Οι παιδικές παραστάσεις που ανυπομονούμε να δούμε φέτος

Οι παιδικές παραστάσεις που ανυπομονούμε να δούμε φέτος

Βρισκόμαστε αισίως στα τέλη Σεπτέμβρη και τώρα που τα σχολεία άνοιξαν τις πόρτες τους, σειρά έχει η έναρξη της νέας θεατρικής σεζόν για τις απανταχού παιδικές σκηνές. Ας ρίξουμε, λοιπόν, μια ματιά στις παραστάσεις που, σε λίγες μέρες, θα μπορούμε ν’ απολαύσουμε με τα μικρά μας.

Σέρλοκ Χολμς- Ένα μυστήριο με νόημα

 

Ο διάσημος λογοτεχνικός ντετέκτιβ Σέρλοκ Χολμς έρχεται τον Οκτώβρη, σε μία νέα εκδοχή του, στην παιδική σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου για να παροτρύνει τα παιδιά να ακονίσουν την παρατηρητικότητά τους, να οξύνουν την κριτική τους ικανότητα και να γίνουν χαρούμενοι «συνένοχοι» στη λύση του μυστηρίου. Κάθε Κυριακή στις 11.30 και στις 15.00, τα παιδιά θα απολαμβάνουν επί σκηνής ένα μίγμα μιμικής και αυτοσχεδιασμού, σωματικού θεάτρου και θεάτρου σιλουετών, ηλεκτρονικής και ζωντανής μουσικής, δράσης, ακροβατικών κι ένα σωρό άλλα ευρημάτα που απογειώνουν τη φαντασία.

Γυάλινο Μουσικό Θέατρο: Λ. Συγγρού 143, Ν. Σμύρνη. 

Ωραία κοιμωμένη²

Από την Κυριακή 9/10 και κάθε Κυριακή στις 12.00, η ομάδα Hippo διασκευάζει το κλασικό παραμύθι και το παρουσιάζει στο παιδικό κοινό, στο Θέατρο 104 . H «Ωραία Κοιμωμένη²» είναι μια ιστορία ενηλικίωσης με θέμα την προσωπική ελευθερία και τα όρια της, μία σύγχρονη εκδοχή του διαχρονικού μύθου που θα μιλήσει στην καρδιά και στο μυαλό των μικρών θεατών.

Θέατρο 104: Ευμολπιδών 104, Γκάζι. 

Μήλα ζάχαρη κανέλα

Από τις 17/9 και κάθε Σαββατοκύριακο, συνεχίζεται για 9η χρονιά στο Θέατρο Φούρνος (Μαυρομιχάλη 168, Αθήνα) η διαδραστική παράσταση «Μήλα ζάχαρη κανέλα» που έχει αγαπηθεί όσο λίγες απ’ το θεατρικό κοινό. Βασισμένο σε έναν βρετανικό λαϊκό μύθο, το έργο αφηγείται, με ηθοποιούς, κούκλες και την ενεργό συμμετοχή των παιδιών, την προσπάθεια μιας γιαγιάς να βρει μήλα για φτιάξει πίτα στα εγγόνια της, με σκοπό να μυήσει το κοινό στις έννοιες της θέλησης, της  ανταλλαγής , της αλληλοϋποστήριξης και της αισιοδοξίας.

Θέατρο Φούρνος: Μαυρομιχάλη 168, Εξάρχεια.

Τιμή εισιτηρίου: 8 ευρώ. 

Μάρκος ο γάτος

Στο Θέατρο Φούρνος πάλι και για 7η συνεχή χρονιά, συνεχίζεται η παράσταση «Μάρκος ο γάτος» (από 17/9 και κάθε Σάββατο στις 17.30), ένα έργο γραμμένο με στόχο να σκιαγραφήσει απλά και κατανοητά τη σχέση γονιού και παιδιού μετά τον ερχομό ενός νέου μέλους στην οικογένεια. Ο Μάρκος ζει ευτυχισμένος με την κυρία Φλώρα, μέχρι που εκείνη υιοθετεί ένα σκυλάκι και οι ισορροπίες στο σπίτι αλλάζουν.

Θέατρο Φούρνος: Μαυρομιχάλη 168, Εξάρχεια.

Τιμή εισιτηρίου: 8 ευρώ. 

