Πώς να κρύψετε έξυπνα όσα δεν θέλετε να φαίνονται στο σπίτι

Πώς να κρύψετε έξυπνα όσα δεν θέλετε να φαίνονται στο σπίτι

Αν είστε η τυπική μαμά/νοικοκυρά/ υπεύθυνη για όλα που έχουμε κατά νου, τότε μάλλον έχετε κι εσείς μικρούς ψυχαναγκασμούς ως προς την τάξη και την εικόνα του σπιτιού σας. Αν είστε ο τύπος του ανθρώπου στον οποίο απευθυνόμαστε, τότε σας εκνευρίζουν αφόρητα τα μπερδεμένα καλώδια κάτω απ' το γραφείο ή ο θερμοστάτης στον τοίχο που δεν σας αφήνει να τον διακοσμήσετε όπως θέλετε. Χαιρετίζουμε την «υστερία» σας με την τάξη και την οργάνωση, γι' αυτό ψάξαμε και βρήκαμε εύκολους και έξυπνους τρόπους να «κρύψετε» όλα τα «άσχημα» αντικείμενα του σπιτιού. 

Φύγαμε:

1. Ο θερμοστάτης ή ο πίνακας με τις ασφάλειες

Αν ο ψυχανασκασμός σας, σας κάνει να ενοχλείστε από τον θερμοστάτη που βρίσκεται στη μέση του τοίχου εμποδίζοντας την διακόσμησή του, καλύψτε τον με ένα έργο τέχνης και... μεντεσέδες! Δείτε εδώ αναλυτικά πώς θα το κάνετε. 

Το ίδιο μπορείτε να κάνετε για τον πίνακα με τις ασφάλειες. 

2. Καλώδια και πρίζες κάτω απ' το γραφείο

Κρεμάστε πίσω από το γραφείο σας ένα ύφασμα στο ίδιο χρώμα μ' αυτό, για να κρύψετε εύκολα και απλά τον χαμό που γίνεται εκεί κάτω. 

 

3. Το router...

Αν για εσάς το παν είναι η κομψότητα, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το χοντρό εξώφυλλο ενός παλιού βιβλίου για να «ντύσετε» το router. 

4...κι άλλες μικρές συσκευές

Aντίστοιχα, μπορείτε να τοποθετήσετε μικρές συσκευές σε διακοσμητικά κουτιά, αφού πρώτα φτιάξετε μικρές τρύπες στο πίσω μέρος τους για να βγαίνουν τα καλώδια.

5. Μεταμόρφωση πλυντηρίου

Κάντε τις άχαρες συσκευές... χαριτωμένες, χρησιμοποιώντας μαύρη μονωτική ταινία για να φτιάξετε ρίγες ή βούλες, που θα αφαιρεθούν εύκολα αν τις βαρεθείτε.

6. Έργα τέχνης με μακριά καλώδια

Εντάξει, ίσως δεν μπορέσετε να γίνετε τόσο δημιουργικοί όσο οι εμπνευσμένοι κάτοικοι του παρακάτω σπιτιού, αλλά με λίγα καρφάκια στα σωστά σημεία, μπορείτε να φτιάξετε ένα απλό σχέδιο με εκείνο το μακρύ καλώδιο που σας εκνευρίζει.

Ζωγραφίστε φύλλα, λουλούδια και πουλάκια, μεταμορφώνοντας το καλώδιο σε κλαδί. Αν τα χέρια σας «δεν πιάνουν» κι αν είστε οπαδοί των διαδικτυακών αγορών, τότε μπορείτε να βρείτε έτοιμα clips στο Amazon.

7. Η σωστή θέση για τα πολύπριζα

Κρεμάστε γαντζάκια κάτω από το γραφείο σας και στερεώστε εκεί τα πολύπριζα που σέρνονται μέχρι τώρα στο πάτωμα.

8. Τα ρούχα που δεν είναι ούτε καθαρά ούτε βρώμικα

Δώστε στιλ στον... σωρό με τα ρούχα που δεν είναι ούτε αρκετά βρώμικα για να μπουν στο καλάθι με τα άπλυτα, ούτε αρκετά καθαρά για να κερδίσουν μια θέση στην ντουλάπα. Κρεμάστε με δυο σκοινιά από το ταβάνι μια οποιαδήποτε ράβδο και φτιάξτε την πιο πρωτότυπη κρεμάστρα για το δωμάτιό σας.

Δείτε εδώ αναλυτικά τις οδηγίες. 

9. Κάν'τε τα καλώδια Bob Marley

Βρείτε στο ίντερνετ ή σε ένα περιοδικό μια φωτογραφία του Bob Marley, κόψτε προσεκτικά μόνο το πρόσωπό του και κολλήστε το έτσι, ώστε τα άπειρα καλώδια που σας ενοχλούν να πάρουν τη θέση των μαλλιών του.

10. Ο εκτυπωτής... έμεινε στο ράφι

Αν θέλετε να «κρύψετε» εκτυπωτή, πολυμηχανήματα ή άλλες ογκώδεις συσκευές, μπορείτε να μετατρέψετε ένα φαρδύ συρτάρι σε μυστικό «σπιτάκι», αντικαθιστώντας τις βίδες με μεντεσέδες. 

Εδώ θα δείτε αναλυτικά πώς να κάνετε τη μετατροπή.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v