδεκτος να τη μοιραστεί μαζί μας!

Πηγή: babble.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v