Μόνο αν το πιστέψεις…

Μια ιστορία για την αυτοπεποίθηση, την τόλμη, τη μητρική αγάπη και την αποδοχή της διαφορετικότητας, το «Μόνο αν το πιστέψεις…» της Κέλυς Σταμουλάκη, με την Ελένη Καστάνη, έρχεται στο Θέατρο Αλίκη από τις 9 Οκτωβρίου και κάθε Κυριακή στις 11.30 και στις 14.30. Γρήγορες εναλλαγές και έντονη δράση, έξυπνοι διάλογοι, χιούμορ και κωμικά περιστατικά, χορευτές, ηθοποιοί και ακροβάτες που κινούνται με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής επί σκηνής σε μια παράσταση που θα συνεπάρει κάθε μικρό και μεγάλο θεατή.

Θέατρο Αλίκη: Αμερικής 4, Αθήνα. 

Τιμή εισιτηρίου: 7 ευρώ (προπώληση) . 

Ο τρομερός εχθρός και ο αλυσοδεμένος ελέφαντας

Στο Studio Μαυρομιχάλη, η θεατρική ομάδα Τόπι διασκευάζει δύο ιστορίες του Χόρχε Μπουκάι με κέφι, χιούμορ, και φαντασία, για μικρά και μεγάλα παιδιά. Από τις 25/9 και κάθε Κυριακή στις 11.15 και στις 15.00, «Ο τρομερός εχθρός και ο αλυσοδεμένος ελέφαντας» θα φέρνουν τους λιλιπούτειους θεατές σε επαφή με τις έννοιες της αγάπης, του μίσους, της ταπεινοφροσύνης, της ματαιοδοξίας, της αυτοεκτίμησης και του θάρρους.

Studio Μαυρομιχάλη: Μαυρομιχάλη 134, Αθήνα. 

Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ το κανονικό και 8 ευρώ το μειωμένο. 

Το αηδόνι του Αυτοκράτορα

Το κλασικό παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν «Το αηδόνι του Αυτοκράτορα» φέρνει, απ’ τις 24 του μήνα και κάθε Σάββατο στις 16.00, στο Θέατρο Αλκμήνη  η Ξανθή Ταβουλαρέα, διασκευάζοντάς το με γνώμονα τις αξίες που περικλείει, την ελευθερία της επιλογής και την ψυχική δύναμη που αυτή μας δίνει, και παρουσιάζοντάς το στα παιδιά, όχι με ξύλινους διδακτισμούς, αλλά με διασκεδαστικό και βιωματικό τρόπο, με ηθοποιούς, κούκλες, μουσική, θεατρικό παιχνίδι και… Τάι Τσι.

Θέατρο Αλκμήνη: Αλκμήνης 8, Γκάζι.

Ταξίδι στο κέντρο της γης

Στην κεντρική σκηνή του Θεάτρου 104, η θεατρική ομάδα Νεάπολις διασκευάζει για μικρά παιδιά το κλασικό αριστούργημα του μαιτρ της φαντασίας Ιούλιου Βερν «Ταξίδι στο κέντρο της Γης» και, απ’ τις 25/9 και κάθε Κυριακή στις 15.00, παρουσιάζει ένα μαγικό ταξίδι περιπέτειας πλούσιο σε εικόνες, συναισθήματα, περιπέτεια, γνώση, φαντασία , μουσική, τραγούδια και μια σειρά από μαθήματα ζωής για τους μικρούς θεατές.

Θέατρο 104: Ευμολπιδών 41, Γκάζι.

Στην κιβωτό στις οκτώ

Το πολυβραβευμένο έργο για παιδιά «Στην Κιβωτό στις οκτώ» του Γερμανού συγγραφέα Ούλριχ Χουμπ έρχεται στην Ελλάδα στην παιδική σκηνή του θεάτρου Κάππα από τις 8  Οκτωβρίου και κάθε Κυριακή στις 11.30 το πρωί. Ο σκιοπαίκτης-σκηνοθέτης Ηλίας Καρελλάς παρουσιάζει ένα έργο ύμνο στη φιλία, τη διαφορετικότητα και την ελευθερία, όπου τρεις πιγκουίνοι και μια περιστέρα θέτουν απορίες και ερωτήματα με φόντο τον απέραντο πάγο, αναπαράγοντας το λόγο και τις ερωτήσεις των ίδιων των παιδιών.

Θέατρο Κάππα: Κυψέλης 2, Αθήνα. 

v